Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

Anita1978 13:03, 21 maj 2014

Nie
Ozz 13:03, 21 maj 2014

Fotki kwiatków były, a gdzie warzywka?

Może na ten kompostownik wystarczy puścić jakieś nieduże pnącze, by go zasłoniło i nie trzeba przenosin? (Może jaka dynia, albo niski powojnik się nada)
popcorn 13:11, 21 maj 2014

Anitko - ok

Ozz! Dawno u Ciebie nie byłam, i vice versa! Warzywka też fociłam chwilę temu, ale zrobię i dzisiaj, jak masz ochotę obejrzeć. Rosną

W ubiegłym roku była dynia na kompostowniku, w tym nic nie sadzę, bo chcę żeby M go przeniósł. Nie jest mi tam juz potrzebny, warzywnik przeniesiony, a kompostownik wyląduje za płotem, za garażem Tam będzie kulkowisko bukszpanowe z tulipkami i ławeczką

pozdrawiam!
popcorn 21:46, 21 maj 2014

Dzisiaj mało ogródkowałam, trochę trawnika zdjęłam tylko; bo znalazłam tani czarter na grecka wyspę Karpathos, nie skażona jeszcze turystycznie. Lecimy, na 2 tygodnie Ale fajnie! Wyspa między Rodos a Kreta, w Dodekanezie.

Tani czarter, TUI, 300 zł/osobę w obie strony. Hotel z basenem i śniadaniami, 50 zl/osobę/dobę. W sumie wycieczka kosztuje nas 3 tys zl, plus kasa na obiady. A to Grecja, więc będ sałatki, faszerowane warzywa i świeże owoce morza
Parę obrazków:

https://www.google.pl/search?q=karpathos+grecja&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=agJ9U7yhGer6yAOC8YHIAg&ved=0CAcQ_AUoAg&biw=1600&bih=799#q=karpathos+greece&tbm=isch
Anita1978 22:00, 21 maj 2014

Ale fajna oferta! Taniocha! Córcia też leci?
I jaka piękna wyspa!
Anita1978 22:03, 21 maj 2014

A hotel też z tui? Ja też z nimi jadę na wczasy , na koniec czerwca....mam nadzieje, że nie zbankrutują, bo dzisiaj zapłaciłam resztę. Ja za 11 dni na 4 osoby , hotel, śniadanie i obiadokolacje, przelot, płacę 12 ....
popcorn 22:05, 21 maj 2014

hej Anitko!
po Tajlandii stwierdziłam że nie dam już zarobić już biurom podróży zresztą na wzgląd przez rosąncy brzuch M opcje all inclusive odpadają będzie płacił za jedzenie w eur = będzie mniej jadł (mam taka nadzieje).

Tak, robimy sobie wakacje - w lipcu działa Młodej przedszkole, a ja nie mogę wziąć urlopu, dopiero wezmę tydzień końcem sierpnia (i jak będzie pogoda pojedziemy na spływ kajakowy rzek Wda).

W czerwcu w Grecji jeszcze nie tak gorąco, a to ostatnia okazja żeby poza sezonem wakacyjnym gdzieś wyjechać; od września Młoda do szkoły i już będzie trudniej... a w wakacje 40 stopni tam jest, z własnej woli nie pojadę hihi

pozdrawiam!!
bociek 22:06, 21 maj 2014

Ale super oferta Kurcze, fajnie
popcorn 22:07, 21 maj 2014

Anita1978 napisał(a)
A hotel też z tui? Ja też z nimi jadę na wczasy , na koniec czerwca....mam nadzieje, że nie zbankrutują, bo dzisiaj zapłaciłam resztę. Ja za 11 dni na 4 osoby , hotel, śniadanie i obiadokolacje, przelot, płacę 12 ....

uuu. drogo!
Nie, hotel sama znalazłam:
http://www.alexhotel.gr/

były tańsze, ale bez basenu, a to dla mnie ważne - woda w czerwcu ma jakieś 18-19 stopni w morzu, w basenie zawsze cieplej - a nie lubię stać nad Młoda i stękać żeby wyszła bo już sinieje
popcorn 22:08, 21 maj 2014

bociek napisał(a)
Ale super oferta Kurcze, fajnie

Kasia, polecam się, pracowałam 12 lat w zakupach i wyszukiwanie korzystnych ofert mam juz we krwi hihi

a moze ktos chce leciec z nami?
Wylot z Wawy 5.06, powrot do Wawy 19.06 - czyli w Boze cialo = jeszcze 3 dni wolnego po powrocie (na ogarniecie ogrodka, hihi). Czarter TUI.