Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

popcorn 08:52, 21 mar 2012

Agacia 09:37, 21 mar 2012

Ja mam jesienne cebule w donicach i na razie może ze trzy centymetrowe dziubki do mnie zaglądają i tez się martwię co z resztą... Te, które już wyszły to z malutkich doniczek (średnica 10cm), a z tych wielkich nic. Gdyby miały zmarznąć za bardzo to chyba w pierwszej kolejności te z małych pojemników, prawda? Mam nadzieję, że jeszcze się coś pokaże, że to 'wina' regionu Póki co sumiennie podlewam.

Nad żywopłotem z cisa i ja się zastanawiam. Marzy mi się taki podsadzany czymś żółtym lub białym (np. pięknymi danusiowymi żurawkami citronelle). Tylko czemu te cisy takie drogie??? ;( No ale piknie by wyglądał, a nie tylko te tuje i tuje
bogumila 09:44, 21 mar 2012

Agacia napisał(a)
Ja mam jesienne cebule w donicach i na razie może ze trzy centymetrowe dziubki do mnie zaglądają i tez się martwię co z resztą... Te, które już wyszły to z malutkich doniczek (średnica 10cm), a z tych wielkich nic. Gdyby miały zmarznąć za bardzo to chyba w pierwszej kolejności te z małych pojemników, prawda? Mam nadzieję, że jeszcze się coś pokaże, że to 'wina' regionu Póki co sumiennie podlewam.

Nad żywopłotem z cisa i ja się zastanawiam. Marzy mi się taki podsadzany czymś żółtym lub białym (np. pięknymi danusiowymi żurawkami citronelle). Tylko czemu te cisy takie drogie??? ;( No ale piknie by wyglądał, a nie tylko te tuje i tuje

W małych donicach miały za mało miejsca i dlatego wychodzą,w dużych powoli się ukorzeniają i dlatego nie ciągną do góry.Będzie dobrze.
popcorn 10:04, 21 mar 2012

Agaciu pewnie jest tak jak Danusia mówi.
Moje wszystkie w gruncie. Chyba je rozgrzebię i sobie obejrzę...

dzisiaj jadę po cisy od miejscowego szkółkarza, niestety całą swoją produkcję sprzedał do Leclerka. Na całą Polskę, więc może do Ciebie też dojadą?Wiem że stąd będą ładne krzaczki, gość miał fajne sadzonki większości iglastych (obejrzałam sobie). Cisy mają mieć ok 40+ cm, po niecałe 5 zł - to bardzo dobra cena, zwłaszcza że potrzebuję przynajmniej 50 sztuk
Zadzwoń do swojego Leclerka - jest w Białymstoku? Mój wprawdzie po drugiej stronie Łodzi, ale jadę

Moje cisy podsadzę runianką, a jak mi zabraknie to biało-zielonymi hostami.

pozdrawiam serdecznie!
popcorn 11:37, 21 mar 2012

Cisy przyjechaly! Dzisiaj Jest 300 sztuk, zostanie dla mnie 50? I dla Ani troche? Po 4,49 zł/szt, maja po ok 50 cm.
Pędzę po pracy
anika 11:40, 21 mar 2012

Fajna wiadomość, o której planujesz być na miejscu?
Juzia 11:40, 21 mar 2012

Jeju ja też chcę takie cisy!!!!!!!!
popcorn 11:55, 21 mar 2012

Hej Aniu, wczesniej niz na 17.30 nie dojade niestety... o ktorej Ty bedziesz?
Pozdrawiam!
Karolina

Ps Justynko - moze u Was tez sa??
anika 11:59, 21 mar 2012

To ok, bo ja na 17.30 dzisiaj też mogę się nie wyrobić, ale będę się starała w tym czasie dojechać. Karolinko, powiedz mi czy ja te cisy będę mogła przez kilka dni na balkonie przetrzymać? Na działkę w tą sobotę nie dotrę. One są kopane dlatego się boję czy dadzą radę w donicy tak długo. Jak będą ładnie rozkrzewione to kupie kilkanaście sztuk - 50( dużo) tak jak Ty nie potrzebuję
anika 12:02, 21 mar 2012

Dostałam ofertę od Tracza nie wiem czemu przesłali mi hurtową. Cisy w c3 50 cm mają po 8,5 a bukszpany po 4 i po 6,5 ale male 25 cm. Muszę gdzieś kupić małe bukszpany na obwódkę, może będą i tam gdzie ciski.