Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

popcorn 04:03, 22 mar 2014

Justynko, gdybym posłuchała M, mielibyśmy tylko trawnik. A tak, nasadziłam zielska i tylko mam robotę

Krysiu, dziękuję! Wzajemnie?
Weekend! Ale fajnie
Anita1978 07:08, 22 mar 2014

A co ty o 4 rano na forum robisz??? Spać nie możesz???
P.s. Wszyscy mężowie kochają trawniki- nie wiadomo czemu? Jakby mogli to sam trawnik by mieli...i tylko z kosiarką by chodzili...mój też
popcorn 07:21, 22 mar 2014

hej Anitko!
znów się Młodej coś śniło, mamrotała przez sen, ja się obudziłam i nie mogłam zasnąć Muszę chyba zamykać drzwi jej sypialni, bo inaczej wszystko słyszę
M by chciał najlepiej trawnik, sam, który nie rośnie, żeby nie było trzeba nawet kosić Najlepiej żeby NIC nie trzeba było robić

pozdrawiam!!
admete 07:33, 22 mar 2014

popcarol napisał(a)

Admete, lawendę powinno się ciąć już teraz. Stronę wcześniej Alinka mnie opiórkała że jeszcze nie przycięta

upppppppppppppps
No to dziś ciachnę

Udanego weekendu!!!!!!
popcorn 11:00, 22 mar 2014

Admete, moja lawenda już obcięta, wczoraj mi się udało Powodzenia i miłej pracy!

Byliśmy całą rodzinką w Łodzi, M na rehabilitacji, Gabi na ćwiczeniach na skoliozę (równocześnie), a ja miałam prawie 2h wolne na bałuckim rynku Kupiłam sobie 4 nowe, różne ciemierniki Pokażę później. Drogie i malutkie, pojedyncze sadzonki, ale z braku laku...
Idę sadzić. I obcinać z M brzoskwinię, i sadzić nową odm. Saturn. I kończyć cięcie bukszpanów i rozganiać różane kopczyki.

Miłego dnia!
popcorn 13:20, 22 mar 2014

Rabata z lawendową obwódką ogarnięta Kopczyki różane pozbierane, ziemię sypnęłam do 2 skrzynek (jutro je skończę wypełniać i posieję warzywa). Róże na tej rabacie przycięte. Nowe ciemierniki posadzone.
Brzoskwinia przycięta (M się zbuntował i tylko przycięta, nie ścięta ale sporo
Gałęzie brzoskwini, resztki rugosy, trawy po zimie - spalone przez M. Nowa brzoskwinia posadzona. Drzewka więc w ziemi, jeszcze podlać je muszę i paliki im zorganizować. Reszta prac jutro, niedługo zbieramy się do Teściów.
Jutro - zebranie kopczyków + ścięcie (zapewne kosmetyczne) nowych róż, na rabacie blisko czereśni. I cięcie obwódki bukszpanowej tamże. I wykopanie bergenii dla Kasi (spotykamy się w poniedziałek).
Lawendowe resztki dałam sąsiadce, posadzonkuje sobie.

Miłego dnia!
Agacia 21:58, 22 mar 2014

Jaaaakie kuleee! Marzenie-miodzio! Pożycz bazarek!!!!!!
Nikita 00:20, 23 mar 2014

O widzę Carola, że ty też pracowity dzień miałaś.
Na 100% byłam w "szmaragdowym" jak jechałaś do teściów...zaproszenie nadal aktualne.
paniprzyroda 01:37, 23 mar 2014

Widzę, że Ty też masz niezłe przyspieszenie w ogrodzie u mnie podobnie, 3 godz. w nowym na przycinaniu róż i traw, usuwaniu kopczyków, cięciu ostatnich lawend, kontroli jakości kiełkujących bylin, chwila na kontemplację irysków i z powrotem do starego, bo taczki wolne Pozdrawiam.
popcorn 07:15, 23 mar 2014

Agatko, przybywaj, nocleg i opierunek zapewniam Tylko żadnej gwarancji nie ma, że akurat w ten czwartek coś będzie... czasem tygodniami nie kupię nic, a czasem tydzień w tydzień jakiś złom zwożę (słowami mojego M

Nikito, my bokiem jedziemy, trasą główną, mijając Łask z lewej i dalej do Zduńskiej Woli. Ale kiedyś zjedziemy w lewo żeby Cię odwiedzić

Mariolko, Ty to dopiero musisz mieć i sił i przyspieszenia! Dwa ogrody ogarnąć, oba niemałe, to naprawdę sporo roboty! I sporo bylin w obu! Powodzenia Ja już prawie- prawie. Kilka kopczyków, kilka róż do obcięcia. Trawnik do wygrabienia i nawiezienia (ale z sypaniem poczekam na deszcz).
Skończę dzisiaj wypełniać 2 skrzynki, posieję sobie mieszankę azjatyckich sałat, popikuję pory i nakryję pleksą. Chociaż pory to chyba nie najlepszy pomysł - chciałam te skrzynki przeznaczyć docelowo na pomidory, Zobaczymy.

Jak na razie szaro-buro, czekam na słonko! Jeśli się nie doczekam, to niech chociaż nie pada
Jak fajnie, dzisiaj nigdzie nie wyjeżdżamy autem, cały dzień w domku/na działce.
Miłego dnia!