popcorn
22:03, 04 sie 2012

Jolu - oj tak! Nawet jeśli zamrożę chwilowy nadmiar, to na weekend robię sernik na zimno z jeżynami i galaretką - wtedy mrożone jeżyny sprawiają że galaretka szybciej się ścina
I w sobotę znika
Maju - cieszę się że ją posadziłam, wcześniej nie miałam z nią do czynienia. Ale uwielbiam... pod Oświęcimiem gdzie dorastałam, wzdłuż rzeczki rosły dzikie jeżyny, z kolcami. To dopiero była rozkosz dla podniebienia! Ale już nie dla zrywającego - pokłułam się sporo razy porządnie. Ale były pyszne, dużo lepsze niż te ogródkowe niestety
a przynajmniej tak pamiętam ten smak... szkoda że ich już nie ma, a w czasach liceum potrafiłam wiaderko nazbierać
Raz nawet nazbierałam z koleżanką 2 wiaderka i pokłute sprzedawałyśmy je na targu, to były czasy
pierwsze własnoręcznie zarobione pieniądze

Maju - cieszę się że ją posadziłam, wcześniej nie miałam z nią do czynienia. Ale uwielbiam... pod Oświęcimiem gdzie dorastałam, wzdłuż rzeczki rosły dzikie jeżyny, z kolcami. To dopiero była rozkosz dla podniebienia! Ale już nie dla zrywającego - pokłułam się sporo razy porządnie. Ale były pyszne, dużo lepsze niż te ogródkowe niestety