Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

popcorn 20:47, 08 maj 2012

Witaj Boćku Mam wrażenie że wszystkie bukszpany które nie mają przyrostów prędzej czy później wyrzucam Mam nadzieję że wrażenie jest mylne...
Ale kulkę na pniu za 80 zł też pewnie wyrzucę, wygląda już beznadziejnie A tę lałam mocno, sadziłam w marcu i co 2gi dzień podlewałam. Nawet wkopałam doniczkę przy jej korzeniach i w tę doniczkę dolewałam wody żeby powoli przesiąkała do korzeni... i nic z tego Kupiłam od gościa 3 kulki i 2 stożki, stożki super, 1 kulka super, 1 uschnie a 3cia stoi w miejscu. Idę właśnie je podlać nawozem do bukszpanów...

Z pomidorami dziwnie, bo sąsiadce -sadziła te same moje sadzonki w ten sam dzień - nie stało się nic
Rosną za płotem, może ktoś im krzywdę zrobił jak nie widziałam??

Awatarek był urlopowy, ale jakiś półgoły - a Ty masz kota!
Idę podlewać bukszpany - Młoda właśnie zasnęła, ale robi się ciemno - muszę się pospieszyć
Miłęgo wieczoru!!
Konstancja30 21:01, 08 maj 2012

bukszpany są jak pesel na forum ... zaczynam o nich marzyć ... i dlaczego tu jest aż dwie setki do nadrobienia
majkel0326 21:02, 08 maj 2012

popcarol napisał(a)

Chciałam się pochwalić, że dzisiaj raniutko przeleciałam targ (część z roślinami) i NIC nie kupiłam Zignorowałam pana który przywiózł ze swojego ogrodu cisa ok 140 cm i mini rh (rozrośniety, fioletowy), za oba chcial tylko 50 zl ale nie kupilam! Cis jakis slabo rozgaleziony i mial malo korzeni, a rh takie mi sie nie podobaja - ale i tak jestem z siebie dumna

Gratuluję silnej woli A ten pan tak kusił,a Ty nic
popcorn 21:02, 08 maj 2012

Witaj Izo!
Hihi, znalazłam forum w lipcu, w sierpniu kupiłam pierwsze bukszpany, do tej pory posadziłam u siebie ponad 100 Danusia nakręca na nie popyt, nie ma co
Tylko czemu schną buu
Zapraszam pozdrawiam!!
popcorn 21:12, 08 maj 2012

majkel0326 napisał(a)

Gratuluję silnej woli A ten pan tak kusił,a Ty nic

Majeczko po prostu miejsca nie mam Jeszcze rok temu bym od pana wzięła wszystko
bacowa 06:28, 09 maj 2012

Karola witam .

pomidory może przemarzły to rośliny wybitnie ciepłolubne .
To że u sąsiadki są całe ,a u ciebie nie , to niestety tak działają te majowe przymrozki miejscami .
kiedyś zmarzło mi połowe (dosłownie ) migdałka.

pozdrawiam E.
mira68 06:28, 09 maj 2012

Karolino niewiem co się szieje ale te bukszpany z Rybnika z 10 7 ok a trzy stoją w miejscu i 0 przyrostów
popcorn 06:52, 09 maj 2012

bacowa napisał(a)
Karola witam .

pomidory może przemarzły to rośliny wybitnie ciepłolubne .
To że u sąsiadki są całe ,a u ciebie nie , to niestety tak działają te majowe przymrozki miejscami .
kiedyś zmarzło mi połowe (dosłownie ) migdałka.

pozdrawiam E.

Ewo no to tak widocznie musiało być Jeszcze kilka - ze 4 - krzaczki mam w domu, podmienię i będzie mało. Trudno! Papryki ok - tylko 3 krzaczki, z przodu domu, wszystko ok Z tą połową migdałka niezłe jajo...
popcorn 06:54, 09 maj 2012

mira68 napisał(a)
Karolino niewiem co się szieje ale te bukszpany z Rybnika z 10 7 ok a trzy stoją w miejscu i 0 przyrostów

Mireczko u mnie na 2 z 10 przyrosty zmarniały. Podlewaj je florovitem, w lidlu wczoraj dokupiłam 2 butelki nawozu do bukszpanów. Podlewam co parę dni - raz tym raz tym. Mam nadzieję to pomoże. Jeśli nie uschną będzie zwycięstwo Daj znać jak sytuacja się rozwija.
popcorn 08:58, 09 maj 2012

Pomidorki - sadzonki ode mnie u sąsiadki rosną ślicznie, a moje sadzone 4 dni temu wyglądają tak:

Chyba nic już z nich nie będzie, zmroziło czubki

Na tarasie (na razie schnie warstwa lepiku, może dzisiaj rozłożymy drewno) daliom miniaturkom nic się nie stało, mają już pąki kwiatowe

I cukinia ma się dobrze, i papryki (tych nie cyknęłam):

Bób duży, ale muszę go opryskać - coś go podgryza:

I groszek zielony - mniam

Uwielbiam patrzeć na kiełkującą fasolę - jak jakiś superbohater wydostają się spod ziemi