Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » O....!

O....!

Milka 11:21, 31 lip 2012

już wcześniej chwaliłam pomysł z warzywniakiem, teraz jeszcze bardziej widać jego urodę no i...zbiory!!
marzena 11:48, 31 lip 2012

dziewczyny, warzywne kółko jest oczywiście 'w trakcie powstawania' ... zwłaszcza jego obwódka bukszpanowa ( własne sadzonki z ubiegłego roku, teraz trochę przycięte...)...

a teraz inne kółko ...nadal jeszcze nieobsadzone ( chyba azalie miniaturki tu będą...)...bukszpaniki też już przycięte ostatnio
Moniika 11:58, 31 lip 2012

Piękne to nowe kółeczko Pozdrawiam M
Bogdzia 21:52, 31 lip 2012

Nie mogłas dac jakiś cynk że u Ciebie tak ciekawie. ja sie już nie wyrabiam z odwiedzaniem ogrodów to jak masz takie ciekawostki to sie pochwal. Kumaki cudne. Zazdroszczę. A bywają u Ciebie salamandry? Bo to też w górach zyje i też śliczne.Tygrzyki mam u siebie to już nie bede sie zachwycac. Myśle że te Twoje kumaki nie żyły by u Ani bo to górskie , Ania niech nizinnych szuka.Kółeczka masz obydwa piekne a to drugie wysypała bym żółtym piaskiem i już nic nie sadziła albo kamyczkami białymi. Pięknie wygląda.
Milka 17:33, 01 sie 2012

A, ten słup wygląda super!
marzena 22:19, 01 sie 2012

Moniko, witaj
Bogdziu, nie, salamander nigdy u mnie nie było...chyba masz rację co do kumaków gorskich u Ani... a kamyczki/żwir bedą na ścieżkach z pewnością...
Irenko, no, to dobrze, że Ci się podoba nie mogłam patrzeć na te betonowe słupy, więc posadziłam tego winobluszcza trójklapowego...trochę przemarzł tej zimy... i dobrze chyba, bo inaczej wszedłby już na przewody ( choć podobno przy izolowanych nic by się nie stało...)

takie ma liscie i owoce...
marzena 22:46, 01 sie 2012

jeszcze ta niedokończona 'rabata francuska' ...jest na takim spadku...

Gabriela 22:56, 01 sie 2012

Piękne, klasyczne założenie z tą urną na postumencie, jeżeli środek faktycznie zostałby pusty, albo prawie pusty i wypełniony jakimś żwirem i piaskiem, to miałoby francuski charakter, a jak wypełnisz ten "parter" roślinami, to będzie bardziej w stylu włoskim. Osobiście wolę ten drugi styl.
I też zwróciłam uwagę na słup, świetnie zarośnięty i w ten sposób nie szpeci ogrodu, super pomysł.
Martek 22:59, 01 sie 2012

Miała i ja zapytać o te słupy.Co je okala i ile lat potrzeba,żeby tak sobie wędrowały do samiuśkiego nieba ???
marzena 23:07, 01 sie 2012

Gabriela, dzięki , ja też wybieram to drugie rozwiązanie, czyli mówisz w stylu włoskim ?
ale tak sobie już nazwałam to kółko 'francuskim' właśnie w cudzysłowiu i niech tak będzie

Marta , już nie powiem Ci dokladnie, ale chyba z 7 lat rośnie ten winobluszcz... wcześniej 2 razy mi przemarzał ale się uparłam i sadziłam ponownie lepiej tylko chroniąc przed mrozem...