Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

Pszczelarnia 11:29, 07 sie 2012

popcarol napisał(a)
To prawda! Ale gdybym wiedziała że ogródek tak mnie wciągnie, na pewno nie zdecydowałabym się na zakup TAK MAŁEJ działki

Kupiłabym min 3-4 tys m2 i na części zasadziła sosnowo-brzozowy zagajnik, część dzikiej łąki bym miała, koszonej 2x w roku, szklarnię, wędzarnię i zadbany ogródek zaraz przy domu

Może kiedyś

Ja mam 3,2 ha swojej, kilka arów skarpy cudzej i trochę mi ciasno. Wydaje się, że na szklarnię nie ma miejsca a stodoła jeszcze w planach.

Ozdobny bałagan - teraz pojęłam głębię tych znaczeń. Ozdobność współgra z bałaganem owocowo-warzywnym.
Miłego dnia.
popcorn 11:32, 07 sie 2012

Hej Ewo,
3,2ha! Zmrozilo mnie... Ciasno? O matko!!!

Balagan - bo wszédzie wszystko, pomidory z bukszpanem... bukszpan w truskawkach...troche owocowych drzewek i krzakow... warzywnik... no i przede wszystkim jesli tylko rozpoznam - zal mi siewek usuwac...

zobacz co mam ZAMIAST ogorkow (siewek nie usunelam, myslalam ze zakwitna za rok... ogorki zmarnialy i mam teraz rudbekiowo):

Milka 11:51, 07 sie 2012

To ja czekam na taki efekt u siebie super w dużej grupie wyglądają
popcorn 12:03, 07 sie 2012

Irenko jakbym wiedziala ze TYLE ich bedzie (ukryly sie pod ogorkami) i ze JUZ zakwitna, to bym Ci wiecej sadzonek wyslala... a tamta wykopywalam z rabaty
Nie ucinaj kwiatostanow jak przekwitna - i bedzie to samo za rok A pomyslec ze mialam rok temu 3 doniczki z 3 lodygami w kazdej na krzyz...

Zobacz co wyczynia trawka od Ciebie - ta stara zmarniala, za to ma 3 malutkie dzieciaczki obok
GabiK 12:20, 07 sie 2012

Karolino, Ewa chyba się rozpędziła, bo zawsze mówiła, że ma 3,2 tys. metrów.
Ja też tak bym chciała - kawał działki zarośniętej dziko, żeby nie mieć sąsiadów pod nosem, a do dbania góra 1000 metrów, choć pewnie bliżej 500.
Tyle, że to nierealne pod Warszawą. Musiałabym kumulację w totka trafić, a rzadko gram. Za to pole za płotem np. bym musiała ze 3 miliony dać.
BEATA_S 12:23, 07 sie 2012

GabiK napisał(a)
Karolino, Ewa chyba się rozpędziła, bo zawsze mówiła, że ma 3,2 tys. metrów.
Ja też tak bym chciała - kawał działki zarośniętej dziko, żeby nie mieć sąsiadów pod nosem, a do dbania góra 1000 metrów, choć pewnie bliżej 500.
Tyle, że to nierealne pod Warszawą. Musiałabym kumulację w totka trafić, a rzadko gram. Za to pole za płotem np. bym musiała ze 3 miliony dać.

Gabik, to że nieczęsto grasz nie oznacza, że nie wygrasz ! Dzisiaj wtorek.... hehe
popcorn 12:28, 07 sie 2012

Gabrysiu - ja nie gram, szanse trafienia sa tak male, ze az nierealne
Dlatego wyladowalismy pod Lodzia, bo pod Warszawa na dzialke nawet nie bylo nas stac
3 tys metrow - tyle by mi wystarczylo

A to Twoje pole z kapusta - piekne Chcialabym

Beato - masz racje... ale nie gram, szkoda kasy
GabiK 12:34, 07 sie 2012

Karola, w tym roku jest marchewka. Super wygląda. Modlę się, żeby im sie chciało uprawiać. Jak sprzedadzą i wybudują nam kolejnych ludzi 10 metrów od domu to się wynoszę bez względu na koszty.

Zamieszkać 30 km od Warszawy, rzucić pracę, żeby nie dojeżdżać, albo trafić tak jak Ty ze swoją i zupełnie inne życie.
popcorn 12:38, 07 sie 2012

Marchewka nawet lepsza niz kapusta

U nas to samo. Po drugiej stronie drogi juz buduja kolejny rzad domow Jak sprzedadza nasz pasek za plotem, to wyjezdzam na... Kostaryke
Dlatego tak walcze o ten kawalek - bo jakby nam sprzedali, moze nawet caly pas 800 metrow, to nikt mi sie tam nie wybuduje... a na reszcie moze szkolke cisowo-bukszpanowa bym zalozyla
GabiK 12:44, 07 sie 2012

Pasek 800 metrów długi, na ile szerokości?