Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » O....!

O....!

Elfik 23:42, 26 lis 2011

Marzenko, podobno człowiek może bardzo wiele znieść, ale ja już jestem na skraju załamania... Tyle miłych opinii usłyszałam o moich rabatkach, że po prostu brak mi słów, jakimi ja mam opisać zachwyt Twoim ogrodem. Te skarpy, murki, pagórki, taras widokowy... (ten Twój, i ten „pieskowy”, na piwniczce)... I ta przestrzeń! No po prostu bajka! Jakie Ty w ogóle możesz mieć zaległości...? Ty nie musisz niczego „zakładać”. Ty ogród już masz gotowy (jejku, jeszcze z brzozowym laskiem!)! A to, że teraz będziesz go sobie dopieszczać, sadzić, przesadzać, kombinować... – to już my tu wszyscy mamy taki amok!
Te róże i powojniki na murku – cudo! Kółko warzywne – rewelacja! No nie wpadłabym na taki pomysł. Choć prawdę mówiąc na wiosnę wsieję na rabatki kępki pietruszki naciowej, widziałam u kogoś i wyglądało to cudnie!
Jakie to szczęście, że masz gdzie powiesić hamak! Mój jest w takim miejscu, w którym być absolutnie nie powinien: w szafie...
Wychodzę od Ciebie nie mogąc wyjść z szoku... W dodatku jak Cię z wnusią zobaczyłam.... Myślałam, że to śliczne bobo, to córcia...
A Twoja kicia wypisz-wymaluj podobna do kici mojej córci...
Do dyskusji o życiu i szczęściu się nie włączę ... Ja – po całym życiu – teraz szczęście mierzę ilością kwiatów, które mi zakwitną... Życzę Ci Marzenko, żeby Ci ich kwitło bardzo, bardzo dużo!
PS. Nawiązując jeszcze do „zaległości”... Jak ja się wreszcie nie oderwę od Waszych ogrodów, to będę musiała służącą nająć, bo zaczynam mieć domowe zaległości . A jak najmę służącą, to nie będę miała za co do Anglii pojechać. Błędne koło. Ja zwariuję!
Pa!
monteverde 23:51, 26 lis 2011

hahahaha dobre
marzena 00:06, 27 lis 2011

Ela, bardzo dziękuję za odwiedziny i tyle przesympatycznych słów !
ale nie przesadzam pisząc, ze mam jeszcze mnóstwo roboty w moim ogromnym ogrodzie, serio, ja to najlepiej wiem...co jeszcze chcę zrobić, co muszę, co powinnam... naprawdę sporo tego !
dzięki Ela i być może do zobaczenia... na jakimś spotkaniu ogrodowiskowym, a może wyjazdowym do Anglii ?

Elfik 10:05, 27 lis 2011

marzena napisał(a)
do zobaczenia... na jakimś spotkaniu ogrodowiskowym, a może wyjazdowym do Anglii ?

Już się cieszę! A zanim co, to nie zamykaj furtki na klucz, bo ja będę wpadać..........
Martek 01:11, 28 lis 2011

Ela ładnie się ciebie czyta ...Prawda Marzenko ...?
Bogdzia 08:28, 28 lis 2011

Prawda, prawda.
bogumila 10:39, 28 lis 2011

Elfik 11:02, 28 lis 2011

Martek napisał(a)
Ela ładnie się ciebie czyta ...Prawda Marzenko ...?

O rety... ja siebie nie czytam tyko Was... I Wasze ogrody już mi się po nocach śnią! Naprawdę, nie żartuję, rano mężowi opowiadam... Do Ciebie Marto drepczę i drepczę i nie mogę dodreptać... Ale wpadnę! Choćbym miała się laseczką podpierać!
Martek 17:59, 28 lis 2011

Zapraszam Elu tylko szkoda ,że po takich rarytasach ,trzeba było zacząć u mnie ))
marzena 20:19, 28 lis 2011

Ela zapraszam ... kiedy tylko zechcesz
Marta, no tak, Ela pisze w sposób niezwykle miły i emocjonalny podkreślając to, co zwróciło jej uwagę tak to widzę...
Dziewczyny, dzięki za odwiedziny