Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

popcorn 11:08, 26 wrz 2013

Jesień

Pomponella może jeszcze raz zakwitnie

popcorn 11:09, 26 wrz 2013

Anitko, dziękuję!

Bogdzia napisał(a)

Miła z Ciebie dziewczyna i tylko tyle skomentuję. Na gardło mnie najlepiej pomaga chlorchinaldin a moje gardło nauczycielskie z chorobą zawodową, może i Tobie by pomógł?

Bożenko na razie strepsils wykańczam, jak nie pomoże pójdę po stary dobry chlorchinadin

dzięki!!
popcorn 11:12, 26 wrz 2013

Paskudny Wredei:

Rodzynka brazylijskiego może jakiegoś się doczekamy?

Morwa oszalała i jest wielgaśna

Bukszpaniki się ukorzeniają, na zimę muszę zawieźć do Teściów, albo posadzę jeszcze do gruntu??

Grahamki ostatnie, strasznie pogryzione

Bukszpany po cięciu odbiły ostro, mam nadzieję zdrewnieją do zimy i nie zmarzną im te nowe przyrosty..
popcorn 11:14, 26 wrz 2013

popcorn 11:17, 26 wrz 2013

Rozplenica od Alinki

Moje własne żurawki

Dopiero teraz wzięła się za rośnięcie cukinia...

Kula w pomidorach

Nawet tawuła się przebarwia:/

Na to patrzę teraz - jeżówka zagląda mi do pokoju
popcorn 11:37, 27 wrz 2013

Dzisiaj znowu pada:/ Wczoraj było za to zimno Nie ma co, ciągle mi coś przeszkadza w ogródkowaniu Weekend ma być ładny, na to liczę!

Wykopię chyba już warzywa, czy jeszcze za wcześnie? Chcę tam robić rabatę, a skrzynie z marchewką, pietruszką i fasolką mi przeszkadzają...

Może dzisiaj nie zapomnę zatrzymać się po kwaśną ziemię. Pod borówki mam wykopane dołki, a ziemi kwaśnej brak Ze dwa worki chociaż, bo pod limki (jeszcze 6 szt czeka na posadzenie) też się przyda

Wczoraj pozbierałam brzoskwinie spod drzewa i dojrzałe pomidory i na tym ostatnio kończą się moje prace ogródkowe Pomidory nadal kwitną, a tu zima idzie :/ obcięłam też przekwitłe kwiatostany różom, od października się już tego nie robi podobno... ech, na pół roku chętnie bym wyjechała do jakiegoś cieplejszego kraju

miłego! piątek! jupi!
Pszczelarnia 14:02, 27 wrz 2013

popcarol napisał(a)

Karola, co to za trawa? To już jesień wszędzie.
popcorn 14:19, 27 wrz 2013

Ewo, spartyna grzebieniasta. Rozłazi się zwłaszcza jak ma wilgoć. U mnie ładnie rośnie na super suchym stanowisku pod okapem balkonu. Jak chcesz mogę Ci dać kawałek wiosna chyba?

pozdrawiam!
Bogdzia 20:36, 27 wrz 2013

Karola słoneczka życzę zeby jeszcze chociaz cebulki posadzic w jakimś miłym dniu.
popcorn 22:34, 27 wrz 2013

hej Bożenko! Oj przydałoby się! Dzisiaj nie było źle, gdyby nie to zimno! Ręce mi zgrabiały przy zbieraniu owoców, zwłaszcza poziomki z mokrych krzaczków dały w kość, brr! i przed 19tą ciemno co to ma być?? ech

ale weekend mamy! jupi! dobrej nocy