Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

paniprzyroda 21:39, 08 wrz 2013

Karolino, dziękuję za spotkanie. Pozdrawiam.
popcorn 22:05, 08 wrz 2013

to ja dziękuję!
popcorn 10:09, 09 wrz 2013

Nowy tydzień, nowy dzień! Poniedziałków nie lubię, niech szybko mija Wszystkich sie przypomina przez weekend co niezałatwione i dzisiaj, na już! ech

pogoda smętna, od jutro ochłodzenie mam nadzieję do października przynajmniej będzie fajna pogoda, bo mam stadko doniczek do posadzenia jeszcze a jak zimno, to nie chce mi się wychodzić w ogóle

miłego dnia!!
kachat 10:13, 09 wrz 2013

Dzień dobry U mnie pogoda za to piękna, można się opalać W sam raz do sadzenia - ciepło, ale nie za ciepło, i bardzo przyjemnie U mnie też stadko doniczek stoi i czeka, aż się w końcu nim zajmę
popcorn 10:18, 09 wrz 2013

Zazdroszczę pogody... chociaż właśnie słonko wyjrzało, więc może będzie ładnie

ja bym to w większości posadziła, gdybym imała wolne miejsce. Ale nie mam, więc rośliny najpierw muszę wykopać, a nie chcę żeby się zmarnowały, więc poczekam jeszcze ze 2 tyg...
róż też nie mogę sadzić, bo muszę pozbierać najpierw skrzynki warzywne, a tam warzywa rosną jeszcze i nie chcę ich zmarnować...
cisów kilka małych mam do posadzenia, tych co w żywopłocie na zewnątrz działki. Ale żeby je posadzić muszę wykopać te wielkie, których kilka szt się przyjęło. I nie chce ich zmarnować, za ciepło chyba jeszcze...

tym sposobem nie mogę sadzić, jeszcze
Margarete 10:49, 09 wrz 2013

Oj Karolinko... jak ty mieszasz w tym ogrodzie...... to wsadzi tamto wykopie i przesadzi.. i znów.... Cały czas jest ruch w twoimogrodzie i rewolucje jak u Ani asc z prawej flanki na lewą....
popcorn 10:56, 09 wrz 2013

hej Małgosiu,
tak to jest jak się nie ma planu, a chce mieć wszystko... i zmieniają się koncepcje w międzyczasie. no cóż, przynajmniej mi się nie nudzi

pozdrawiam!!
popcorn 19:01, 09 wrz 2013

Pogoda kiepska, zaczęło padać gdy skończyłam pracę dzisiaj z ogródkowania nici, zresztą i tak robi się już ciemno :/
Pergolki muszę schować do garażu, bo mokną... a jeszcze nie skończyłam ich malować. Sobotę miałam zajętą, wczoraj większą część dnia także, a potem padłam i nic konstruktywnego nie zrobiłam

Mozarella z własnym bawolim sercem z ogródka wymiata W przyszłym roku będę miała 3 skrzynki pomidorów zamiast jednej
paniprzyroda 19:14, 09 wrz 2013

Karolinko, płatki będą wypływać, jeśli nie siedzą ciasno w naczyniu. Dzisiaj nic nie sadziłam, późno wracam z pracy w poniedziałki. Bawole serca z mozarellą połącz z pokrojonym w kostkę arbuzem, dodaj kilka posiekanych listków bazylii i mięty. Buziaki.
popcorn 20:30, 09 wrz 2013

hej Mariolo!

Chyba muszę zmienić naczynie w takim razie... hmm...

Mmm, ale interesujący przepis, to musi być pyszne! Z bazylii zrezygnowałam, nie chciało mi się wychodzić w ten deszcz, a rośnie przed domem

A co zamierzasz sadzić, te kupione róże, coś jeszcze masz w zanadrzu? Pokażesz proszę obsadzoną różankę? U mnie?

pozdrawiam!!