Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia

Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia

Gardenarium 20:33, 23 mar 2020

Na razie leniuchuję Czekam na cieplejsze momenty od czwartku

Instagram Ogrodowiska
Iwonka 20:47, 23 mar 2020

Tak od czwartku ma być już cieplej. Oby! Fizyczne styranie pomaga nieco przetrwać ten niepokój.
Danusia a czy w skrzyniach na warzywa masz dołem siatki?
AnnaCh 21:05, 23 mar 2020

Wszyscy chyba czekają na ten czwartek, ja cały ten tydzięń praca zdalna, siedzę już chyba nie wiem ile godzin przy laptopie, żeby nadrobić za cały tydzień i czwartek i piątek mieć wolne od pracy, a zawalone tyraniem w ogrodzie
BKosimkArt 21:07, 23 mar 2020

Gardenarium napisał(a)

Epidemia minie, ogród zostanie i mam nadzieję, że my w nim.

O to to, oby tak było!
darkowa 22:06, 23 mar 2020

Gardenarium napisał(a)
Na razie leniuchuję Czekam na cieplejsze momenty od czwartku

Leniuchujesz?Nie wierzę Danusiu
Bog 08:37, 24 mar 2020

Też nie wierzę w leniuchowanie Danusi kobieta zawsze ma co robic jak nie w ogrodzie to w domu.
Gardenarium 09:45, 24 mar 2020

Iwonka napisał(a)

Danusia a czy w skrzyniach na warzywa masz dołem siatki?

Tutaj nie mam, ponieważ to był bardzo szybki warzywnik tymczasowy, ale nornic ani karczowników nie stwierdziłam. W docelowym warzywniku, który będzie miał wyższe skrzynie i grube deski - oczywiście założę siatkę drucianą.

Na razie zmieniam plany i zamiast siać trawniki w miejsce przeniesionej dalej szkółki - będę chyba siać warzywa.
Może nie wszędzie, ale mam takie miejsca. Nie musi być najładniej, trzeba przestawić się na praktyczne oblicze takiego potencjału ogrodowego.

Instagram Ogrodowiska
Gardenarium 09:47, 24 mar 2020

Leniuchowanie dla mnie to siedzenie w "papierach", a nie z pazurami w ziemi.

Instagram Ogrodowiska
mira 10:33, 24 mar 2020

Gardenarium napisał(a)

Tutaj nie mam, ponieważ to był bardzo szybki warzywnik tymczasowy, ale nornic ani karczowników nie stwierdziłam. W docelowym warzywniku, który będzie miał wyższe skrzynie i grube deski - oczywiście założę siatkę drucianą.

Na razie zmieniam plany i zamiast siać trawniki w miejsce przeniesionej dalej szkółki - będę chyba siać warzywa.
Może nie wszędzie, ale mam takie miejsca. Nie musi być najładniej, trzeba przestawić się na praktyczne oblicze takiego potencjału ogrodowego.

Tak jest i chyba część z nas też widzi takie potrzeby i fajnie żebyś o tym pisała bo są warzywa łatwe w uprawie też

A siatki to konieczność - ja zignorowałam to i w ub roku wszystko było przewalane ale na nic bo m. kupił złą siatkę i przegryzły - musi być druciana jak Danusia pisze.

pozdrawiam
Gardenarium 11:16, 24 mar 2020

Napiszę posta na FB.

Instagram Ogrodowiska
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies