Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

GabiK 11:16, 07 kwi 2014

Karola, widzę, że ciemierników nie kupiłaś, ale Ania kupiła mmi trzy, więc smutno mi nie będzie.
Pamiętajcie dziewczyny, że ja też jestem chętna na spotkania i do Łodzi mogę podjechać.

U nas było odwrotnie - sobota wietrzna, ale słoneczna i czasem było ciepło, a wczoraj paskudnie od rana tak do 15. Potem wyszło słońce i było znośnie.

popcorn 11:30, 07 kwi 2014

Gabi,
widziałam u Ciebie, stwierdziłam że 25 zł za listek i 1 kwiatek to ciut za dużo no i potem widziałam że Ci Ania kupiła
Zobacz, blisko mieszkamy, a pogoda różna...

pozdrawiam!!!
popcorn 12:31, 07 kwi 2014

Zadowolona jestem Dzwoniłam do podstawówki Młodej. Podzielą dzieci w jedyny logiczny - moim zdaniem - sposób, rocznikami. Tym sposobem Młoda trafi z synem sąsiadów i córką znajomej do jednej klasy, z fajniejszą (z 2) nauczycielką i ponieważ ich jest więcej niż 6latków, będą mieli fajniejszą bo większą klasę. Catering jest, zajęcia na świetlicy - wybór żaden - ale są, ew. Młoda zaraz po zajęciach może wrócić gimbusem do domu. Czekam jeszcze na datę dni otwartych i zebrania dla rodziców - w czerwcu. uff.
Margarete 14:28, 07 kwi 2014

popcarol napisał(a)
Małgoś, jakim cudem omijałaś czwartkowy bazarek?? Masz dużo bliżej ode mnie
Posadziłam przebiśniegi, nachodziłam się z nimi sporo zanim je posadziłam - nie ma u mnie cienistych i wilgotnych miejsc... nawet w cieniu jest bardzo sucho. Posadziłam też zdobyczne zawilce gajowe, pod rugosą. Tam też sucho i lasu to nie przypomina, może jednak jak będę podlewać, jakoś dadzą radę?? hm.

PS fotek brak, bateria się ładuje.

Ja swoje przebisniegi mam w 2 miejscach i w obu jest, sucho, słonecznie a w jednym z nich do tego bardzo zacisznie..........zakwitły pierwszy raz, bez problemów...
Margarete 14:29, 07 kwi 2014

popcarol napisał(a)
Roberto,
ale o co pytasz?? Jakie to miasto to jedno pytanie Ale jakie miasto?? Gdzie szkółka? Dawałam Ci namiary, pani Agnieszka jakaśtam, od niej miałam cisy. To chyba jeszcze Łask. Rośliny cały czas upycham Wczoraj rozważałam wyjazd pod halę do Łodzi w charakterze sprzedającego Byłoby co tam postawić, w sumie

pozdrawiam!

Dobre, dobre.........
popcorn 14:33, 07 kwi 2014

Małgoś, to fajnie że rosną i kwitną też w suchych miejscach Bo poczytałam że najlepiej pod drzewami, gdzie się nie sprząta liści, w wilgotnym miejscu.. a u mnie takich brak:/

Co do sprzedaży roślin, to się zastanawiam hihi

W poniedziałek jadę do Warszawy; z kolegą który będzie nas szkolił (z innej firmy, ale pokrewnej branżowo) - a jego córka z moją chodzą razem do jednej grupy w przedszkolu Świat jest mały
Milka 14:34, 07 kwi 2014

Moje sasanki też w cieniu i dopiero w pączkach jedna, druga ledwo wybija, też zmienię miejsce
faktycznie za kilka lat, na bazarku będziemy handlować
popcorn 14:37, 07 kwi 2014

Irenko, sasanki zdecydowanie do słońca, teraz to widzę. Moje bidulki pewnie w słońcu już by przekwitały, no i nie byłyby takie marne..
Co do bazarku - kto wie, jeśli z emeryturą w Am. Pd nie wypali, a ZUS padnie.. tylko żeby było komu te roślinki jeszcze wtedy kupować???

pozdrawiam!!
Milka 15:06, 07 kwi 2014

No właśnie
Ale w cieniu też nam zakwitną i chyba dłużej kwitnienie, u mnie tak pół na pół tam..
popcorn 15:12, 07 kwi 2014

hej Irenko,
ja swoje przeniosę, mam w cieniu całe 3 sztuki,więc niewiele Ale one zamiast rosnąć to nikną w oczach, myślę że cień im nie służy... pozdrawiam!