Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » O....!

O....!

Bea 08:12, 22 paź 2014

marzena napisał(a)
i jest bardzo miły i towarzyski
a niektórzy kurierzy nie wspominając o listonoszu czuja wielką obawę przed nim... a on jest tylko czarny i duży...

I bardzo dobrze, ten kto ma się bać to niech się boi, a wszyscy inni mają go za przyajciela

Pozdrawiam
WilczaGora 09:04, 22 paź 2014

marzena napisał(a)
miskant variegatus kwitnie...

miskanty morning light też zaczynają kwitnąć...

czytałam wczoraj, że sprzyjająca wiosna i ta ciepła jesień spowodowały,
że zakwitły trawy, które zwykle u nas nie mają w zwyczaju...
cieszę się moim kwitnącym Zebrinusem, ale Twoje trawy, to już mnie poważnie zadziwiły
Variegatus to u mnie miewał ochotę na przemarznięcie (poprzedni sezon) a u Ciebie się za kwitnienie zabrał...
a Morning Light....fiju fiju ...zachwycajaca ta jesień !
Gabriela 09:26, 22 paź 2014

Od początku marca jest ciepło, to i trawy kwitną.

Śliczny ten brzozowy zagajnik, my też będziemy sadzić brzozy na Mordorze, mam nadzieję że zdążymy jeszcze w tym roku.
Milka 11:57, 22 paź 2014

I co, Wilczyca też zaskoczona kwitnieniem tych traw, u mnie cieplej i nie kwitną, o ile kiedykolwiek zakwitną na pampasówkę czekam już prawie 3 lata, może doczekam, skoro żyje i przetrwałą -29
Marzenko, przypomnij mi ile ma lat twoja metasekwoja i poproszę o obwód pnia i fotkę w całości, mój M tez bardzo prosi
marzena 16:02, 22 paź 2014

Bea, no oczywiście, masz rację !
Milka, Wilczyca, Gabriela - no wszystkie trzy piszecie podobnie o trawach, zgadzam się... ja nie miałam właściwie doświadczenia z trawami ozdobnymi ( mam je dopiero od 2012) toteż ich kwitnienie uznałam za normalną kolej rzeczy

Irenko, już zrobione, expres dla Ciebie
poszłam, zrobiłam fotki z trzech miejsc i zmierzyłam - na wysokości 70 cm, bo od niej u mnie zaczynają się gałęzie ma obwód 105 cm, posadzona ( dane z kajecika)w 2004

07_Rene 16:13, 22 paź 2014

Metr w obwodzie. No pięknie mam małą metasekwoje ale rośnie bardzo szybko. Kajecik muszę koniecznie założyć bo widzę że się przydaje

ps. A tak przy okazji... Jakie rośliny rosną na Twojej piwniczce? Na pewno berberysy, ale co jeszcze? Szukam inspiracji na aranżację swojej, ale ciężko będzie, bo u mnie diabelnie sucho.
Milka 16:19, 22 paź 2014

Rany!!! gapię się i gapię, jest przepiękna!!! i taki obwód, czyli walnęłam się bo mówiłam M. że chyba 6 lat, a ona już u ciebie 10 lat i wcześniej ciut może z 2 w szkółce, okaz cudny; jeszcze oboje popatrzymy sobie wieczorkiem naszą od dołu tniemy, co 2 lata kolejne gałęzie, bo inaczej rozwali nam wszystko!! jak już pień będzie na wysokości około 8m przestaniemy
dzięki Marzenko za expres, bo i na resztę też sie pogapiłam
mira 21:00, 22 paź 2014

Marzenko ja mam miskanta Gracylimusa od ub jesieni i wiedziałam że na kwitnienia nie mam co liczyć tym bardziej się cieszę bo mi też kwitnie

a skoro Ty masz Variegatus a ja Gracylimus to może machniom ? ale za rok bo mój jeszcze mały

pozdrawiam
marzena 20:38, 23 paź 2014

dziewczyny, no więc tak...
Rene - kajecik załóż, rzeczywiście jest przydatny ( przynajmniej dla mnie), na piwniczce rosną berberysy, tak, 2 odmiany i wiele innych roślin, jutro zrobię aktualną fotkę, ale oczywiscie nie bedzie tych wiosennych, ale może też poszukam wśród zdjęć...
Milka - widziałam Twoją metasekwoję, ale moja ma dość dużo miejsca, więc jej nie tnę w ogóle, rosnie jak chce, ale lubi wilgoć i tej ma pod dostatkiem w tym miejscu...
Mira, ja też mam gracilimusa, zerknij , rośnie miedzy 'nogami' słupa pokrytego winobluszczem i też kwitnie, zresztą dam jeszcze jedną fotkę..., ale z przyjemnoscią podzielę mojego variegatusa na wiosne i podzielę sie z Tobą

kwitnący gracilimus...

nicol21 21:42, 23 paź 2014

Ależ Ci słup wyłysiał! A taki piękny był! Ale wiosną znów cudnie będzie
Ogród tworzący się: Okiełznać swoje setki pomysłów - ogród ze spadkiem na północ ************ Pozdrawiam i zapraszam - Ewelina ************ ***Booskop https://goo.gl/photos/jpY3wG37U7c9ALAf9 *** *** De tuinen van Appeltern https://goo.gl/photos/WrF6PWtCn53Gzswp6 *** *** *** formowanie cisów: https://photos.app.goo.gl/y72my2AfOaf4XKNq1 **** ***** Rotary Garden - Belgia - https://photos.app.goo.gl/iErs4Fi1dOEJ6Jls1 **** Stary ogródek: Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies