Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » O....!

O....!

hania 20:25, 04 lis 2011

mur oporowy ...dla mnie bomba,zagajnik brzozowy również ,ja mam tylko jedną brzózkę
an_tre 20:35, 04 lis 2011

marzena napisał(a)
Ewa, bardzo dobrze dobrałaś fotografię z tymi klimatami... tak, to mogłoby być u mnie...
a żółw przekapitalny

a teraz moje brzozy jesiennie... i nic nie będę robić z liśćmi ...!

Marzeno te liście pod brzozami tak pięknie się prezentują, że na prawdę żal je grabić ja swoje też dzisiaj podziwiałam ale za kilka dni trzeba będzie je uprzątnąć...niestety...
Rajski Ogród Ani + Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... http://www.ogrodowisko.pl/watek/2691-maj-2012-duszniki-zdroj-park-zdrojowy-i-okolice http://www.ogrodowisko.pl/watek/1966-ogrod-w-lubiechowie-kolo-ksiaza
Dzidka 21:53, 04 lis 2011

marzena napisał(a)
Bożenko, bardzo dziękuję za informację, będę oglądać na pewno...
ale to oczywiście niedościgły wzór ten ogród Pendereckiego... ale wiesz, ze ja mieszkam niedaleko od tego ogrodu w Lusławicach ?
nawet kiedyś podjechałam pod ten wysoki mur okalający jego ogród i przez okrągły otwór w murze patrzyłam na te kompozycje ogrodowe... w jakimś czasopiśmie też widziałam ten jego dworek z pięknym ogrodem - tam jest interesujący labirynt z żywopłotu ( już nie pamiętam z czego ten żywopłot)... bardzo chętnie to zobaczę !

To i ja Bożenko dziękuję za tę informację.

A o ile pamiętam, to tam są chyba dwa labirynty,
Jeden, w którym można się schować i drugi obsadzony niską roślinnością skopiowany w/g jakiegoś starego wzoru.
danuta_ 19:59, 05 lis 2011

a teraz moje brzozy jesiennie... i nic nie będę robić z liśćmi ...!

Marzenko, uroczy ten zagajnik brzozowy.... i ta zielona trawka w oddali...
Bogdzia 20:32, 05 lis 2011

No i oglądałam Pendereckiego. Niestety reklama była że będzie o ogrodzie a było o tworczości a o ogrodzie niewiele. Przykro mi że ta informacja nie była ścisła.
Joku 22:46, 05 lis 2011

Trochę ogrodu jednak było widać. Też oglądałam.
marzena 12:38, 06 lis 2011

Bożenko i Jolu, no oczywiście oglądałam tę rozmowę Kamili Dreckiej z Pendereckim w jego posiadłości w Lusławicach...
co prawda nastawiłam się na oglądanie jego ogrodu a to była rozmowa o jego życiu/pasjach, w tym ogrodowej, ilustrowana migawkami ( no, czasem dłuższymi) z jego arboretum ...
ale i tak jestem zadowolona, ze to widziałam ...
Bożenko, gdyby nie Twoja informacja, z pewnością nie trafiłabym na ten program...
GabiK 18:35, 06 lis 2011

A zauważyłyście, że Penderecki ma czerwony mostek? Trochę większy niż Kasia.

Dzięki za wiadomość, też bym sama na to nie trafiła.
bociek 18:36, 06 lis 2011

Marzenko,

Podziwiam Twoj ogrod. Jest tak niebanalny, uroczy, naturalny. Te widoki, ten taras, skalniak, murki, piwniczka.... Nieprawdopodobnie klimatyczne miejsce. A jak to wszystko utrzymane, czysciulenkie.
Nie wyobrazam sobie jak cudownie jest mieszkac w takim miejscu. Musiszbyc niezwykle szczesliwym czlowiekiem Marzenko.
Wielki uklon w Twoim kierunku, za piekno jakim sie otaczasz, za pasje, za to jak wtopilas swoj ogrod w naturalna przestrzen i za to jak utrzymujesz ten ogrom ziemi
Jestem pelna podziwu. Gratuluje i serdecznie pozdrawiam
marzena 19:51, 07 lis 2011

Kasiu, bardzo dziękuję za tyle miłych, ale nie do końca zasłużonych słów
szczęśliwa ? no tak, czasami, to przecież nie jest stan ciągły, tylko chwile ...
pozdrawiam Cię również serdecznie