Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

Krys 12:31, 06 maj 2012

Karolina ale u Ciebie pieknie i kolorowo,fasola wow juz duża ,pozdrawiam
popcorn 12:58, 06 maj 2012

Majeczko kupiłam 1 sadzonkę żółtej cukinii, a zieloną posiałam Żołta też jest ok, dodaje koloru w leczo np Na funkie dobra cena - właśnie wróciłam z kiermaszu roślin w Łodzi, pod Halą sportową. Duuuży wybór, musiałam się baaardzo pilnować żeby czegoś fajnego nie kupić
Funkie były od 5 zł - maleństwa, podobne do tych co już mam. W sumie żałuję że nie kupiłam niebieskich, ale duże donice były po 22 zł... kupiłam za to sporą, 3letnią borówkę amerykańską - dosadzę do pozostałych, ta już z owocami Mniam I kosztowała 30 zł. A kawałek dalej jeszcze ładniejsze były, ale po 60...
Kupiłam sadzonkę rozmarynu do mojego ogródeczka ziołowego i 10 bukszpanów po 6 zł, takie ze 25 cm mają, w doniczkach - na uzupełnienie braków w obwódce. Wyciągnęłam sąsiadkę, fajny wyjazd
A w Leroy dokupiłam bambusowe 2metrowe tyczki, pod fasolkę pnącą (w innym miejscu ogródka, bo ta fasolka będzie też na pergolach)

Krysiu
- dziękuję! Rośnie wszystko że hej o fasolę się boję, ogrodnicy tuż tuż, potem Zośka... :/
mira68 13:14, 06 maj 2012

Ale zakupy Karolino widze że ogrodowisko wciąga żadna nie pisze że sobie wiosenną spódnice kupiła np.w kwiatki ale całe
BAGAŻNIKI NASADZEŃ HI HI
popcorn 13:22, 06 maj 2012

No co Ty Mireczko, nie chodzę w spódnicach to raz A nad zakupy ciuchowo-butowe zdecydowanie przedkładam roślinne Raz na jakiś czas coś do ubrania, ale to nie forum na to
Cieszę się z nowej borówki, może w tym roku będę miała owoców choć do lodów
Wieje u nas, zero śłońca i 15 stopni, a chciałabym posadzić borówkę (worek torfu po drodze kupiony), bukszpany w doniczkach więc do jutra mogą poczekać
popcorn 16:33, 06 maj 2012

5 bukszpanów posadzonych, pozostałe 5 czeka aż stare na pewno wypadną kupiłam na zapas, ale tamtym podsuszonym daję jeszcze szansę... może mnie któryś zaskoczy i weźmie się do życia

Kupione dzisiaj wyglądają tak:

Mieliśmy gości, Młoda z kuzynem na spacerku rowerowym

Borówkę wsadzę jutro i to chyba w dużą donicę. Torf kupiony, ale miejsca pod borówkę brak... miałam wykopać małą i zawieźć bratu, ale ta mała kwitnie i nie chce jej ruszać bo jej kwiatki opadną... więc ta duża poczekać musi. Zresztą wieje jak diabli, zimno... nawet pomidorowego poletka nie podlałam...
Krys 21:10, 06 maj 2012

popcarol napisał(a)
5 bukszpanów posadzonych, pozostałe 5 czeka aż stare na pewno wypadną kupiłam na zapas, ale tamtym podsuszonym daję jeszcze szansę... może mnie któryś zaskoczy i weźmie się do życia

Kupione dzisiaj wyglądają tak:

.

Karolina te bukszpany ekstra i po 6 zł ? super cena
Madzenka 21:35, 06 maj 2012

Karolina a gdize masz zdjęcia tych bukszpanów ktore wypadły???
majkel0326 21:39, 06 maj 2012

Karolona,to udany wyjazd miałaś! Ja wybieram się w środę do centrum ogrodniczego,też będę się musiała pilnować
popcorn 08:16, 07 maj 2012

Krysiu nie pytałam skąd byli sprzedający, ale do końca maja będą pod tą Halą - w soboty i niedziele - sprzedawać. Mieli jeszcze ze 2x większe, po 12 zł - jakbym nie miała, też bym wzięła.
Marzenko zdjęcia ususzonych bukszpanów zrobię jak przestanie padać - ostro leje (nareszcie!) od nocy. Ale tylko 8,5 stopnia, zimno... a moje pomidory i papryki już w gruncie...

Majeczko oj ciężko było, ale byłam dzielna Powodzenia!!
mira68 09:22, 07 maj 2012

Karolino cieszę się że podobają Ci się zmiany do końca jeszcze daleko Ty już masz mase nasadzeń i wszystko pięknie kwitnie ale dzięki to że mam bukszpany przy chodniku to Twoja zasługa