Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia

Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia

Gardenarium 00:09, 29 cze 2018

effka napisał(a)
Danusiu, piękna ta róża 'Lavender Ice', zapisuje ją sobe do mojej różanki, mówisz że na obwódki dobra, jaka wysoka ona rośnie? W jakim rozstawie ją sadzić, jeśli chce się mieć szczelny kobierzec różany?
Czarny bez 'Black Lace' posadziłałam w tym roku małą sadzonke u siebie, ciekawa jestem jak szybko będzie rósł, jest piękny

ja mam dwie co 60 m cm. Są rzeczywiście niskie. Może z 50 cm mają z kwiatami, a po ścięciu to ich nie widać z bylin.

Instagram Ogrodowiska
Gardenarium 10:21, 29 cze 2018

mira napisał(a)
Teraz u Ciebie ruch że hoho a bukszpanowy na razie śpi
Stale się uśmiecham oglądając fotki - naprawdę angielsko i co ciekawe jak bujnie rośnie - warto było ziemię przygotować - trud teraz wynagradza bujna roślinność.

Tak Miro, zawsze uważałam, że trud jaki się wkłada w dołek i przygotowanie podłoża dla roślin się opłaci, chociaż się nie chce kopać, nie chce dokładać kompostu, wozić, wysypywać itd. ale nie zrobienie tego mści się, bo rośliny nie chcą rosnąć.

Np. obecnie pod cisy kopiemy duży dół, głęboki, nawet wiercimy pod cisem i wrzucamy kamienie, dopiero potem sypiemy podłoże, bo kilka kul nam padło w zeszłym roku z powodu zbyt mokrego lata.

Prawdziwym zobrazowaniem tego trudu niech będzie to zdjęcie.
Mój ukochany mąż Witek podczas akcji.

Instagram Ogrodowiska
Gardenarium 10:25, 29 cze 2018

Przygotowanie rabaty to długi proces

Aby tak wyglądała i była pulchna przed sadzeniem, trzeba włożyć w nią to:

Obornik przekompostowany (za tulipanami)

Zmielony kompost

Próchnicę

Instagram Ogrodowiska
Gardenarium 10:27, 29 cze 2018

Instagram Ogrodowiska
sylwia_slomc... 11:16, 29 cze 2018

Dobrze masz z Mężusiem, pomocny jak prawdziwy mężczyznaSpełnia marzenie żony
Pszczelarnia 11:49, 29 cze 2018

sylwia_slomczewska napisał(a)
Dobrze masz z Mężusiem, pomocny jak prawdziwy mężczyznaSpełnia marzenie żony

Sylwia, myślę, że Witek swoje marzenie też spełnia.
11:55, 29 cze 2018
Pszczelarnia napisał(a)

Sylwia, myślę, że Witek swoje marzenie też spełnia.
raczej napewno tak jest

PS. u nas mój M też sie spełnia w ogrodzie ...czasami ma wiekszy pęd ogródkowy niż ja aż czasem mi trudno w to uwierzyć
kaisog1 20:40, 29 cze 2018

Danusia i Witek kochają to co robią i mają to szczęście, że idą w "jedną stronę"... uzupełniają się i to wielkie szczęście! Danuś masz farta że Go masz ...a On, że ma Ciebie ... dzięki Waszej pasji, miłości i samozaparciu powstaje coś pięknego! Ściskam mocno Was i całą ekipę
Gardenarium 20:57, 29 cze 2018

Urszulla napisał(a)
Przyznaję że cały poranek zatrzymałam się przy historii tej rabatki. A te stożki żółte to cis z żółtymi przyrostami? Jaka to odmiana?

Kwiaty i stipa- u mnie narazie wszystko w maleńkich sadzonkach się rodzi. Patrząc na ilość roślin u Ciebie to wiem że mój plan min. 2 letni, oj- cierpliwości wymaga

Pięknie Danusiu to robisz

To żółte stożki z bukszpanu. Wyjątek. Nigdy takich nie spotkałam, nigdy, dobrze że je kupiłam.Decydowałam się od razu.

Stipa i byliny dobrze się rozmnażają, u mnie te rabaty mają przecież rok, robiłam je od czerwca zeszłego roku, częśc wiosną a część jesienią. Teraz dosadzam, gdzie pusto i jest miejsce.

Aby rozwinąć nowe założenie, muszę przygotować kolejne miejsca. Czyli teraz ogród przy oranżerii.
Albo przy stawie, jeśli powstanie. Siem zobaczy co pierwsze.

Za tymi kwiatami, będą drzewa i ogród formalny.

Instagram Ogrodowiska
Gardenarium 21:27, 29 cze 2018

Dzisiaj strasznie wiało, nie dało się podlewać nawet. Ale kwiaty smagane wiatrem przepięknie falowały, byłam zauroczona i kolorami...i ruchem..i zestawieniami.

Instagram Ogrodowiska
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies