Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

agatanowa 08:57, 02 lip 2014

popcarol napisał(a)

Agato, ja wyrywam, wycięcie to lepszy patent - nie niszczy się nowych sadzoneczek. Czy Ty chciałaś nasiona pełnych orlików, dobrze pamiętam? Powoli zaczynają się sypać..

miłęgo dnia!

Karolka, dziękuję. Jak to "nie niszczy się nowych sadzoneczek"? Kurcze, nie złapałam. One przyrastają na łodydze po kwiatostanie czy jak?
Orliki pełne - no ja chciałam i wciąż pragnę Dam adres na priv

popcorn 09:00, 02 lip 2014

Agato, dokładnie, na końcu tej łodygi z kwiatostanem zaczynają się tworzyć młode, po 2-3 przyrosty. Ja wyrywam i wyrzucam, ale jak chcesz mieć więcej młodych sadzonek, to lepiej obetnij

ślij adres! Wprawdzie dzisiaj byłam na poczcie (ostatni dzwonek - już mieli odsyłać moje książki!) ale wybiorę się jeszcze może do końca tygodnia.

miłego!
Kasya 09:09, 02 lip 2014

Karolina, wracaj
agatanowa 09:10, 02 lip 2014

Karolka, to nic na siłę z tą pocztą, przy okazji wstąp, nasionom nic się nie stanie.

Człowiek przez całe zycie się uczy. Ja mam 3 sadzoneczki świezynki tegoroczne i jeszcze żadnych doświadczeń, więc pytam, jak błądzący we mgle..

Jakbyś zauważyła też jakąś sadzonkę skupionego do wyrzucenia, to wyrzuć do koperty (może przeżyje )Bardzo mi się podobają te dzwonki, upchane mają kwiaty na badylu gęsto i dobrze współgrają z różami Heidetraum (w ogóle z takim intensywnym różowym kolorem)
popcorn 09:13, 02 lip 2014

Kasia, zaraz zajrzę z powrotem do Ciebie o to chodzi?? bo (chwilowo!) nigdzie nie wyjeżdżam, M ma minus 1 dzień należnego urlopu (wykorzystał więcej niż mu się należało hihi

Agato, pytaj, jeśli wiem chętnie się podzielę wiedzą Pisz co jeszcze chcesz, to jak będę robiła paczkę to mogę wrzucić! Dzwonka mam jeszcze sporo!

pozdrawiam!
popcorn 19:32, 02 lip 2014

Zebrałam groszek, Młoda prawie cały wcięła

Zastanawiam się jak to jest - cały lipiec czynne jest "nasze" przedszkole. Gabi dzisiaj poszła po chorobie pierwszy raz. I co? Z jej grupy, 28 dzieci, chodzi jeszcze 1 dziewczynka. A reszta - wszyscy wyjechali na wakacje? A co w sierpniu? hmm...

Fajny mam widok z okna, na kukurydze w tym roku
malkul 19:35, 02 lip 2014

hihihi ja wczoraj groszek rwałam ponad pół wiadra było
Nikita 19:54, 02 lip 2014

Carola, z tymi przedszkolami to jest tak: część wyjechała, cześć rodziców to nauczyciele, więc też ma wolne, część dzieci na starsze rodzeństwo, które ma wakacje i przez te kilka godzin może młodych przypilnować, a pozostali uważają, że są wakacje i dzieci wysyłają do babć np.na wieś.
Ja pamiętam, że nigdy w wakacje nie chodziłam do przedszkola, bo moja babcia nauczycielką była i jeśli nie byłam na jakiś koloniach to u niej przesiadywałam (co prawda babcia w mieście mieszkała, ale zawsze to coś innego niż w domu i swoje koleżanki u niej miałam...zawsze było super).

A młoda nie chce chodzić jak jest tylko jedna kumpela?
BEATA_S 20:24, 02 lip 2014

popcarol napisał(a)
Beato, to wszystko kwestia wprawy! Zajrzyj na www.lastminuter.pl wycieczki tylko samolotem i czasem fajne promocje! To samo na www.fly4free.pl - dalsze kierunki (stąd miałam niedrogi bilet no Bangkoku).

powodzenia, pozdrawiam!

Dzięki Karolcia za namiary. Mus się przełamać..., bo nie wiem czy jestem taka odważna jak Ty
popcorn 21:09, 02 lip 2014

Gosia, pół wiadra??? ja zrywam co 2-3 dni i jest tak żeby Młoda się najadła, a ja jej skubnę przy okazji i ciut "starego" niesłodkiego, który mrożę i potem wrzucam do zupy.

Magda, no ja sobie zdaję sprawę.. ale w naszej grupie -wśród rodziców nie było żadnych nauczycieli Na 28 dzieci 2 sztuki to jest 7 procent. a pozostałe 93%??? Nie wierzę że wszyscy wyjechali... Większość pewnie oddała dzieci dziadkom, albo ze starszym rodzeństwem coś robią...

Moi i M Rodzice pracują, i tak Młoda do moich jedzie na 3 tyg - uważam że długo, ale 2 miesiące?? hmm...

Młoda przeżyje, trochę inaczej niż na co dzień bo są grupy łączone i inne nauczycielki... ale niech trenuje przed szkołą...

Beato, powodzenia! Po pierwszym razie stwierdzisz że już nigdy z żadnym biurem

Obcięłyśmy z Młodą buksiki wzdłuż podjazdu. Ładnie urosły przez te 2 lata. Kiedyś będą z nich kulki, ale nierówne - niektóre są 2x większe niż inne... hmm. Obcięłam też przekwitłe kwiatostany różom i gałęzie bez owocostanów na aronii. Aronię jesienią wyeksmituję do Teściów, bo rośnie jak głupia, ma 2 metry, a owoce zbieram i Teściom oddaję... posadzę sobie róże Kupiłam dzisiaj 2... ech 1 mini Eden i 1 na patyku (w promocji w nomi za 13 zł). Jutro obfocę.

Miłego wieczoru!