Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

popcorn 13:50, 21 mar 2012

Hej Przemku, tak sobie myslalam dzisiaj ze Cie zaczepie, czy nie podjedziesz A tu prosze, sam sie znalazles Szkoda ze tak pozno bedziesz, no ale do 21wszej jakos jest czynne. Bedziemy kolo 17.30 i nie, nie wykupimy

Jade glownie po cisy, jak beda mieli male bukszpany to sie zastanowie

Edit -u tego szkolkarza to byly hicksi albo hilli, nie pamietam bo zawsze myle te dwa.. w kazdym razie kolumnowe. Pozdrawiam!
anika 13:54, 21 mar 2012

Ładne duże sadzonki! A po 21 to ja nie wiem czy coś zostanie. Karolina wszystko wymiecie
popcorn 14:00, 21 mar 2012

Eee, ja "tylko" 50 sztuk Mam nadzieje ze jak tam dojedziemy to jeszcze beda...
anika 14:08, 21 mar 2012

Będą, będą - myślisz, że dużo jest takich jak my? Chociaż 300 szt to w sumie mało jak na market.
popcorn 14:20, 21 mar 2012

Właśnie pytanie jak dużo ogrodomaniaków mieszka w okolicy Ew jak duzo osob widzac dzisiaj takie sadzonki w tej cenie stwierdzi ze je bardzo potrzebuje
W sumie malo, kolejna dostawa ma byc we wtorek po Swietach sie dowiedzialam u szkolkarza.. wiec jakby co bedziemy polowac do skutku
pozdrowka
popcorn 19:17, 21 mar 2012

Zakupy zrobione Dopiero wróciłam... jednak to jest kawałek drogi..
Miło pogawędziłyśmy z Anią, kupiła też sama trochę cisów
Ja nabyłam 70 sztuk w końcu, na 35 mb żywopłotu będę sadzić co 50 cm.
Naprawdę ładne, ok 60 cm wysokości, lekko rozgałęzione. A rozgałęzią się bardziej jak je ciachnę o połowę jak radził pan ze szkółki

Wielkie sadzenie może w sobotę... Rosły w doniczkach, więc nie ma pośpiechu. Ale się cieszę!
Jutro zrobię fotki. Dzisiaj w sklepie z wrażenia nie zrobiłam...

pozdrawiam.
marzena 19:32, 21 mar 2012

Karolina, to szalejesz z zakupami ! 70 szt - niezła ilość !
Bogdzia 19:45, 21 mar 2012

Ja tez zajrzałam zobaczyc czy kupiłas. Teraz czekam na zdjęcia. Pozdrawiam.
butterfly 19:48, 21 mar 2012

Ale masz super Karolina!
Ja jak przeczytałam o tych cisach to za telefon i zadzwoniłam do Leclerca w Rzeszowie. Niestety nie maja obecnie ale ogolnie w sprzedaży są.
tylko czy to te same? Pani nie potrafiła mi powiedzieć nic o cenie ani wysokości...
popcorn 20:03, 21 mar 2012

Witajcie!
Jutro wrzucę zdjęcia. Trudno powiedzieć czy te same.. pan od szkółki mówi że sprzedał parę tysięcy sztuk, na całą Polskę, ale dostawcy są raczej lokalni, nie wiem czy im się opłaca aż do Rzeszowa je wieźć... trudno powiedzieć. A lokalnie w sklepie nie wiedzą, bo i skąd, to jakoś centralnie jest sterowane.

Te 70 sztuk to cały bagażnik Polo i wycieraczka za przednim siedzeniem Nie tak dużo. Są chude a wysokie. Posadzimy, ciach o połowę i niech rosną w piękny żywopłot

Marzenko już ostatnie zakupy, żadnych większych potrzeb już nie mam, za to zachciewajek mnóstwo I pieniędzy na to trochę idzie No ale teraz sadzimy i czekamy aż urosną

Pozdrawiam Was serdecznie!
Karolina