Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

popcorn 12:19, 22 mar 2012

Hej Aniu,
widziałam je i napisałam do gościa czy by mi zrobił takie ładniejsze -jak te co wkleiłam - i wyższe. Chciałabym żeby miały chociaż 200 cm... po wbiciu w ziemię to będzie i tak ze 30-40 cm mniej...

Te co wkleiłam to rurki łączone śrubami... jedna 190 cm waży 3 kilo więc nie wiem czy to nie będzie latać...

No nic, jak coś zdecyduję to się podzielę

Bateria od aparatu naładowana

Cisy kupione wczoraj:

i jeszcze:

Z bliska:

Bukszpany posadzę - ciężko myślę gdzie i w jaki sposób - i wkleję. Na razie tylko mocząca się kulka na pniu (z malym bukszpanem w jednej paczce gratis):
anika 12:36, 22 mar 2012

Fajnie fotki wyszły z ciskami Śliczne są, ładną zieleń mają. A podpory te z pustej rurki są ładne ale nie wiem czy ta róża o grubych pędach sobie na nich poradzi, dlatego zdecydowałam się na tę stal do zbrojeń fundamentowych.
GabiK 12:43, 22 mar 2012

Karolino, szalejesz. Kupuj tę dodatkową działkę, bo się nie zmieścisz.

Zajrzałam do Twojego wątku na chwilę i pierwsze, co mi się rzuciło w oczy, to że masz te same płytki na dole Marmi Moderni, tylko moje 60x60 i matowe.
Dziewczyny mają Woodentic, nad którym też myślałam. Widać, że Ogrodowisko ściąga ludzi o podobnych gustach.
Pszczelarnia 12:43, 22 mar 2012

Karolina, po ile płaciłaś za cisy? Je je też widziałam po 4,89, choć niestety tylko z jedną gałązką.
Agacia 12:59, 22 mar 2012

Gratulacje!!! Jejku jak ja Ci zazdroszczę tych cisów!! A właściwie tego, że masz już to kupowanie za sobą! Cena niewiarygodnie niska, a towar - z tego co piszecie - pierwyj sort!

U mnie leclerka ni ma, za to chętnych na rośliny i owszem Ostatnio pojechałam do realu zobaczyć co tam dobrego mają (pojawiła się pierwsza gazetka promocyjna z ogrodem) i myślałam, że padnę z wrażenia, jak okazało się, że nie została ani jedna (!!!) roślinka z gazetki. Po prostu wielka dziura pomiędzy regałami. Tylko personel właśnie sprzątał palety W weekend wybieram się na poszukiwania szkółek pod miastem...
popcorn 14:11, 22 mar 2012

anika napisał(a)
Fajnie fotki wyszły z ciskami Śliczne są, ładną zieleń mają. A podpory te z pustej rurki są ładne ale nie wiem czy ta róża o grubych pędach sobie na nich poradzi, dlatego zdecydowałam się na tę stal do zbrojeń fundamentowych.

Hej Aniu, czekam na info od tego sprzedającego, może mi zrobi wysokie Pewnie że ładne te z rurek, ale właśnie - nie pełna stal tylko te rurki, połamią mi to fasole, silny wiatr u nas wieje... wolę nie ryzykować dlatego tak szukam i szukam...
popcorn 14:14, 22 mar 2012

GabiK napisał(a)
Karolino, szalejesz. Kupuj tę dodatkową działkę, bo się nie zmieścisz.

Zajrzałam do Twojego wątku na chwilę i pierwsze, co mi się rzuciło w oczy, to że masz te same płytki na dole Marmi Moderni, tylko moje 60x60 i matowe.
Dziewczyny mają Woodentic, nad którym też myślałam. Widać, że Ogrodowisko ściąga ludzi o podobnych gustach.

Gabrysiu muszę się przejechać do tego człowieka od tej działki, bo już wiosna a on nie daje znaku życia... oj przydałby się dodatkowy kawałek, miałabym gdzie sadzić
Choć z drugiej strony to strasznie dużo roboty to ogarnąć wszystko, a z jeszcze dodatkowym kawałkiem...

No widzisz, na to wygląda że masz rację - podobne gusta Płytki są fajne, zadowolona jestem.
popcorn 14:16, 22 mar 2012

Pszczelarnia napisał(a)
Karolina, po ile płaciłaś za cisy? Je je też widziałam po 4,89, choć niestety tylko z jedną gałązką.

Ewo taniutko, 4,49/sztukę. Te mają chude wysokie 1, 2 max. 3 gałązki w porywach, ale trochę bocznych też. Dzwoń do swojego leclerka
popcorn 14:20, 22 mar 2012

Agacia napisał(a)
Gratulacje!!! Jejku jak ja Ci zazdroszczę tych cisów!! A właściwie tego, że masz już to kupowanie za sobą! Cena niewiarygodnie niska, a towar - z tego co piszecie - pierwyj sort!

Agatko ja też się cieszę, pół zimy szukałam cisów nie maciupkich ale nie drogich...zadowolona jestem Oczywiście można kupić wielkie od razu, ale to nie te kwoty wtedy...

Odnośnie nadwyżki popytu nad podażą roślin ozdobnych - nic tylko kupuj kawał pola, zrób ogrodzenie, sadź u siebie cisy, bukszpany i trochę iglaków i zbyt będziesz miała zapewniony za jakiś czas

Myślałam kiedyś że rośliny jakieś przywiozę sobie z targu w Augustowie lub Sztabinie (zaopatrujemy się tam w jedzonko przy okazji pobytu w Jaglowie), ale ceny macie tam sporo wyższe niż u nas... może dlatego że klimat ostrzejszy, więcej wymarza i ginie... i wybór niespecjalny - chyba z tego samego powodu? A może powinnam bardziej szukać, ale nie chciałam wieźć roślin taki kawał przez Polskę
popcorn 14:37, 22 mar 2012

Przerwa w pracy, poszłam zobaczyć co tam słychać z moimi tulipankami. Rosną, wychodzą pięknie wszystkie (chyba), jednak koszyczki do cebul robią swoje - tej zimy nornice się nie najadły

Tulipanki w żwirku - zmieniły barwę z czerwienbi zmarzniętej na normalną, zieloną

Wyrastają międzu liliowcami, akurat jak tulipany będą przekwitać i brzydnąć, liliowce będą już duże - mam nadzieję

Rozchodniki już widać od dawna, ale z dnia na dzień wyraźniej

Spulchniłam ziemię - mam nadzieję nie uszkodziłąm cebulek...

Botaniczne tulipanki przy garażu też się pokazały

I te sadzone w doniczkach - wykupiłam wszystkie koszyczki ze sklepu i wsadziłam resztę w doniczki - chyba też im się krzywda nie dzieje skoro rosną