Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

Krys 12:30, 23 mar 2012

popcarol napisał(a)
Fotki mojej wczorajszej pracy - zasadzone dwadzieściakilka cisów Jeszcze niecałe 50 przede mną
Będą podsadzone pachysandą (runianką japońską), a w słońcu czymś innym - jeszcze nie wymyśliłam czym...

Karolina a co ile sadziłaś cisy ? czy podsypiesz je kora ? a gdzie kupujesz runianke japońską ja tez potrzebuję jej duzo
Lena 12:46, 23 mar 2012

Karolinko witam się wiosennie Widzę że działasz ostro i zakupy super poczyniłaś.Oj ten sezon wiele zmieni Twój ogród.Pozdrawiam
popcorn 12:53, 23 mar 2012

Ewo - lepsze takie niż żadne...
Krysiu - jak zamowie kore to pewnie tez pod nie... bo inaczej chwasty mnie wykoncza Runianke obiecala mi pani Ewa z Kwidzyna, w zamian za moja trawe (w watku"zamienie") - jak zabraknie bede dokupowac. Ładne runianki w ub sezonie miał Tracz - po 5 zł duża doniczka z przerośniętymi sadzonkami. Kupował Shrekol (Przemek), dzielił na kilka i sadził.
Lenko - mam nadzieje
Krys 15:27, 23 mar 2012

popcarol napisał(a)
Ewo - lepsze takie niż żadne...
Krysiu - jak zamowie kore to pewnie tez pod nie... bo inaczej chwasty mnie wykoncza Runianke obiecala mi pani Ewa z Kwidzyna, w zamian za moja trawe (w watku"zamienie") - jak zabraknie bede dokupowac. Ładne runianki w ub sezonie miał Tracz - po 5 zł duża doniczka z przerośniętymi sadzonkami. Kupował Shrekol (Przemek), dzielił na kilka i sadził.
Lenko - mam nadzieje

Karolina jak znajdziesz gdzieś tanio kore to daj prosze znac ja potrzebuje jej bardzo duzo ,bo też mnie chwasty zjedzą jak zdjęłam włoknine
popcorn 17:39, 23 mar 2012

Krysiu 5 zł za worek 60 litrów. Gość ze Zgierza jest. Dowóz do mnie policzył chyba 20 złotych rok temu.
Jak chcesz dam Ci namiary - jak sama znajdę...
Cisy sadzilam co 50 cm.

pozdrówka!
Bogdzia 17:54, 23 mar 2012

Sporo stron musiałam się cofnąc.Widze że u Ciebie coraz bardziej wiosennie i sadzisz cisy. Super. Co rok będzie ładniej.
popcorn 18:54, 23 mar 2012

Witaj Bogdziu! Dziękuję za odwiedziny Ostatnio rzeczywiście ruch u mnie, dzieje się Wiosna przyszła!
Agacia 18:54, 23 mar 2012

Krys napisał(a)

Karolina jak znajdziesz gdzieś tanio kore to daj prosze znac ja potrzebuje jej bardzo duzo ,bo też mnie chwasty zjedzą jak zdjęłam włoknine

Krys, wydaje mi się, że ta kora ze sklepów typu Leroy jest całkiem niezła. Koszt ok 10zł/80litrów. Kiedyś zamawiałam przez Allegro od producenta no name, po 6zł/50l, ale w sumie tam dużo trocin i drobnicy było, a z Leroy zamawiam trzeci sezon i jest ok.

Trzeba liczyć, że worek starcza na 1m2, lub trochę więcej przy cieńszej warstwie.
popcorn 19:05, 23 mar 2012

Najlepiej byłoby kupić przyczepkę luzem gdzieś z tartaku. Rok temu obdzwoniłam wszystkie tartaki w okolicy, nikt nie sprzedaje, mają "stałych odbiorców"... Korę luzem też niełatwo kupić, a byłoby taniej, gorzej tylko z jej przechowaniem - trzebaby złożyć na "kupę" i szybko wyściółkować grządki...

Ten ze Zgierza miał przyzwoitej jakości korę, bez trocin, śmieci itp, dość grubą. Kupował u niego też Przemek (Shrekol), ale on ma blisko - na miejscu.
To moze byc to - 4,5 zl/60 litrow:
http://zgierz.olx.pl/kora-sosnowa-60l-najtaniej-4-5zl-worek-lodz-i-okolice-iid-99745526

a moze bardziej to:
http://allegro.pl/kora-sosnowa-60l-lodz-dowoz-i2205972744.html

Znalazlam jeszcze:
http://www.adoos.pl/post/4799012/kora_sosnowa_aasup3daordm_i_okolice_najtaniej_
popcorn 19:44, 23 mar 2012

Pan od "pergoli na wiele lat" odpisał, że mają duże zlecenie i za kilka tygodni może dopiero zrobić pergole dla mnie :/ Chyba kupię te rurkowe... mam jeszcze czas, jeszcze z miesiąc zanim będę siać fasolę...