Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Drzewa i krzewy liściaste » Nasze hortensje urzekające kwiatami przez długi okres :)

Nasze hortensje urzekające kwiatami przez długi okres :)

marzena_p 21:00, 02 cze 2014

Już dwa razy w tym roku dawałam nawozy do hortensji i w upały podlewałam Flovitem dwa razy. Mam gnojówkę z pokrzywy, nie zaszkodzi podlewać zamiast tego azotu.
Anabell 21:07, 02 cze 2014

Marzena2007 napisał(a)

Jak często polecasz nawozić ogrodowe a jak bukietowe, zwłaszcza Twoją avatarkową anabelle?

Marzenko ale się mijamy w tym wątku, ja sypię garść pod duży krzew, anabel zawsze mają jasne liście i to mnie denerwuje, wiosna sypię siarczan amonu lub saletrą amonową potem mieszankami co 10 dni a jak wykształcają kwiaty to saletra potasowa.
Ogrodowe mam w donicach to podlewam roztworem.
Madzenka 21:34, 02 cze 2014

Anabell napisał(a)

Marzenko ale się mijamy w tym wątku, ja sypię garść pod duży krzew, anabel zawsze mają jasne liście i to mnie denerwuje, wiosna sypię siarczan amonu lub saletrą amonową potem mieszankami co 10 dni a jak wykształcają kwiaty to saletra potasowa.
Ogrodowe mam w donicach to podlewam roztworem.

Ja stosuję naprzemiennie magiczną siłę do niebieskich i do zwyklych hortensji. Jak pamiętam to co dwa tygodnie. Za rzadko? Za często?
Agatan24 22:06, 04 cze 2014

Witam, podpowie mi ktoś kiedy mam zasilić hortensje skoro posadziłam je jakieś 3 tyg. temu?

Jakich nawozów użyć?

Pozdrawiam.
Gardenarium 00:35, 06 cze 2014

Jeśli rosną i się ukorzeniły użyj magicznej siły do hortensji koniecznie, będą świetnie kwitły.

Instagram Ogrodowiska
paola1a 17:23, 08 cze 2014

Czy u wszystkich ogrodówki mają już pączki? Bo ja u moich nic nie widzę, zawsze jakieś miały a w tym roku zima taka łagodna i nic nie wiem czy za wcześnie..............chociaż niektórzy już dawno swoje pączki pokazywali
Margo 21:31, 08 cze 2014

Moje bardzo przymarzły podczas majowych przymrozków, ale jakies pojedyńcze pąki już widać
Madzenka 22:12, 08 cze 2014

Moje ogrodowe mają pąki ale nie wszystkie, mam różne odmiane i niektóre dopiero teraz zaczęły pokazywać maluteńkie pączki inne już mają talerze

Dzisiaj palące słońce przypaliło mi liście ogrodowym. Mimo , że mają słońce tylko po południu, to jednak dzisiaj było +30 stopni w cieniu. Czy cieniować hortensje w taki skwar, bo na kolejne dni zapowidają po 34 stopnie... Czy te przypalone liście oberwać?
Gardenarium 17:18, 09 cze 2014

Oberwać, cieniowanie jest bez sensu.

Instagram Ogrodowiska
Madzenka 18:56, 09 cze 2014

Gardenarium napisał(a)
Oberwać, cieniowanie jest bez sensu.

Pobrywam dziękuję