Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

Gabriela 16:20, 17 wrz 2013

A ja właśnie też skończyłam artykuł. Tyle że mój mniej ciekawy będzie.
Mnie się podobają czosnki Sphaerocephalon, widziałam je w Anglii, są wysokie i śliczne. I tanie
I jeszcze żółte Obliquum Yellow, ale drogie.
Purple Sensation są oczywiście świetne, mam ich dużo.
paniprzyroda 17:53, 17 wrz 2013

Karola, dzięki za informację o czosnkach w L. Podjechałam po pracy. Wszystkie duże i mniejsze cebule moje są. Oprócz tego irysy "Reticulata Gordon" i "Katharine Hodgkin" po trzy opakowania. Trochę się uzbierało. Czosnków i szachownic, cebulic i szafirków nic mi nie zjada. Za to tulipany nie mają szans nawet w koszyczkach. Pozdrawiam.
agniecha973 18:13, 17 wrz 2013

popcarol napisał(a)
Hej Renatko!
u nas też pada, mniej lub bardziej intensywnie. Cebulki czekają na rabatę, chcę je posadzić od drogi, bo tam cebulowych żadnych nie mam i wiosną szaroburo.
Może dzisiaj wstąpię do innej biedrony, jeśli czasu wystarczy. W Lidlu cebulki jednak drozsze, po 6,99 zl.
Pozdrawiam!!

Karola, zależy które, część jest po 4,49 zl. No i porównaj ilość cebul.
popcorn 18:45, 17 wrz 2013

Bogdzia napisał(a)

Dobry sposób by miec na wieksza ilośc cebulek . Sporo już tych artukułów napisałaś, mozna powiedziec że jesteś już ekspertem. Pozdrówka.

Eee, to taka grafomania, pisemko na słabym poziomie... ale czasem coś ciekawego można odkryć... a że drukują, czemu nie?
popcorn 18:47, 17 wrz 2013

agniecha973 napisał(a)

Karola, zależy które, część jest po 4,49 zl. No i porównaj ilość cebul.

Aga, jakoś wszystkie które wzięłam - 11 opakowań było po 6,99. A tez nad cebulkami wisialo info o 4,49... Opakowania fakt, większe. W biedro po 6 szt, tu po 8 - tulipanów, żonkili. Za 2 cebule dużego czosnki Lidl 6,99 biedro pojedyncze 3,49, czyli ciut drozej.

pozdrawiam!
popcorn 18:53, 17 wrz 2013

Gabriela napisał(a)
A ja właśnie też skończyłam artykuł. Tyle że mój mniej ciekawy będzie.
Mnie się podobają czosnki Sphaerocephalon, widziałam je w Anglii, są wysokie i śliczne. I tanie
I jeszcze żółte Obliquum Yellow, ale drogie.
Purple Sensation są oczywiście świetne, mam ich dużo.

Gratuluje, a martwiłaś się... super! Fajnie że już za Tobą Miałam trochę Sphaerocephalonow (musialam nazwe skopiowac, bo masakryczna, ale albo u mnie nie rosna, albo cos nie tak - urosly ze 40 cm i takie malutkie nieksztaltne glowki mialy, wcale mi sie nie podobaly... widzialam w lidlu opakowanie 40 szt, ale nie wzielam.
Te zolte musze obejrzec, nie wiedzialam ze sa zolte czosnki!

pozdrawiam!
popcorn 18:54, 17 wrz 2013

paniprzyroda napisał(a)
Karola, dzięki za informację o czosnkach w L. Podjechałam po pracy. Wszystkie duże i mniejsze cebule moje są. Oprócz tego irysy "Reticulata Gordon" i "Katharine Hodgkin" po trzy opakowania. Trochę się uzbierało. Czosnków i szachownic, cebulic i szafirków nic mi nie zjada. Za to tulipany nie mają szans nawet w koszyczkach. Pozdrawiam.

Mariolu, super ze Ci sie udalo zakupic U mnie w tym roku tez nornice do koszyczkow od góry wchodziły buu...

pozdrawiam!!
agniecha973 18:58, 17 wrz 2013

U nas był wyraźny podział na te tańsze i droższe. Nawet inne opakowania miały.
popcorn 19:15, 17 wrz 2013

Aga ja wpadłam wczoraj do lidla na 3 minuty dosłownie, Gabi zostawiłam w aucie z drożdżówką i pędziłam dalej... niespecjalnie się skupiłam na cenach... a i innych opakowań nie widziałam... widocznie podobały mi się te droższe cebulki (jak zwykle albo tych tańszych nie było? nie wiem... trudno

pozdrawiam!
makkasia 20:27, 17 wrz 2013

Wow i tutaj cebule, gdzie nie wejdę cebule - Byle do wiosny
pozdrawiam gorąco