Tyno, Marto, Przemku - tak, to oczywiscie metasekwoja - stożek z tym wyrazistym kolorem...
jednak niedługo zaczną jej opadać liscie, ale lubię te roslinę, jest zupełnie bezproblemowa
jeszcze jedna fotka metasekwoi z moim nowym nieforemnym, asymetrycznym bukszpanem
Bożenko i Zbysiu - dzięki, miło mi
Dziewczyny, powierzchnia ogrodu jest duża, chyba za duża... 0,5 ha
myślę, że w przyszłym roku będzie już trochę więcej roślin na tej przestrzeni...pracuję nad tym
Przestrzeń dodaje ogrodowi uroku. Dla mnie ideałem był by ogród na conajmniej hektarze ziemi. O mało co takiego nie miałam, niestety nie było zgody na budowę domu.W moim jest mi bardzo ciasno. Więc ciesz się tą przestrzenią bo masz super. W sobotę na tvp info koło godz 20 będzie ogród Krzysztofa Pendereckiego na 30 ha. Możesz ściągac pomysły. Pozdrawiam.
Bożenko, bardzo dziękuję za informację, będę oglądać na pewno...
ale to oczywiście niedościgły wzór ten ogród Pendereckiego... ale wiesz, ze ja mieszkam niedaleko od tego ogrodu w Lusławicach ?
nawet kiedyś podjechałam pod ten wysoki mur okalający jego ogród i przez okrągły otwór w murze patrzyłam na te kompozycje ogrodowe... w jakimś czasopiśmie też widziałam ten jego dworek z pięknym ogrodem - tam jest interesujący labirynt z żywopłotu ( już nie pamiętam z czego ten żywopłot)... bardzo chętnie to zobaczę !