Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

Bogdzia 11:23, 29 wrz 2013

popcarol napisał(a)

może rano się wybiorę pod halę, ostatnia szansa, ostatni weekend września... jeszcze jakąś różę przytargam??

!

Byłaś pod halą?, bo ja byłam a Ciebie nie widziałam. Pan nie miał ani Edenek ani Robinow które chciałam kupic tzn Edenki nawet miał szt3 ale zamówione były i sprzedane.Mnie sie wydaje ze w październiku też tam stoja z roslnami ale pewna nie jestem.Miłej niedzieli.
popcorn 15:00, 29 wrz 2013

Kasia, i jak było? Ja trochę powalczyłam, ale niezbyt wiele... słaba jestem jeszcze, cokolwiek zrobię mnie męczy

Przesadziłam borówkę amerykańską na którą weszły róże; ścięłam przekwitłe jeżówki, 2 wielkie kosze przekwitłych kwiatostanów się nazbierały. Wygrabiłam liście i zeschłą trawę spod jeżyny, teraz jest strasznie łysa Wyrwałam z grubsza większe chwasty z frontowej rabaty. Przymierzałam się do wykopywania warzyw, ale szkoda mi sałaty, rzodkiewek, kwitnącej fasolki... jeszcze przymrozków nie ma, a nie zjemy tyle zieleniny na raz. Więc się wstrzymałam. Posadziłam hakone ze Skierniewic. Zostało mi kilka różyczek do posadzenia i 6 limek (ale to w miejscu po skrzynkach z warzywami).

Wracam poszukać miejsca dla róż

Bożenko, nie, nie wybrałam się. Poranek był mglisty i zimny, a znowu bym coś przywlokła W październiku też jest ten bazar roślinny? Fajnie byłoby, pamiętam tylko o kwietniu i wrześniu... poszukam w necie
Madzenka 20:57, 29 wrz 2013

popcarol napisał(a)
Kasia, i jak było? Ja trochę powalczyłam, ale niezbyt wiele... słaba jestem jeszcze, cokolwiek zrobię mnie męczy

Przesadziłam borówkę amerykańską na którą weszły róże; ścięłam przekwitłe jeżówki, 2 wielkie kosze przekwitłych kwiatostanów się nazbierały. Wygrabiłam liście i zeschłą trawę spod jeżyny, teraz jest strasznie łysa Wyrwałam z grubsza większe chwasty z frontowej rabaty. Przymierzałam się do wykopywania warzyw, ale szkoda mi sałaty, rzodkiewek, kwitnącej fasolki... jeszcze przymrozków nie ma, a nie zjemy tyle zieleniny na raz. Więc się wstrzymałam. Posadziłam hakone ze Skierniewic. Zostało mi kilka różyczek do posadzenia i 6 limek (ale to w miejscu po skrzynkach z warzywami).

Wracam poszukać miejsca dla róż

Bożenko, nie, nie wybrałam się. Poranek był mglisty i zimny, a znowu bym coś przywlokła W październiku też jest ten bazar roślinny? Fajnie byłoby, pamiętam tylko o kwietniu i wrześniu... poszukam w necie

Kolejny pracowity dzień Kiedy odpoczniesz? Ja niedziele rezerwuję na odpoczynek, troszkę trzeba sie nacieszyć ogrodem a nie tylko tyrać Ale już wkrótce zima odpoczniesz
agniecha973 21:25, 29 wrz 2013

I co znalazłas miejsce dla róż?
popcorn 23:46, 29 wrz 2013

Marzenko, ale ja lubię dłubać w ogrodzie. Niektóre pracę wymagają wysiłku, ale generalnie to dla mnie najlepszy odpoczynek Po tygodniu przed kompem, w 4 ścianach w przygarbionej pozycji przez 8h/dziennie... dobrze się poruszać Zresztą dzisiaj bardzo rekreacyjnie było, bo nie jestem jeszcze doleczona po przeziębieniu i szybko się męczę. Poza tym zimno, ziemia i rośliny wilgotne, i tak 2x zmieniałam przemoczone rękawiczki, brr...

Agniecha, wstępnie, znalazłam Ale nie posadziłam, bo warzywnik wylatuje z tego miejsca A jeszcze ładnie wszystko rośnie (część dosiewana w lipcu) i szkoda zrywać...

pozdrawiam!!
popcorn 09:58, 30 wrz 2013

Tu na dowód jakie ładne mamy jeszcze warzywka

Kapusta toskańska:

Neonowe buraki liściowe

Zobaczcie jaką kuchnię wylicytowałam na alle za... 105 zł (plus bateria 40 zł) Już zamontowana w babcinym domku:

popcorn 10:06, 30 wrz 2013

Ostatnie róże...

popcorn 10:08, 30 wrz 2013

popcorn 10:11, 30 wrz 2013

Inne ostatnie kwiatki...

Posadzone Candlelight:

Zimowity od Bożenki

Milka 10:32, 30 wrz 2013

Karola, ależ u ciebie kwitnie! białe zimowity sliczne