Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » O....!

O....!

marzena 18:45, 01 lis 2011

Sebek, no nie wiem jeszcze... to będzie na wiosnę, mam czas do namysłu, rzeczywiscie bukszpan jest trochę nieforemny ..
shrekol 18:53, 01 lis 2011

Ale "płonie" wszystko u Ciebie, bukszpan niezły do formowania, a czy w oddali widać metasekfoję?
Dzidka 19:01, 01 lis 2011

marzena napisał(a)
Sebek- no ogród ogromny i praca w nim non stop i nie wszystko jest tak zrobione jakbym chciała ... no, ale staram się...

Doskonale Cię rozumiem.

marzena napisał(a)

... jest tam roślin dość agresywnych, które się tam wdarły ( bluszczyk kurdybanek), ale nie usuwam ich na razie...

Też go zbagatelizowałam.
Bo taki delikatny i niebieski.
A teraz mam problem. Świetnie radzi sobie nawet w trawniku.

tyna 19:03, 02 lis 2011

Dziękuję Marzenko za te osie widokowe a szczególnie za widok "Płonącego Drzewa" czy to rzeczywiście tak przebarwiona metasekwoja chińska?
A może bukszpana nie formuj w kulkę, tylko coś podobnego do bonsai, albo tylko złagodź mu kształty......ma bardzo ciekawy pokrój, i przydałoby mu się towarzystwo.....dla podkreślenia jego urody
tyna 19:05, 02 lis 2011

ale ogromny ogród.......o ja nie mogę...... jest co robić.....tylko czy zawsze są siły i chęci???
i tak zazdroszczam
Gabriela 19:15, 02 lis 2011

Dzidka napisał(a)

Sebek- no ogród ogromny i praca w nim non stop i nie wszystko jest tak zrobione jakbym chciała ... no, ale staram się...

Doskonale Cię rozumiem.

marzena napisał(a)

... jest tam roślin dość agresywnych, które się tam wdarły ( bluszczyk kurdybanek), ale nie usuwam ich na razie...

Też go zbagatelizowałam.
Bo taki delikatny i niebieski.
A teraz mam problem. Świetnie radzi sobie nawet w trawniku.

Mam to samo, u mnie wlazł na ścieżkę w alei róż i też mam dylemat, bo on jednak ładnie wygląda i kwitnie... Nawet mu teraz zdjęcia zrobiłam.
Wyrwiecie?
Gardenarium 19:42, 02 lis 2011

Jestem za formowaniem bukszpana w bonsai

Instagram Ogrodowiska
Pszczelarnia 19:44, 02 lis 2011

Teraz ja mówię "O!" (Malepartus z zachodzącym słońcem i osie widokowe)!
Martek 20:16, 02 lis 2011

Ale zdjęcia niesamowite .A to drzewko w stożek przebarwione na dalszym planie bukszpanu to ...???Chyba wymieniłaś Marzenko nazwę wcześniej ,ale nie jestem pewna czy dotyczyła się tego drzewa
marzena 21:03, 02 lis 2011

Danusiu, Tyno no to muszę to przemyśleć... to formowanie ...
Ewa, te zdjęcia miskanta w zachodzącym słońcu to nie ja wykonałam, przyznaję się to syn tak to uchwycił
a osie widokowe... no jak jest taka przestrzeń spora, to tworzą się przy pewnej pomocy...
Dzidka i Gabriela - częściowo usuwam tego kurdybanka...ale też podoba mi sie on w niektórych miejscach, więc nie walczę z nim 'na śmierć i zycie'...