Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

GabiK 09:40, 09 paź 2014

To może z tymi sąsiadami wykopiesz, tylko rekreacyjnie, bo nie wierzę, że w domu usiedzisz. Ale żebyś sama wszystkiego nie robiła.
popcorn 09:42, 09 paź 2014

Chyba się rozchoruje Albo Gabi nie mam ochoty, a jak pomyślę ze 2 lenie w domu siedzą, to mnie krew zalewa
gardney 12:53, 09 paź 2014

hej Karola co do zdjęć a spróbowałaś przetrzeć tą szybkę od aparatu patyczkiem do uszu albo taką specjalną szmatką bo czasem zdarza się taka banalna przyczyna
a co do facetów - ostatnio w radiu słysałam że robiono badania i stwierdzono faceci robią mniej w domu... hahah też mi nowina. Jakby kobietom trzeba było płacić za wszystkie role które pełnią faceci by się nie wypłacili. chyba się trzeba z tym pogodzić
popcorn 13:04, 09 paź 2014

Hej Magda,

ale są jakieś granice, maja 3 synów i wszyscy maja 2 lewe ręce; dlaczego niby to akurat ja mam pomagać we wszystkim? A kolejne 2 szwagierki? A synusie siedzący w domu na dupie?
Mam dosyć własnej roboty. i własnych rodziców, którzy tez maja duży dom i duza działkę i nie chcą się wyprowadzić (znaczy mama nie chce, tata chętnie).

Popatrzę na obiektyw, ostatnio Gabi robi miliony zdjęć, może upaćkała.. dzieki
Margarete 13:51, 09 paź 2014

O widze że wywalałas bluszcz...został ci jakis kawałek sensowny z korzeniem do posadzenia - przy siatce chciałam posadzic póki żywopłot nie urosnie.....
A on zimozielony jest ? tak ?

Szwagrami sie nie stresuj, jest tyle innych problemów wokó, cóz masz o nich swoje zdanie i tyle .

Pogodny weekend ma byc a do tego wydłuzony jak słyszałam dla dzieci z powodu świeta nauczycieli (nie moge sie temu nadziwic...ciągle mnie to nurtuje że narzekają wszyscy nauczyciele, dyrekcje szkół na brak czasu dla zrealizowania programu, dla dokładnego przećwiczenia wielu tematów, dla nauczania na róznych poziomach w ramach tej samej klasy, na brak mozliwości pogłebienia niektórych zagadnień a z drugiej strony lekka ręką funduja sobie 2 wolne dni w samym srodku semestru sprawiając dodatkowy problem sobie samym oraz rodzicom, szczególnie tych najmłodszych dzieci, poza tym to niesprawiedliwe - nauczeciele szkolni maja wolne a nauczyciele przedszkolni nie, oni tez sa fachowcami, też kończyli studia żeby pracować własnie w przedszkolu......cos tu jest nie tak, wiem że zaraz odezwa sie nauczycielki których na forum jest sporo bo punkt widzenia zalezy od miejsca siedzenia.....ale tak to wyglada z boku, obiektywnym okiem... niestety....)
Tak więc udanego, wyjazdowego i słonecznego weekendu zyczę
popcorn 14:00, 09 paź 2014

Małgosiu, bluszczu mam 3 taczki, na pewno coś wybierzesz przybywaj Zimozielony.
Co do ilości wolnego w szkole - szkoda slow:/ Trudno, nie mam na to wpływu.

Na weekend pewnie nigdzie nie pojadę
GabiK 14:13, 09 paź 2014

Margarete, argument będzie taki, że przedszkolanki nie przygotowują się tyle w domu do zajęć.
Szkoda Karola, że to tak wygląda. Tak to już jest w rodzinach. Ale by było fajnie, jakbyście się wszyscy zjechali i w 6 popracowali, dzieci by się bawiły, a wieczorem jakieś ognisko i pogaduszki do późna.

U mnie tata ma działkę, ale robi miejscowy sąsiad (przygotowania do zimy, wiosny), warzywnika nie ma. Mama ma trochę ogródka przy mieszkaniu - 3 razy tyle co my. Rosło nie wiadomo co, w zeszłym roku zrobiliśmy 2 rabaty, w tym trzecią, z bieżącą pielęgnacją sobie radzi. U Jarka nie ma nic, bo też nie ma nikogo żywego. Tylko na grobach sprząta.

Gardney, ja z ręką na sercu muszę powiedzieć, że nie robię więcej w domu od faceta. Same się zgadzamy, a potem narzekamy, ale synów znowu antydomowo wychowujemy. U nas na osiedlu same wykształcone kobiety, pracujące ciężko, a wszystkie wzdychają, że co ja robię, że Jarek tyle robi w domu i w ogóle. Staram się nie zwalać wszystkiego na niego. Prawda jest taka, że jak jest zołza i ma 2 lewe ręce, to facet w domu robi, a jak nie musi, to nie robi.
popcorn 14:54, 09 paź 2014

Sama prawda
ale ja mam dość, a tu nie dość ze w pracy na mnie zwalają, bo nie mam "jaj" odmówić i rzucać k..wami jak niektórzy, w domu tez, to jeszcze u Teściów? Sory ale są jakieś granice. Będę złą synowa = trudno.

A wychowanie synów -to jakaś masakra. Dobrze ze nie mam, bo tez by było ze mamusia wszystko robi, a tatuś nic Tatuś wraca o 20tej z pracy, w weekendy "odpoczywa".. przelewa mi się, powoli.
GabiK 15:11, 09 paź 2014

Moja mama też zawsze wszystko robiła sama, ale przynajmniej nie pracowała zawodowo. Wyniosłam z domu przekonanie, że lepiej posiedzieć w pracy, niż tyrać w domu. Ale tata pieniądze miał na życie i zachcianki. Zarabiał, wymagał obsługi, ale też utrzymywał na dobrym poziomie. Coś za coś.

Z dwoma facetami w życiu mieszkałam i jakoś nigdy nie wyszedł jednostronny podział obowiązków. Po prostu ze mną się tak nie da.
Kasya 15:13, 09 paź 2014

Karola, a może być mi tez wysłała trochę tego bluszczu ? Tez potrzebuje obsadzic kilka m ogrodzenia...