Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

paniprzyroda 23:23, 05 kwi 2014

Karolina, ty jak jaskółeczka, szybciutko raz tu, raz tam i dzieje się pozdrawiam.
Nikita 00:16, 06 kwi 2014

Dzięki Carol, już sobie obejrzałam tego linka...i wiem o co biega...teraz muszę pomyśleć gdzie tego czosnusia zakwaterować, żeby mu dobrze było.

A szkółki w okolicy to chyba wszystkie objechałam lub obdzwoniłam... w niektórych mają te berberysy których szukałam, ale max.30 cm wysokie. A ja chciałam trochę wyższe, żeby zza bukszpanów było je widać. Te co je znalazłam pod Poznaniem to podobno mają 50-55 cm i do tego dobrą cenę (18,50 zł)...pojadę w poniedziałek to je oglądne.
A tej szkółki w kierunku na Łopatki to jakoś nie czaję...muszę chyba się tam przejechać i poszukać.

popcorn 07:38, 06 kwi 2014

Kasiu, no problem, pisz u mnie, choćby do Nikity W Rzgowie jest coś ciekawego? Ciemierniki np?
Mariolu, to prawda, nigdy nie jest nudno

Magdo, ta szkółka zaraz za Łaskiem jest nowa, drugi rok chyba prosperuje. Ale pani obeznana i jak nie ma, to znajdzie i przywiezie. Mam od niej cisy w żywopłocie i parę traw. Jakbyś tam była, zerknij co mają ciekawego Mieli cudne spore buki kolorowe różnych odmian, w dobrych cenach.

pozdrawiam!
popcorn 07:40, 06 kwi 2014

Wrocławskie bukszpany można kupić teraz z wysyłką kurierem Te u Nikity są takie wypasione, że żałuję że się jednak nie skusiłam

http://allegro.pl/bukszpan-wieczniezielony-40cm-producent-i4127511020.html

Może jak zetniemy tę brzoskwinię, to sobie zrobię kulkową rabatę? Wtedy z 10 szt bym potrzebowała
BaRa 07:57, 06 kwi 2014

Zachwycona, zaznaczam do podglądania
popcorn 08:18, 06 kwi 2014

hej, witaj, zapraszam, pozdrawiam!
popcorn 10:58, 06 kwi 2014

Wyskoczyłam raniutko na kiermasz pod halą sportową w Łodzi. Kupiłam sobie 3 nowe ciemierniki, 2 bordowe i 1 jasnoróżowy, puste kwiatki. Pełne miała tylko 1 pani, po 25 zł/szt :/ I iryska variegata dla Młodej, bo bardzo chciała Idę sadzić
vita 12:56, 06 kwi 2014

Hej,
pokaż ciemierniki, też lubię na dobry początek dnia wyskoczyć po roślinkę
popcorn 13:20, 06 kwi 2014

hej Vita! Fajnie że zaglądasz Zrobię obiad dla Młodej (hmm pewnie naleśniki, znając ją..) i cyknę. Pogoda cudna, niby tylko 10 stopni, ale w słońcu za gorąco w bluzie z długim rękawem hihi
Chciałam podlewać... ale nie mam pojęcia dlaczego M odłączył końcówkę tryskającą od węża i nie mam zielonego pojęcia gdzie ona jest a bez końcówki wąż nie działa, buu.
Jak nie znajdę pożyczę od sąsiadki

Miłego dnia!
Margarete 13:28, 06 kwi 2014

A ja wczoraj rano też byłam pod halą, kupiłam piekne cimnobordowe bratki do donic stojących pod lasem oraz 3 sasanki, bo nigdy nie miałam a zawsze chciałam mieć.
Pan od traw obiecał przywieżć trawy trawy za 2 tygodnie, hortensji też jeszcze nie było, za to duuuzo róż i magnolii, widziałas ?

Idę wkopywac te moje sasanki - takie same w kolorze jak twoje tyle że ja je posadze na żwirowej rabacie. Zawsze chciałam miec te ciemnoczerwone sasanki ale nie było,wczoraj były jeszcze kremowe, śliczne ale na jasnym żwirku ten fiolet będzie bardziej widoczny. One lubia słońce i zasadowe podłoże, podobnie jak lawenda.........tak czytałm więc tak je posadzę.......

W którym dokładnie miejscu jest ta szkółka w Łasku ?

A poza tym i ja musze sie rano we czwartek wybrac na ten targ nasz bo nigdy jeszcze nie byłam a wy tam takie cuda wynajdujecie............
Buziaki !