Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

GabiK 10:55, 08 kwi 2014

Nie z Wrocka, w najbliższej szkółce. Sąsiadka kupiła fajne stożki do donic na taras i pojechałam zobaczyć, czy są kulki i były. Taką ponad 60 cm średnicy kupiłam, bo cena była w porządku.
Ja nie mogę odkrajać trawnika, bo zraszacze zamontowane. Musi tak zostać na trochę.
agniecha973 10:57, 08 kwi 2014

U nas się sieje na Stanisława (08.05), ale ja zazwyczaj z tydzień wcześniej. Byle jaki przymrozek i po ogórkach. Jak się posieje 8 maja, to wyjdą dopiero około zimnych ogrodników, więc już najbardziej ryzykowne nocki za nimi. Pod folią do doniczek można wcześniej, koło połowy kwietnia, ale trzeba je mieć gdzie później trzymać, a u mnie stacjonują już wtedy pomidory i papryka.
popcorn 10:59, 08 kwi 2014

A gdzie tę kulkę posadzisz?
no tak... no to trudno. Pozdrawiam serdecznie! Zajrzę po południu, muszę się skupić na pracy, bo od rana nie mogę..
k.
popcorn 11:01, 08 kwi 2014

Aga, masz rację. Ja też później zwykle sieję. Ale zimy prawie nie było, wiosna szybciutko wystartowała, więc prócz fasoli i pomidorów mam praktycznie wszystko już posadzone Ogórki najwyżej dosieję, jeśli będzie przymrozek...
pozdrawiam!
Margolka 11:07, 08 kwi 2014

Karola, byłam w przelocie u Ciepłuchy. Taka magnolia jak moja. ok. 1.6 - 1.7 m kosztuje u nich 90 zł.
Kupiłam różowe niezapominajki i jakąś trawę NN srebrna. która ma być b. wysoka. I robię podchody do pięknego modrzewia szczepionego na pniu, ale b. wysoko, tak na ok. trzech metrach. Pasował by mi...
Pozdrawiam
popcorn 11:30, 08 kwi 2014

hej Małgoś!
dzięki za namiar, Ciepłuchę mam blisko, w przeciwieństwie do Rogowa Dam szansę mojej magnolii Nigra, a jak mnie zdenerwuje, to jadę do Ciepłuchy

pozdrawiam!
monteverde 11:37, 08 kwi 2014

Karola kolejna stóweczka, gratulacje pisałaś u Vivy o nornicach a czemu nie posadzisz korony cesarskiej ? smród od cebul unosi się ponad glebę, no i je odstrasza, albo rącznik wysiej , nagryziony przez nornice skutecznie ją załatwi pozdrówka
popcorn 11:38, 08 kwi 2014

Aniu, dzięki za kwiatuszka, tak naprawdę to nie podobają mi się cesarskie korony, dlatego ich nie mam. Posadziłam trochę perskich, może też odstraszają??
Margolka 17:36, 08 kwi 2014

Nikita napisał(a)

A ta druga szkółka, ta na Łopatki – to rewelacja !!! Taka mała, a tyle towaru…po kilka sztuk, ale ogromny wybór…a ceny SUPER! Kumpela szuka klonu palmowego – pod Poznaniem 98 zł., a u tej kobitki, taki sam 45zł. Trochę bylin i trawek też już miała…no i mojego buka …dzięki Carola, nie będę jechała po niego pod Bielsko-Białą…u niej kupię!!!!

Tak sobie doczytałam... Jeżdżę tamtędy co tydzień, do rodziców. Za każdym razem sobie obiecuje, ze wejdę i zawsze wracam zmęczona i już mi się nie chce... To ta szkółka po prawej stronie, przed zakrętem w lewo, prawda?
Jest tam gdzie zaparkować w ogóle? Bo przy ulicy, to nie ma gdzie...
popcorn 17:57, 08 kwi 2014

Małgoś, to ta szkółka. Wejdź koniecznie, nie wyjdziesz z niczym Jest tam miejsce na 2-3 auta, nie więcej. Pojedź koniecznie
pozdrawiam!
k.

Burza jest. Błyska się i grzmi, mam nadzieję trochę podleje