Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia

Pokaż wątki Pokaż posty

Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia

Gardenarium 21:02, 13 kwi 2019

Na łące prezentuje się znakomicie, przypomina mi fajerwerki.

Instagram Ogrodowiska
Gardenarium 21:03, 13 kwi 2019

Witek będzie wykonywał samodzielnie płyty betonowe na taras.

Instagram Ogrodowiska
Gardenarium 21:07, 13 kwi 2019

gosika67 napisał(a)
Witam, ale tych donic, ogrom wiosennych, to dopiero będzie spektakl.
A co będzie w tych dużych donicach?
U nas pada wiosenny deszczyk, ale jest chłodno.

Sama jeszcze nie wiem, gdzie to będzie ustawione, a co posadzę - mam trochę zapasu, może coś wybiorę. U nas padał śnieg, ale nie było go widać na ziemi, a potem deszczyk. Panowało przejmujące zimno, chyba plus 2 było.

Instagram Ogrodowiska
Gardenarium 21:08, 13 kwi 2019

sylwia_slomczewska napisał(a)
Dziki sad jak szadzią ubrany, a to kwiecia cała masa

Sąsiad spalił pół tła, coś podpalił (niechybnie śmieci) i zajął się zagajnik. Płomienie smagały na 5 metrów. Straż gasiła od naszej strony.

Instagram Ogrodowiska
Gardenarium 21:09, 13 kwi 2019

Pola napisał(a)
Danusia, zaglądam często nie zostawiając śladu, ale tym razem......zostawiam serdeczne życzenia, samych sukcesów i radości. I przede wszystkim dziękuję za wszystko co dla nas robisz. Wiem że mój ogród tylko dzięki tobie jest taki jaki jest.
Jak dobrze że znalazłam się tu.... to co teraz robisz jest piękne i znowu mam dużo pomysłów oglądając twoje prace.
Nigdy nie myślałam, że można pokochać pracę w ogrodzie, i tyle się nauczyć

Pola, cieszę się, że masz pasję. To wiele w życiu pomaga i cieszy.

Instagram Ogrodowiska
sylwia_slomc... 21:12, 13 kwi 2019

Gardenarium napisał(a)

Sąsiad spalił pół tła, coś podpalił (niechybnie śmieci) i zajął się zagajnik. Płomienie smagały na 5 metrów. Straż gasiła od naszej strony.

Głupota ludzka nie zna granic
Niestety tak to z zapozyczonym tłem bywa, że często nie jest na stałe. U mnie rok czy dwa temu u sąsiadki za płotem wielkiego świerka srebrnego na Święta w połowie ucięli, jak zaszłam myslałam, że trupem padnę, a teraz przed samymi nagraniami sąsiadka tujez nasezj strony podcinała odsłoniła wszystko suche w środku, na galop lataliśmy za matami słomianymi, żeby to zasłonić
Gardenarium 21:14, 13 kwi 2019

Na wysokości basenu sosny spalone, ale my mamy tam cisa, tylko że mały na razie jest. Ale z czasem zasłoni.

Sąsiad chciał grabkami gasić,tupał nóżkami, padłby trupem niechybnie.
No to miałaś robotę.

Instagram Ogrodowiska
sylwia_slomc... 21:22, 13 kwi 2019

Gardenarium napisał(a)
Na wysokości basenu sosny spalone, ale my mamy tam cisa, tylko że mały na razie jest. Ale z czasem zasłoni.

Sąsiad chciał grabkami gasić,tupał nóżkami, padłby trupem niechybnie.
No to miałaś robotę.

Jak o tych grabkach napisałaś to mi sie przypomniało jak młoda byłam, naście lat i tu gdzie mam ogród do babci na wakacje przyjechałam, wtedy były jakoś żniwa, (dookoła ludzie zboże w ten czas siali) I na podwórku usłyszałam coś jakby ktoś z ciężarówki wysypywał kamienie. Polecieliśmy z bratem za stodołę, a tam ściernisko zaraz za naszą stodołą płonie Sąsiad chciał granice wypalić i mu ogień uciekł , kosą gasić próbował. Babcia miała stodołę pełną siana i słomy, a dom do niej doklejony. My łap za wiadra, ja korba w studni kręciłam ile siły, a brat z babcią wiadrami latali i zalewali, najedliśmy się wtedy strachu bo do najbliższego telefonu było pół kilometra na piechotę, nim by straż przyjechała to by nie było co ratować. Na szczęśćie daliśmy radę. Czasem wystarczy iskra, a czasem nagły podmuch wiatru i już nie mamy kontroli, tylko trzeba mieć choć trochę wyobraźni co się może stać.
Gardenarium 21:25, 13 kwi 2019

Lasy suche jak pieprz, nikt zdrowy na umyśle w pobliżu lasu nie pali? Prawda? Ale czasem głupota ludzka nie zna granic.

Instagram Ogrodowiska
Katkak 21:28, 13 kwi 2019

Nie wiem kiedy wreszcie przejdzie ludziom ta głupota z paleniem traw i.. śmieci. Ech.... Nieraz widzę, że ten dym ledwo w górę leci, a śmierdzi, że hej.