Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

popcorn 09:20, 15 wrz 2013

Jolu, w bagażniku zakupy 3 Dziewczyn, nie tylko moje, na szczęście Żeby posadzić swoje wywaliłam łan marcinków, siewki rudbekii oddałam sąsiadce i do przesadzenia mam wielką hostę

Marzenko, ogródek mam gumowy, to już wiem od dawna Pada deszcz... jak przestanie zrobię fotki

Aniu, idę do Ciebie zobaczyć Twoje zakupy Limki były generalnie po 20 i 30 zł, ale ładniejsze, kwitnące, wypasione. Moje skromniejsze, tylko 2 z kwiatkiem, ale za rok będą cudne, a przy 7 sztukach robiła się jakaś kwota...

Małgosiu, szkoda że Cię z nami nie było, chociaż Ty być jakieś fotki zrobiła Leciałyśmy jak szalone, wielki teren, żeby wrócić do tego samego sprzedawcy bo jednak coś chciałyśmy kupić, był kłopot. No i kupujących chmara, róże znikały jak ciepłe bułeczki - te w donicach, bo tych z gruntu jakoś chyba nikt nie chciał...
M był w domu, posprzątał garaż. Kupił 4 wielkie regały, 2 skręcił i poustawiał na nich garażowe szpargały Młoda dzielnie pomagała, a ja się obijałam z Dziewczynami na zakupach

Agniecha, od nas to też 70 km, ale od Ciebie to już byłaby wyprawa... tam jest instytut sadownictwa, kolejki były do oficjalnych stoisk - z nowymi odmianami malin, czy jakimiś fikuśnymi śliwami i jabłoniami... wystawa roślin była, ale nie zajrzałyśmy. Szalałyśmy na kiermaszu, Bożenka trochę cebulowych kupiła, ja też mam nowe 2 (tylko 2, bo drogie) wielkie cebule szachownicy perskiej w sumie mam 5 sztuk, w grupie jakoś to już będzie wyglądać

miłego dnia! Jak fajnie że jeszcze dzisiaj wolny dzień
popcorn 10:21, 15 wrz 2013

Tu nowe limki:

Tu nowe bukszpaniki na obwódkę z Carrefoura (3,49 czy jakoś tak)

Nowe róże:

popcorn 10:25, 15 wrz 2013

Tu moje tegoroczne ukorzenione limki:

Widocznie część pędów wierzchołkowych by zakwitła, bo próbuje

Angielka Bard kwitnie powtórnie:

Bonica chyba:

Nowe zawilce wczorajsze:

Biału pojedynczy i hosta Praying Hands:

I pełny:

Astry samosiejki (miałam rok temu od Krys)

Siewki jeżówek (Kasiu, dla Ciebie!)

Brzoskwinia złamała się pod ciężarem owoców, które są nadal niedojrzałe:

Moja nowa kulka - klosz od lampy
Madzenka 11:25, 15 wrz 2013

Szpaler limkowy będzie zachwycający!!!
Krys 11:27, 15 wrz 2013

Karolina a fajne zakupy zbierz proszę nasionka astrów ja je gdzies zagubiłam u Ciebie a większe zmykam ryc w ogrodzie
Gabrysia_ 11:28, 15 wrz 2013

Ale ci sie udało z tymi Limkami w takiej cenie
...efekt będzie powalający
popcorn 11:46, 15 wrz 2013

Marzenko, powalający efekt to jest u Ciebie U mnie za 2-3 lata może
Krysiu, zbiorę! W tym roku nie zapomnę Cudne te astry
Gabrysiu, gdyby były w normalnej to bym nie kupiła, bo u nas na miejscu są, a wiozłam je dzięki uprzejmości Kasi i jej M Artura Zaoszczędziła parę złotych, ale limki nie takie wypasione jak te po 20-30 zł.

Zrobiłam właśnie 2 słoiki konfitur śliwkowych, wykorzystuję własne śliwki, już niewiele na drzewie zostało. Czekam na brzoskwinie, ale nie mam już w całym domu ani jednego wolnego słoika Mama mi przywiezie za tydzień

miłego dnia!
Margarete 22:24, 15 wrz 2013

Wpadnę do ciebie w tym tygodniu na pewno po te liliowce (jesli jeszcze przeżyły....) może nawet jutro po pracy to moge ci podwieźć słoików, napisz tylko jakie ci potrzebne, mam całą spiżarnie w piwnicy pełna słojów i chetnie sie części pozbędę. One sa z czsów gdy robiłam duuużo przetworów bo rodzice mieli plony z działki a moja rodzina też była wieksza, teraz już tlu nie robie ale nawyk odkładania słoików mi pozostał. To jakie maja być te słoje ?
popcorn 07:57, 16 wrz 2013

Hej Małgosiu!
jeśli to dla Ciebie nie kłopot, byłoby suuper! Najlepsze są takie półlitrowe i ciut większe, po dżemach, majonezach... z góry dziękuję
Liliowce mają się o dziwo dobrze, nie wiem czy nie zaczynają po prostu wrastać w grunt Zapraszam

PS dzisiaj będę w domu po 18tej dopiero. Ale np jutro mogę ok 16.30 być u Ciebie? Napisz jak Ci wygodniej Buziaki!
mira 08:37, 16 wrz 2013

Karola zdjęcie bagażnika aż serce ściska z żalu , impreza super muszę zapamiętać
ja też mam takie wrażenie że u Ciebie aby przejść przez ogród to trzeba się przeciskać przez roślinki - a limki w tej ilości to super zakup ja się nieustannie nimi zachwycam