Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

anika 20:51, 23 mar 2012

popcarol napisał(a)
Krysiu 5 zł za worek 60 litrów. Gość ze Zgierza jest. Dowóz do mnie policzył chyba 20 złotych rok temu.
Jak chcesz dam Ci namiary - jak sama znajdę...
Cisy sadzilam co 50 cm.

pozdrówka!

Ha jaki świat mały, Też u niego zamawiałam, ale dowóz miałam za darmo - 4 km miał do mnie
anika 20:52, 23 mar 2012

popcarol napisał(a)
Pan od "pergoli na wiele lat" odpisał, że mają duże zlecenie i za kilka tygodni może dopiero zrobić pergole dla mnie :/ Chyba kupię te rurkowe... mam jeszcze czas, jeszcze z miesiąc zanim będę siać fasolę...

A mnie na zapytanie o tę największą pergolę odpisał tak :

Witamy . Cena takiej podpory to 69zl bez wysyłki . Aktualnie na magazynie nie posiadamy już tych podpór powojnikowych i ze wzgledu na realizacje obecnie dużych zamowien na inne wyroby nie jestesmy teraz w stanie ich wyprodukować . Zapraszamy za kilka tygodni

Krys 21:38, 23 mar 2012

Agacia napisał(a)

Karolina jak znajdziesz gdzieś tanio kore to daj prosze znac ja potrzebuje jej bardzo duzo ,bo też mnie chwasty zjedzą jak zdjęłam włoknine

Krys, wydaje mi się, że ta kora ze sklepów typu Leroy jest całkiem niezła. Koszt ok 10zł/80litrów. Kiedyś zamawiałam przez Allegro od producenta no name, po 6zł/50l, ale w sumie tam dużo trocin i drobnicy było, a z Leroy zamawiam trzeci sezon i jest ok.

Trzeba liczyć, że worek starcza na 1m2, lub trochę więcej przy cieńszej warstwie.

Agata dzieki
Krys 21:41, 23 mar 2012

popcarol napisał(a)
Pan od "pergoli na wiele lat" odpisał, że mają duże zlecenie i za kilka tygodni może dopiero zrobić pergole dla mnie :/ Chyba kupię te rurkowe... mam jeszcze czas, jeszcze z miesiąc zanim będę siać fasolę...

Karolina zobacz w lidlu,byłam tam dzisiaj i są różne pergole i podpory
Co do kory bardzo dziekuje porozumię sie ze Zgierzem ,może sama odbiorę ,ja musze jej duż bo inaczej jak zdjełam włokninę to zjedza mnie chwasty Albo jeszcze poszukam jak mówisz w okolicznych tartakach będziemy jechać po drzewo na dach to może tam
bacowa 05:18, 24 mar 2012

Cześć ,rozmawiałyście o bukszpanach .na obwódki , masz pewnego sprzedawce na all. ?

(chyba czas zmienić tytuł na " 4 sezon zakładania ") ,bo sezon zaczełaś że ho ,ho.. tylko podziwiać pracowitość .
Cisowy żywopłot to moim zdaniem strzał w dziesiątkę .

pozdro . Ewa (nie pani )
bacowa 05:46, 24 mar 2012

Przed cisami fajnie by wyglądała tawuła goldmound ,kontrast obu rośln super .(moim skromnym zdaniem)
popcorn 07:04, 24 mar 2012

Aniu - dzięki za info! W takim razie zamowie te rurkowe i mam nadzieje beda ok! Kilka tygodni to pewnie raczej 7 a nie 3-4... Świat jest mały, a ten skład mają naprawdę duży z korą - i z jej jakości jestem całkiem zadowolona.

Krysiu w Lidlu byłam. 6-paki bukszpaników po 22,98 jakoś są bardzo małe, moim zdaniem drogo jak na takie drobne sadzoneczki. Podpór mają sporo. Łuki pod róże i wolnostojące pergole po 2 szt kupiłam rok temu. Mają też spory wybór podpór pod pnącza, ale max 120 cm wysokie - a ja potrzebuję takie 2-metrowe.

Ewo - rzeczywiście czas zmienić tytuł Mam sprzedawcę na all, ale teraz nic nie wystawia i nie odpisał na mojego maila. Kupowałam u niego w sierpniu 50 sadzonek ładniutkich (rosną w obwódce przed domem), po 2,5 zł, wielkości 25-30 cm i ładnie rozkrzewionych. Nick to nico2000_2005 - spróbuj, może Tobie odpisze...
Muszę zerknąć na tę trzmielinę - dzięki!!
Agacia 10:25, 24 mar 2012

Karolina, jesteś?! Uwaga, ciacham trawnik na nową rabatę! I mam pytanie: w jakiej odległości od siatki sadziłaś cisy?
Milka 11:49, 24 mar 2012

pozdrawiam wiosennie
Agacia 16:54, 24 mar 2012

Karola, a u mnie feler....