Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

popcorn 15:12, 03 lut 2014

Wow jaka różnica! U nas w cieniu 1,7 stopnia, czyli lekko na plusie W cieniu, bo w słońcu na pewno dużo więcej. Aż się przeszłam zobaczyć, bo w 10 stopni mi się nie chciało wierzyć
Agania 15:54, 03 lut 2014

Słoneczko mocno grzeje, ale u nas w małoplsce, było 4 na plusie, jest spokojne i bezwietrznie, dlatego tak ciepło

pozdrawiam Karola
popcorn 15:55, 03 lut 2014

Agato, pozdrawiam! Zaraz fajrant Uff 4 days to go
popcorn 18:02, 03 lut 2014

Jak łatwo wyprowadzić mnie z równowagi...

Robiłam zakupy w sklepie. Stoimy przy kasie, śmiejemy się z Młodą, za kasą wyraźnie zmęczona kasjerka. Uśmiecham się i mówię dzień dobry, pierwsza - jak zwykle, coś tam odburknęła. Trudno, co za różnica, przeskanuje mi te kilka rzeczy i spadamy. Ale nie. W tym momencie Młodej wypada spod kurtki (za słabo trzymała) słoiczek z nowymi krewetkami do akwarium.

Słoiczek mini, wody niewiele, ale zniszczenia spore, jak to bywa Krewetki się rzucają po podłodze, ja przesuwam swoje zakupy żeby zrobić miejsce następnej pani w kolejce, wołam Młodą która w rozpaczy się schowała pod kasą. Zbieram krewetki do resztek po słoiku bez denka. A sprzedawczyni? Z miną cierpiętnika przewraca oczami i cośtam sepleni pod nosem o nieodpowiedzialnych rodzicach i niewychowanych dzieciach (!); woła ochronę "bo był wypadek", woła przez megafon panią sprzątającą (a wody tyle co z butów w zasadzie, z resztek śniegu). A do mnie? Nic o chęci pomocy, jakimś szkle, folii, czymkolwiek.
Zgadnijcie co powiedziała?
"no cóż, pizzę frutti di mare pani sobie zrobi". Zamknęła kasę, kolejka za mną wściekła.

Mnie zamurowało, jak zwykle w takich sytuacjach, zresztą zajęta była ratowaniem krewetek i uspokajaniem płaczącej Młodej. Babka z mopem przybiegła i się dziwi jaki wypadek i co ona ma ścierać - rzeczywiście nie ma czego. Kasjerka przewraca oczami - a jakby się ktoś pośliznął? Masakra.
Polak Polakowi wilkiem. Jak zwykle.
Nikita 19:34, 03 lut 2014

Carola - widzisz czasem wśród ludzi zdarzają się takie "nieudane eksperymenty medyczne"... szkoda gadać.... trzeba współczuć najbliższej rodzinie tej kasjerki, że muszą ją znosić 24h.... i zmień sklep, bo szkoda nerwów.
Mnie kiedyś na stacji benzynowej wkurzył gościu...zaczął się na mnie wydzierać, że mu się śpieszy,a ja za długo benzynę tankuję... Więc się grzecznie go pytam, czy mam napluć w bak, żeby szybciej się napełnił i dystrybutor odbił "pistolet". A on do mnie, że blondynka, że baba za kółkiem....Mnie zamurowało, ale nie z takimi ja sobie radę dawałam....stanęłam przed nim i powiedziałam, że właśnie mam napięcie przedmiesiączkowe i jak się za chwilę nie uspokoi to mu aortę wygryzę......
Poskutkowało....głupia mina faceta - bezcenna.

Pozdrawiam
Bogdzia 20:40, 03 lut 2014

Karola jak najszybciej zapomnij o tej kasjerce bo szkoda zdrowia.Myśl o spotkaniu z nami.
Pszczelarnia 01:18, 04 lut 2014

To zostawiam coś, co lubisz. Tak?

popcorn 07:08, 04 lut 2014

Nikita, no niezła jesteś Muszę sobie przygotować jakieś teksty na takie okazje, bo co jakiś czas mi się zdarzają :/

Bożenko, już za 1,5 tygodnia! Ale fajnie

Ewo
, dziękuję! Stipa przecudna, ciekawe czy moja siana rok temu przetrwa zimę??
popcorn 08:38, 04 lut 2014

Słonko cudne, lekki minus, prawie jak wiosna
Miłego dnia wszystkim!!!
popcorn 18:17, 04 lut 2014

Kupiłam dzsiaj w Brico niski koperek - nasiona od Vilmorin (drogie, ale jeśli zawiąże nasiona będę zbierała na kolejny sezon); bazylię czerwonolistną, mieszankę sałat "Fantazyjna" i nasiona skorzonery będzie się działo

miłego wieczoru!!