Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

Pszczelarnia 15:15, 09 paź 2014

Poczytałam . Choć to nieogrodowa, jednak interesująca dyskusja.
Gabrysiu, w pracy się siedzi a w domu tyra?
popcorn 15:19, 09 paź 2014

Gabi - ja dzisiaj tak "siedziałam" w pracy (w domu!), ze zapomniałam dziecko odebrać z przystanku kierowca gimbusa mi ja do domu odwiózł.. masakra

Ja jestem taki typ, ze jak dam rade, to zrobię, z zaciśniętymi zębami ale zrobię. Ale mi się ulewa i czasem ponarzekać muszę, a zmienić sytuacji nie umiem

Kasiu - pisze na priv, daj adres, żaden problem! ale to w poniedziałek - bluszcz nie uschnie na tej kupie, a na poczcie w kopercie miałby większą szanse-weekend za pasem.

Ewo, pozdrawiam!
Margarete 15:39, 09 paź 2014

popcarol napisał(a)
Gabi - ja dzisiaj tak "siedziałam" w pracy (w domu!), ze zapomniałam dziecko odebrać z przystanku kierowca gimbusa mi ja do domu odwiózł.. masakra

Ja jestem taki typ, ze jak dam rade, to zrobię, z zaciśniętymi zębami ale zrobię. Ale mi się ulewa i czasem ponarzekać muszę, a zmienić sytuacji nie umiem

Kasiu - pisze na priv, daj adres, żaden problem! ale to w poniedziałek - bluszcz nie uschnie na tej kupie, a na poczcie w kopercie miałby większą szanse-weekend za pasem.

Ewo, pozdrawiam!

Podjade do ciebie...nie wiem kiedy w wekend...po ten bluszcz a do Kasi to zawiń w wilgotny papierowy recznik koncówki i do folii, zawiąz gumka i w koperte, powinno dozyc zanim do niej dojdzie...
GabiK 15:42, 09 paź 2014

Ewo, wiesz, wszystko zależy od wszystkiego. Jaka praca, jaki dom, co w nim do zrobienia i jakie masz ambicje.
Ja się wolę zmęczyć w pracy, w której przynajmniej widać efekt na dłużej. A w domu z jednej strony sprzątniesz, a z drugiej już nakruszyli.
Ja nigdy nie chciałam być managerem i robić kariery - pracę mam taką, że robię, wychodzę i zapominam (chyba, że przed lub po urlopie), a i przerwy mogę robić. Raz mniej pracy, raz więcej, ale nie wykańcza mnie.

Jednego i drugiego nie jestem w stanie robić dobrze, wolę pracować w biurze, niż przy pracach domowych. Chociaż ostatnio zaczynam mieć ochotę na jakieś celebrowanie domowości, ale na razie nie mogę rzucić pracy.

PS.: To taka odmiana tego co mężczyźnie stereotypowo mówią - ja wracam z pracy styrany, a ty tylko siedziałaś w domu cały dzień.
popcorn 15:43, 09 paź 2014

Małgosiu, zapraszam! Bezpieczniej byłoby jednak dziś lub jutro gdybyś wstąpiła, kto wie czy nie pojadę pod Augustów... szwagierka myśli.. ech.
popcorn 15:46, 09 paź 2014

Ja mam ochotę na zmianę pracy. I chciałabym handlować roślinkami i je rozmnażać
Sama się nie zwolnię, bo za dobrze płacą
Magda70 15:57, 09 paź 2014

popcarol napisał(a)
Chyba się rozchoruje Albo Gabi nie mam ochoty, a jak pomyślę ze 2 lenie w domu siedzą, to mnie krew zalewa

Też by mnie zalała...masakra jakaś.
popcorn 16:01, 09 paź 2014

Zasugerowałam Teściowej "delikatnie" ze bez chłopaków do łopaty to ja się nigdzie nie wybieram. Za 2 tyg mam rezonans kręgów szyjnych, nie zamierzam sobie na własną prośbę rozwalić kręgosłupa Zwłaszcza jak ci leżą...

Magda70 16:08, 09 paź 2014

I dobrze...

Oj Ty to się masz biedaczko z tymi chłopami. Za miękkie serce masz...to trzeba twardo z nimi postepować

popcorn 16:11, 09 paź 2014

Wnerwia mnie to. Bardzo, ostatnio Idę tyrać do ogródka Fajrant!!