Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

Madzenka 21:10, 28 mar 2014

popcarol napisał(a)
Zmęczyłam się. Wywiozłam 3 taczki trawnika zdjętego wzdłuż podjazdu. Posadzonkowałam trochę limek. Jadę po Młodą - po przedszkolu byłyśmy w bibliotece, a tam przedświąteczne warsztaty. I Młoda została, a ja wyjątkowo dużo zrobiłam w godzinkę

Miłego popołudnia! Weekend, jupi!!

Jak sobie pomyślę ile zrobiłaś to zmęczona już jestem
renatamama3 21:40, 28 mar 2014

Karola ,mam podobnie ,mój M ze mnie się śmieje ,że ja 10 rzeczy na raz robię ,bo on jak pije kawę to pije ewentualnie TV ogląda ,a jak piję kawę ,prasuję i obiad robię a między czasie jak się nagrzewa żelazko wstawiam np pranie .
Bogdzia 22:12, 28 mar 2014

popcarol napisał(a)
Mówisz? No proszę To fajnie, że za te 10 lat czy coś będę dalej taka zakręcona i zadowolona z życia
Buziole zasyłam!!!

Super perspektywa.
GabiK 23:14, 28 mar 2014

I to właśnie jest mój problem - nie potrafię i nie chcę być taką pracowitą pszczółką. Na pewno nie mam problemu z siedzeniem w miejscu. I dlatego doba jest zdecydowanie za krótka.

Piszę do Ciebie priv.
popcorn 07:23, 29 mar 2014

Marzenko, też się zmęczyłam, ale już mi przeszło. Dzisiaj ciąg dalszy - jeśli czas pozwoli. Zapewne nie pozwoli. Bo za chwilę jedziemy - M na masaż, Młoda na ćwiczenia, ja w tym czasie na godzinkę na bazarek, wracamy, śniadanie, zmiana opon i do Teściów. Na 14tą ja na masaż, obiad u Teściów, wracamy wieczorem gdy już jest ciemno. I jak tu nie pracować w niedzielę w ogródku? Albo w niedzielę albo wcale, jak dla mnie...

Renatko
, za dużo do zrobienia, a za mało rąk do pracy. Ot, taka prawda

Bożenko, pozdrawiam serdecznie, miłego dnia!!

Gabi, odkąd pamiętam, mój brat był zdolny, ale leń, a ja byłam ta mniej zdolna, pracowita I tak mi już zostało.. czy dobrze hmm nie wiem. Raczej nie, nie dla mnie.
Wiem że sporo osób to wykorzystuje, też w pracy, co mnie ostatnio mocno wkurza, bo nawet bez dziękuję, wiadomo że ja zrobię i się skarżyć nie będę
W mojej pierwszej pracy na moje miejsce przyjęto 2 osoby...

Odpisałam

Miłego dnia!!
popcorn 11:14, 29 mar 2014

Wróciłam z bazarku. Pani od ciemierników była, ale ciemierników nie miała wszystkie sprzedała, więc niestety nie kupiłam Dziewczynom mam jednak od niej numer telefonu, kazała dzwonić za ok 2 tyg, może będzie miała znowu

Miłego dnia!
popcorn 21:04, 29 mar 2014

Idę się położyć Już, po plecy bolą mnie okropnie. Nie wiem czy jutro coś zrobię w ogródku, jeśli mi nie przejdzie

No i zła jestem. Podczas godziny masażu okazało się że babka jest ogrodniczką, uzgodniłyśmy wymianę roślin, za tydzień jej przywiozę tego i owego. Dała mi 3 sadzonki róży bezkolcowej, o drobnych żółtych kwiatkach (śliczna) i sadzonkę jak to określiła - borówki wysokiej/drzewkowej. Myślę że to była świdośliwa. No i nie mam już sadzonek:/ Pół labrador młodszego brata M porwał siatkę z sadzonkami i gdzieś może są, na 30arowqej działce.. szukałam może z kwadrans, z latarką, ale nie znalazłam niestety może za tydzień uda mi się znowu Trzeba było od razu zapakować do auta... dobrze że roślinki od Krys od razu włożyłam

Miłego wieczoru! Jak fajnie że jutro jeszcze niedziela, a nie poniedziałek!!
Nikita 22:34, 29 mar 2014

Ło Matko …Carola…15 stron zaległości – kiedy ja to nadrobię…

Carola gdzieś mi się zapodział wątek o łódzkich szkółkach ??? Nie pamiętasz gdzie on był?
paniprzyroda 22:39, 29 mar 2014

Miłej niedzieli życzę
popcorn 07:33, 30 mar 2014

Nikita, nie masz co nadrabiać, nic ciekawego Parę fotek i luźne gadki
Wątek był chyba w pogaduszkach, usiłowałam znaleźć ale nie widzę a internet jakoś tragicznie dzisiaj chodzi, więc wybacz.. jak trafię, zalinkuję.

Mariolko, wzajemnie, dziękuję!!! Słonko piękne, no i jest już godzinkę później!! uch.