Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

popcorn 08:40, 18 wrz 2013

Cebulowe do posadzenia się rozrosły... uch

Owocowo

Rodzynek brazylijski ruszył trochę za późno...

Kwitnie i ma malutkie owoce, ale powinien być taki przynajmniej miesiąc temu... może choć kilka dojrzeje przed przymrozkami??

Pergole się suszą, pod okapem garażu, muszę znaleźć czas na ostatnią warstwę od środka i do garażu na zimę:
popcorn 08:42, 18 wrz 2013

Jesień...

Nowe róże:

popcorn 08:44, 18 wrz 2013

Wisteria zaczęła się piąć, a nadal nikt nie chce mi wykuć pergoli

Bluszcz wreszcie wchodzi na betonowy płot sąsiadów, może kiedyś go zasłoni?

Ostrogowiec się pokłada:

Hosta niespodzianka od benex całkiem ładna:

Ziemniaki w worku

Miodunka się przyjęła po podziale:
popcorn 14:28, 18 wrz 2013

Wow jaka pogoda się zrobiła! Wzięłam jutro pół dnia urlopu, poszaleję rano na bazarku wreszcie będę miała czas A potem - oby nie padało! posadzę coś w ogródku i ogarnę trochę Ale się cieszę! No to wracam do pracy, żeby skończyć na dzisiaj
luiza_jakubo... 18:45, 18 wrz 2013

To ja jutro nie jadę. Pozdrawiam. (żart)
popcorn 19:42, 18 wrz 2013

haha, Kasiu, przyjedź, poszalejemy!

Oczywiście dłużej niż do 8.30 pewnie nie poszaleję na bazarku, mam kupić wieszak na ścianę dla Teściowej, potem jeszcze mam urząd do odwiedzenia, poczta, od 12tej pracuję, a i tak na pewno telefonicznie mi nie dadzą spokoju Więc te 4h miną szybciutko
A zamierzam kupić kwaśną ziemię i w końcu posadzić hortensje i borówki am. Liczę że będzie pogoda jak dzisiaj!

Dzisiaj wyrwałam 3 wiaderka chwastów, posadziłam wielką hostę wykopaną pod róże do donicy przy wejściu. donica służyła za osłonkę oleandrowi, który wrósł w ziemię tak głęboko że ledwo go wyjęłam.
Zebrałam pomidory i miskę brzoskwiń (zaczynają dojrzewać wreszcie!)

miłego wieczoru!
kasiek 20:00, 18 wrz 2013

Lece z rewizyta i podziwiam!
Ta rabata z żurawkami i kulami zupełnie jak u Danusi - brawo!
Dobrze że podpórki pomalowałas na biało - slicznie wyszły !
A zbiory - no tylko pozazdrościc dobrej reki
kachat 20:08, 18 wrz 2013

Karolina, czy te podpórki na róże to są takie krzywe, czy tylko na zdjęciu tak wyszły..?
popcorn 21:01, 18 wrz 2013

Kasiek, zapraszam! Niektóre rabaty mam uporządkowane, na innych rośnie... wszystko na raz
Pomidory mnie denerwują, bo rozrosły się niemożebnie i zdominowały metr kwadratowy na krzak dookoła - oczywiście te z małymi owocami. Ale nie wyrywam ich jeszcze, bo owocują ciągle...

Pergole białe mi się podobają, choć nie są jeszcze białe, może jeszcze przed zimą ostatnią warstwę mi się uda naożyć - chciałabym wykorzystać impregnat żeby się nie zmarnował. Zbiory - mniam

Kasiu, pergole są proste (mam nadzieję Rzeczywiście na zdjęciu jakieś krzywe Jutro się im przyjrzę w świetle dziennym.. w każdym razie malując patrzyłam na nie dość długo i nie wydawały mi się krzywe.. mam nadzieję nie są krzywe
Bogdzia 21:33, 18 wrz 2013

Karola zaszalałaś cebulowo a jutro pewnie też nie będziesz oszczędzac. Zrób zdjęcia zakupów, zajrzę zobaczyc. Ciekawe czy Kasia tak rano wstanie zeby z Tobą pobiegac. Pozdrówka, dla Kasi również.