Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

popcorn 12:16, 20 mar 2012

Napisz do Niej wiadomość, dowiesz się Chyba żeczywiście chciała z kimś jechać... ja też bym wolała z kimś, nie samemu...
A starsza córcia do przedszkola czy już do szkoły chodzi?

pozdrawiam serdecznie
anika 12:18, 20 mar 2012

A starsza do przedszkola jeszcze - 6 latek ma Karolinko a Ty wiesz na pewno, że Krysia się chciała po te bukszpany wybrać?
popcorn 12:29, 20 mar 2012

Tak, pisz smialo
Krys 13:07, 20 mar 2012

Karolina ,Ania wszystko ok już sie porozumiałysmy :0 ale ja we wrześniu moge taką akcje zrobić
anika 13:10, 20 mar 2012

Ja to tak nieśmiało podchodzę bo jestem tu świeżutka a Wy wszyscy to się już dobrze znacie. Ale tak czytam i dedukuje, że fajne z was babeczki
popcorn 13:16, 20 mar 2012

Pewnie ze fajne! A znamy sie... niektorzy tak, ja tez dosc swieza jestem, od pol roku tu zagladam codziennie Ale fajni jestesmy, mozemy na siebie liczyc, podpowiadamy i pomagamy jak kto moze - to jest super
Fajnie ze sie porozumialyscie A do wrzesnia moze i ja wygospodaruje wiecej miejsca na bukszpany, np dokupie dzialke sasiednia
anika 13:18, 20 mar 2012

Na 100% miejsce się znajdzie A fajne fajne, forum wciąga jak nałóg
Krys 13:20, 20 mar 2012

popcorn 13:30, 20 mar 2012

Jutro wyprawa po cisy Mam nadzieję będzie udana, zamierzam zmieścić w autko ile się da, ciekawe czy wejdzie 40-50 doniczek? Małe, P9, ale jednak...
W przyszlym tygodniu lub ciut pozniej dostane sadzonki runianki od przemilej Ewy z Kwidzyna. Jupi!
Będę je sadzić przed cisami - niech sobie stworzą ładny parter pod nimi W sobotę więc będziemy przygotowywać pas ziemi wzdłuż płotu (35 mb) pod sadzenie cisów i runianki. Rabata przed domem będzie więc musiała trochę poczekać... ale nie za długo, bo będę chciała na niej posadzić parę roślin rosnących do tej pory przy tarasie za domem. A zostaną one wykopane przy okazji sadzenia cisów...

Szkoda mi Babci, nie widzi kwitnących u niej krokusików... zawsze się tak nimi cieszyła...
Kupiłam też parę cebul więcej dla niej i dopiero jak dojechałam do domu dotarło do mnie że nie będę jej dawać... nie posadzi ich już, nie doczeka kwitnienia

Teściowa sie ucieszy z nich...
popcorn 08:51, 21 mar 2012

Dzisiaj wyprawa po cisy, jupi! Nie jest to tak daleko jak myslalam, google maps mowi ze 34 minuty, nie liczac oczywiscie korkow Niecale 30 kilometrow. Przywioze Mloda z przedszkola do domu, M sie nie zajmie, a ja jade
Wszystkie tulipany już się zazieleniły, więc zmarznięcie i zmiana barwy na czerwoną w początkowej fazie wzrostu nie zaszkodzila im chyba zbytnio Pewnie tydzień-półtora ładnej pogody i będą kwitnąć!
Zastanawiam się co z hiacyntami. Te w korze mają się dobrze, pokazują zielone łebki, z dnia na dzień ciut większe. A te bez kory, wzdłuż podjazdu rosnące (jakieś 30-40 szt tam wsadziłam?) podmarzły w lutym i teraz cisza... jak myślicie, będzie z nich coś jeszcze??

miłego dnia!