Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

popcorn 17:31, 27 mar 2014

Kurcze szybko się sprawiłam dzisiaj z przywiezieniem Młodej, żadnych sklepów po drodze.. chciałam coś porobić w ogórku, ale kropi, buu :/

Edit: tylko postraszyło; podlałam sadzone tydzień temu drzewka owocowe; posiałam sałatę masłową azjatycką do skrzynek. Zobaczyłam że groszek zielony kiełkuje nieśmiało Zaczęłam robić sadzonki z obciętych bukszpanów, ale zrezygnowałam - ręce grabieją. Jednak trochę zimno jest

Miłego popołudnia!
Madzenka 20:39, 27 mar 2014

popcarol napisał(a)
Roberto, ja skrzyń mam 8 i to jak na razie za dużo. W warzywniku rosną teraz róże, a ja nie mam gdzie siać warzyw

Ewo, w ubiegłym roku taki kwiatek widziałam po raz pierwszy, mocno się zdziwiłam

pozdrawiam!

Kupowałaś swoje skrzynie w składzie z palatami? W Jula nie ma, na allegro minimalna partia 105 sztuk....
Krys 20:49, 27 mar 2014

Karolina lae juz piekna wiosna u Ciebie,nigdy nie widziałam kwitnącego bukszpana
bacowa 07:33, 28 mar 2014

Karola, przetacznik "ruszył" , znaczy się rośnie , będzie dobrze
Wczoraj dostałam w prezencie 150 szt. buka, w sobotę będzie sadzenie
pozdrawiam

ps. prace budowlane ruszyły (nienawidzę tego bałaganu budowlanego), ale mam nadzieję że szybko skończą.
popcorn 08:25, 28 mar 2014

Marzenko, w składzie z paletami. Poszukaj w necie namiarów i obdzwoń, to się nazywa nadstawka paletowa czy jakoś tak. Spiętrowana = skrzynia na palecie. Goście od palet będą wiedzieli o co chodzi. Powodzenia!

Krysiu, dziwadło, prawda? Czy jutro się widzimy? Daj znać, żebym zabrała pomidorki!

Ewo, muszę zajrzeć jak tam reszta u mnie tego przetacznika Ale to takie zielsko, zapewne rośnie
150 buków? o matko... masz gdzie to posadzić? Żywopłot? Powodzenia z przetrwaniem budowy, dobrze że zaczęli, teraz tylko wyglądać końca No i jaki będzie efekt!!!

Miłego dnia! Jupi już piątek! W niedzielę krócej śpimy, jak ja się zwlekę? Dzisiaj miałam problem
popcorn 13:16, 28 mar 2014

Jesuu tyle roboty, a już piątek, nie lubię jak mi takie gnioty zostają na poniedziałek... powoli kończę, jeszcze jeden duży temat mi został i WEEKEND!!

pogoda taka, że trudno wysiedzieć.. wyskoczyłam przez drzwi balkonowe w moim pokoju do pracy...

Berberysy zbierają się do kwitnienia.. nie cięłam ich wcale, nie wiem jak? To kolumnowe, nie można ich "skracać" raczej, czy ciąć w kulkę...

Pierwsze żonkile kwitną

To nie wiem co.. hiacynty jakieś miniaturowe??

Tulipany papuzie mają pączki:

Trzmielina przycięta, ładnie się zieleni:
popcorn 13:20, 28 mar 2014

Niepozorne kwiatki tulipków botanicznych:

Jagoda kamczacka porządnie kwitnie, a martwiłam się jesienią (też miała parę kwiatków!)

Tu nie pamiętam co posadziłam, wyglądają na szachownice?? Możliwe, bo w doniczce...

Ubiegłoroczne ostrogowce ładnie przezimowały, moje własne, z nasionek!!

Tu w rządku posadziłam różniaste drobnocebulkowe, ciągle coś kwitnie

Wracam do pracy miłego!!
popcorn 17:37, 28 mar 2014

Zmęczyłam się. Wywiozłam 3 taczki trawnika zdjętego wzdłuż podjazdu. Posadzonkowałam trochę limek. Jadę po Młodą - po przedszkolu byłyśmy w bibliotece, a tam przedświąteczne warsztaty. I Młoda została, a ja wyjątkowo dużo zrobiłam w godzinkę

Miłego popołudnia! Weekend, jupi!!
Mala_Mi 19:41, 28 mar 2014

Karolina, jak Cię czytam .. to co chwila sie śmieje.. jesteś bardzo podobna do mnie.. ileś lat temu Tylko ja nie miałam wtedy ogródka
popcorn 20:16, 28 mar 2014

Mówisz? No proszę To fajnie, że za te 10 lat czy coś będę dalej taka zakręcona i zadowolona z życia
Buziole zasyłam!!!