Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

popcorn 13:01, 21 lis 2014

hehe
Anita1978 15:20, 21 lis 2014

Olili napisał(a)
A ja nie mogłam załapać o co chodzi z tym fochem M ,a tu o puste łóżko chodzi

Świńtuszki
popcorn 15:26, 21 lis 2014

Pszczelarnia 15:26, 21 lis 2014

Agacia 09:00, 22 lis 2014

A to pocieszyłaś mnie z tymi uszami
Co do rybek robiących pedicure, strasznie łaskocze!
Co do szpadelka, nie ma tego złego, przynajmniej Mikołaj nie będzie miał problemu z prezentem
popcorn 10:17, 22 lis 2014

Agatko, no nie wiem czy pocieszyłam ale dziecko nie musi tego po Tobie odziedziczyć Ale nie bardzo jest jak sprawdzić po prostu trzeba pierwszy raz gdzieś polecieć
Szpadelek muszę sobie nabyć szybciutko, może dzisiaj, bo nie mam zamiennika Jakis przedpotopowy zardzewiały wprawdzie gdzieś w garażu jest, ale jak mam tego używać to już wolę ręczną łopatką dziubać hihi

pozdrawiam!!
popcorn 13:25, 22 lis 2014

Fajna pogoda, jak na listopad Brak wiatru i nie tak bardzo zimno
Posadziłam lilie od Rench, okopczykowałam je korą. Wysypałam ostatnie 160l kory na rabaty - podsypałam wrażliwsze zawilce japońskie i stipy. Ciekawe czy te ostatnie przezimują. Wykopałam resztę werbenek, mam 5 doniczek do zimowania chyba w domu. Te wykopane kiedyś stoją w garażu i nie wyglądają zbyt dobrze, jakby uschły? Podlałam je, w sumie jeszcze jest dość ciepło...

Powiązałam resztę traw, już wszystkie I prawie wszystkie kopczyki różom zrobiłam. Skończyłabym, gdyby nie skończyła mi się ziemia:/ Muszę chyba przywieźć worek czy dwa, chyba że dołek w celu uzyskania ziemi gdzieś zrobić? hmm...

Może jutro skończę i ogródek będzie gotowy na zimę
Bogdzia 13:54, 22 lis 2014

Anita1978 napisał(a)
A ja nie lubię pływać w jeziorach zalewach czy stawach - ze względu na ryzyko bliskiego spotkania z rybą.... To jeśli chodzi o to czego się nie lubi. Jedni nie lubią latać a inni mają awersję do zbiorników wodnych

Anita a co Ty sobie wymyśliłas , żadna ryba za nic w świecie nie będzie się chciała z Toba spotkac , one od razu odpływają , nie ma szans nawet gdybys się bardzo starała , wyjatkiem sa ryby o których pisze Agata i te które mogłyby Cię zjesc .
popcorn 14:50, 22 lis 2014

14:54, 22 lis 2014
Ryby są spoko! Mam ulubione jezioro, gdzie ławice okonia podpływają do brzegu, do kąpiących. Raz stanęłam bez ruchu w wodzie do kolan, a one podpłynęły i zaczęły mnie skubać po łydkach.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies