Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

Lena 09:24, 07 maj 2012

Udane zakupy - przyznam ,że ja też jestem opętana zakupami ogrodniczymi - doszło nawet do tego że moja ciekawość,kazała mi wyjść na stryszek mężowskiego warsztatu,w poszukiwaniu skarbów ...wracając z jednego końca , już,już miałam schodzić drabiną w dół gdy nagle ..trzask i Magda leci w dół...na szczęście zaklinowałam się a cała prawa noga dyndała w suficie kibelka poniżej...Mąż miał ubaw - ja już mniejszy bo nadziałam się na jakieś drewno i plecy potłukłam..
Finał był taki ,że skarbów nie znalazłam ale wróciłam z dwoma siniakami ale ze śmiechem na twarzy..

Ot tak na marginesie ,że czasem lepiej jakiegoś ciuszka jechać kupić..
popcorn 09:26, 07 maj 2012

Hej Lenko,
jasne, czasem kupuję. Zakupy ogrodnicze baaardzo dawkuję, ale zwykle nie umiem się powstrzymać
Uśmiałam się z Twojego poszukiwania skarbów.. dobrze że nic Ci się nie stało!
pozdrawiam
popcorn 09:27, 07 maj 2012

mira68 napisał(a)
Karolino cieszę się że podobają Ci się zmiany do końca jeszcze daleko Ty już masz mase nasadzeń i wszystko pięknie kwitnie ale dzięki to że mam bukszpany przy chodniku to Twoja zasługa

No, namówiłam Cię w końcu U mnie małych 10 aż wypadło, a te z Rybnika - wielkie - pięknie rosną Mam nadzieję że po zimie będę mogła powiedziać to samo. Bukszpany "robią" ogród, super wyglądają inne rośliny na ich tle czy w połączeniu z nimi. U Ciebie super wyszło - wzdłuż nowej kosteczki świetnie się prezentują
pozdrawiam!
popcorn 09:41, 07 maj 2012

Mój wczorajszy zakup - 3letnia borówka amerykańska "Sierra" (takiej odmiany jeszcze nie mam):

Zamiast rabatu dostałam sadzonkę rozmarynu:

Sobotnie funkie:
Mouse Ears:

I Stiletto:

Duża niebieska rozwija się w oczach Nie wiem czy bukszpana na kijku wsadzić tam, czy wymienić tego który wchnie? Chyba wymienię schnącego

Czosnki ozdobne zaczynają kwitnienie:

A hosty "mix" nie wiadomo jakie rosną - ktoś pomoże w identyfikacji odmian? Tutaj 3 sadzonki... co to?

I martwe bukszpany

mira68 09:46, 07 maj 2012

Szkoda bukszpanów ciekawe co im zaszkodziło bo mi się wydaje że bukszpany nie sprawiają kłopotów
popcorn 09:48, 07 maj 2012

Chyba po prostu się nie przyjęły, albo zmarzły/wysuszyły się zimą Chyba to 2gie, bo sadzone były w sierpniu 2011 i przed zimą wyglądały nieźle.
Też myślałam że nie sprawiają kłopotów... i chciałabbym żeby nie sprawiały, bo mam ponad 100 na działce

pozdrówka!
mira68 09:49, 07 maj 2012

Karolino a jak z wakacjami co w końcu wybrałaś
popcorn 09:57, 07 maj 2012

Mireczko na wakacjach już byliśmy, przełom lutego i marca (Egipt, Marsa Alam). W tym roku jeszcze w lipcu pod Augustów się wybieramy i to tyle :/
A Maroko w przyszłym roku planujemy, teraz zmieniamy samochód... szkoda że kasa nie rośnie jak chwasty
mira68 09:58, 07 maj 2012

Ja tez w czerwcu do Egiptu
popcorn 10:03, 07 maj 2012

O rany gorąco będzie! A gdzie dokładnie?