Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

popcorn 12:54, 27 paź 2011

Hej Przemku, tyle że ja tam mam bardzo sucho. No to najwyżej podlewać będę... dzięki za info

NIE JADĘ DO TRACZA -najwcześniej na wiosnę też muszę jakieś solenne obietnice złożyć, a co
Żadnych zakupów roślinnych przed wiosną już....

No to idę dalej sadzić
popcorn 15:31, 27 paź 2011

Wszystko posadzone Przywiozę Młode z przedszkola i podlewać będę - to teraz operacja, bo zawór już na zimę zakręcony, wąż w garażu...
Fotki pewnie jutro
popcorn 15:52, 27 paź 2011

To NAPRAWDĘ już ostatnie zakupy ogrodowe tego sezonu
Wygrałam na allegro zestaw 123 cebul, a przy okazji dokupiłam jeszcze parę rzeczy... większość do donic, reszta na rabatę którą właśnie zagospodarowałam

Wygrałam aukcje tych cebul:
3 szt Camassia
50 szt Allium mix (czosnki ozdobne - nornice precz!
15 szt narcyzy miniaturki Tete a Tete- bardzo je lubię
20 szt hiacyntów (10 szt białych i 10 szt bordowych)
plus irysy mix i tulipany pomaranczowe - dam Tesciowej/Babci bo mi kolory nie odpowiadają

A dokupiłąm:
Hosta Funkia Mix 5 sztuk - zobaczymy co to
FRITILLARIA MELEAGRIS - SZACHOWNICA KOSTKOWA 20szt
HIACYNT BIAŁY CARNEGIE HIACYNTY 10 sztuk
Puschkinia libanotica 10 sztuk
Crocus MIx 20 sztuk
Glory o/t Snow 20 stuk
Winter Aconite 5 sztuk
Hiacynt Blue Grape 20 sztuk

Naprawdę nic już nie kupuję, bo to sadzenie męczące jest
BEATA_S 20:13, 27 paź 2011

Niezłe te twoje zakupy Karolinko Zwłaszcza podoba mi się Hakone, bo też mam zamiar kupić. Napiszesz u kogo kupowałaś. Ja miałam zamiar kupić, ale poprosiłam o dodatkowe zdjęcie , to było dosłownie 3 włoski i zrezygnowałam. Te twoje ładne
Miałam co prawda wstrzymać się do wiosny, ale zapowiadają ładną pogodę więc może zakupim
popcorn 20:35, 27 paź 2011

Hej Beatko,
zakupy trawiasto-bylinowe u Julka_ula , zas cebulowe - ale te mi dopiero babka wyśle w poniedziałek - u flora-trade-pl

W sumie zadowolona jestem, rośliny mogłyby być wprawdzie większe, ale dobre ceny, a pakowanie to mistrzostwo świata. Kurier obracał tym pudłem na wszystkie strony, a żadnej z 20 doniczek wewnątrz nic się nie stało, ziemia się nie wysypała, nic się nie złamało... mogę polecić
BEATA_S 20:38, 27 paź 2011

Dziękuję
popcorn 20:42, 27 paź 2011

popcorn 12:13, 28 paź 2011

Schowaliśmy z M. donice sprzed domu (po bukszpanach) i te z tarasu do garażu. Mam zagwozdkę.
W jednej są bulwki/cebule? kalli, w drugiej agapanty. Czy one mogą przetrwać zimę w nieogrzewanym garażu? Czy lepiej je wykopać i w torfie przechować w piwnicy (w tym celu musiałabym je zawieźć do Teściów...) kto podpowie??

Gdy przyjdą cebule będę te donice jeszcze obsadzać, ale to już w garażu zrobię Donice stoją na styropianie, jak przyjdą mrozy jeszcze je okryję włókniną.
ewaglen 13:35, 28 paź 2011

popcarol napisał(a)
To NAPRAWDĘ już ostatnie zakupy ogrodowe tego sezonu
Wygrałam na allegro zestaw 123 cebul, a przy okazji dokupiłam jeszcze parę rzeczy... większość do donic, reszta na rabatę którą właśnie zagospodarowałam

Wygrałam aukcje tych cebul:
3 szt Camassia
50 szt Allium mix (czosnki ozdobne - nornice precz!
15 szt narcyzy miniaturki Tete a Tete- bardzo je lubię
20 szt hiacyntów (10 szt białych i 10 szt bordowych)
plus irysy mix i tulipany pomaranczowe - dam Tesciowej/Babci bo mi kolory nie odpowiadają

A dokupiłąm:
Hosta Funkia Mix 5 sztuk - zobaczymy co to
FRITILLARIA MELEAGRIS - SZACHOWNICA KOSTKOWA 20szt
HIACYNT BIAŁY CARNEGIE HIACYNTY 10 sztuk
Puschkinia libanotica 10 sztuk
Crocus MIx 20 sztuk
Glory o/t Snow 20 stuk
Winter Aconite 5 sztuk
Hiacynt Blue Grape 20 sztuk

Naprawdę nic już nie kupuję, bo to sadzenie męczące jest
ewaglen 13:37, 28 paź 2011

Nigdy nie sadziłam czosnku ozdobnego. Proszę o info Czy z jednej cebulki wyrasta jeden kwiat? Ile trzeba posadzić cebulek czosnka, by był znaczący akcent w ogrodzie?