Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

Margarete 11:56, 31 mar 2014

Moje funkie tez sie jeszcze nie pokazują, jestem na nie zła bo nie moge wkopywac buksików dopóki sie nie pokażą. Może tez im coś dolega jak u Margolik, skoro twoje sie pokazłay.........
Ale u ciebie dużo kwitniem fajnie że wiosna, wiosna, wiosna
popcorn 12:05, 31 mar 2014

hej Małgoś!
u mnie hosty widać tylko w donicach, te w ziemi ledwo ledwo, trzeba się przyjrzeć konkretnie miejscu gdzie rosną. Ledwo różki pokazują

Mam dla Ciebie stadko roślin od Krysi. Może dzisiaj mi się uda wygospodarować chwilę żeby Ci je przywieźć.

Buziaki!
GabiK 12:45, 31 mar 2014

Małgosia, spokojnie, na funkie jeszcze wcześnie. Normalnie pod koniec kwietnia u nas wyłażą, teraz może trochę wcześniej. Ale moje pod umbrą też jeszcze rogów nie mają nawet.

Karola udało Ci się to zestawienie z żurawkami - zresztą fiolet z żółtym prawie zawsze dobrze wygląda.
U mnie cebulowe w doniczkach póki co. Jakbym je chciała do wsadzenia jesienią przechować - to muszę teraz zostawić je w mniej reprezentacyjnym miejscu aż liście zżółkną, a potem oczyścić, wysuszyć i trzymać gdzieś aż do jesieni? W domu może być?
Margolka 12:53, 31 mar 2014

O, Gabrysia, miło cie widzieć Co do funkii, dzięki. Może jeszcze jest nadzieja W takim razie czekam! Jak będzie ciepło, to powinny różki wystawić

Karola, dla mnie cos masz od Krysi?

A co do wymiany, to twoja horti zimę przezyła. Możesz przyjechać, kiedy chcesz. Będę ją w tym roku znowu przyginać, bo mam plan zasadzenia nimi drugiej części ogrodu
popcorn 12:58, 31 mar 2014

Gabi,

No właśnie olśniło mnie że u Małgosi może jeszcze nie wylazły po prostu, u mnie ledwo ledwo widać (w donicach najbardziej), stąd to pytanie...
Tak jak napisałaś jest ok odnośnie cebulowych z doniczek. Teś mam z 5 doniczek z żonkilami, aktualnie liście żółkną. Trzymam je na rabatce za bukszpanem

Małgoś, a miałaś coś dostać? Bo ja nie wiem, wiem że Margaretce wiozę co dostałam...
dla Ciebie mam obiecane... hmm co to było...mikołajek chyba? Od Mariolki na spotkaniu wzięłam, z myślą o Tobie, bo napisałaś że chcesz. Nadal chcesz? wiesz, ja do Ciebie nie trafię poproszę o adresik i kiedy zastanę - na priv? W Twoich okolicach jestem ok 16.30-17tej? Cieszę się na hortkę, tylko gdzie ja ją wcisnę??
Anita1978 13:41, 31 mar 2014

Funkie u mnie jeszcze wszystkie śpią, także spokojnie! Zresztą dla nich to lepiej, bo przymrozki dla nich są złe....pamiętajcie, że to dopiero kwiecień się zaczyna....w tamtym roku był śnieg o tej porze....także spokojnie....
popcorn 13:45, 31 mar 2014

Anitko, dokładnie, na hosty jeszcze czas pozdrawiam!

Milka 15:17, 31 mar 2014

Zachwyciło mnie połączenie żonkili z żurawką, jak nie zapomnę, na jesień skopiuję
popcorn 15:34, 31 mar 2014

Irenko, zapraszam Fajnie wygląda, no i zasychające liście jest gdzie schować, potem

pozdrawiam!
Milka 15:52, 31 mar 2014

Dokładnie tak, to połączenie masz mistrzowskie
Ja mam pod Susan takie żurawki, wiosną tylko szafirki tam kwitną, a potem rozwar w dwóch kolorach, żonkile będa pasować, żółty do borda i niebieskiego