Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

GabiK 09:38, 26 paź 2011

W odpowiedzi na Twój post u mnie - jak będziesz się wybierała do Warszawy to daj znać i wpadnij. Okolice znasz, masz po drodze, z dobrej strony Warszawy - zapraszam.
popcorn 09:42, 26 paź 2011

Hej Gabi! Bardzo dziękuję za zaproszenie! To prawda, z dobrej strony Zwykle jednak jeżdżę pociągiem, no i teraz dopiero pewnie wiosną pojadę do firmy. Wybieramy się też ciągle do Centrum Nauki Kopernik z rodzinką, którąś sobotę chcieliśmy przeznaczyć, też pociągiem, ale teraz też już zimno.. byle do wiosny!!

Do Danusi też mam zaproszenie, kiedyś się może wybiorę Was odwiedzić może po prostu i zakupy cisowo-bukszpanowo-kulkowe zrobić przy okazji

Zapraszam też do mnie, południowa część Łodzi koło Pabianic
kaisog1 09:44, 26 paź 2011

Jak się wybieracie do Kopernika to radze wcześniej bilety zabukować
GabiK 09:48, 26 paź 2011

Fajnie masz z tą pracą z domu. Można się nacieszyć ogrodem.
Właśnie, z Łodzi nie jest daleko, możesz wpaść tak sobie i na zakupy. A Danusia, też z dobrej strony, niedaleko ode mnie.

Centrum Nauki Kopernik też mamy w planach i nie możemy się wybrać. Może do niego lepiej teraz przyjechać? Bo latem to straszne kolejki. Sąsiedzi mieli gości latem i się wybrali - 5 godzin stali w kolejce. Drudzy parę tygodni potem zrezygnowali jak zobaczyli ogonek. Podobno jest jak w PRL są "stacze" i odsprzedają swoje miejsce w kolejce. Od tego miejsca godzina stania, od tego dwie, a tutaj zaraz wejście.
popcorn 10:25, 26 paź 2011

Od roku pracuję w domu, odpowiada mi to, szefowi chyba też. Wyniki są, a że w międzyczasie obiad ugotuję czy robię ofertę na tarasie, nikomu to nie przeszkadza

O kurczę, a ja myślałam że oblężenie Kopernika się już skończyło może rzeczywiście teraz warto się wybrać... choć jeśli mamy tam stać w kolejce w zimnie, to mi się już tak bardzo nie chce... a nie można tych biletów jakoś wcześniej kupić, a najlepiej zamówić przez internet? Masakra:/ muszę się rozejrzeć...

Jak się wybiorę na pewno odwiedzę i Ciebie i Danusię. Ale jak się wybiorę sama, bez rodzinki - ani M ani córka nie będą mieli ochoty oglądać ogrodów i kupować roślinek
popcorn 10:29, 26 paź 2011

Oczywiście rezerwacje mogą zrobić tylko grupy, powyżej 15 osob:/ Nawet jeśli pojedziemy ze znajomymi i ich dziećmi, będzie nas 8mka, do 15 daleko :/ wrr...
GabiK 11:03, 26 paź 2011

Możesz nasz dopisać do wycieczki - to już 11 byłoby.

A co robisz, że tak zupełnie z domu możesz? Ja pracuję z domu 1 dzień w tygodniu.
popcorn 11:11, 26 paź 2011

O, to zbieramy dalej Ktoś jeszcze chętny? Myśleliśmy o którejś sobocie...czynne maja od 10tej, wyjechalibyśmy kolo 8mej, na 11 moglibyśmy się tam umówić

Teraz robię oferty handlowe, małe tłumaczenia, updejty strony internetowej, pracuję nad polskojęzyczną wersją katalogu... takie tam Wcześniej w Warszawie pracowałam w zakupach, a że znam asortyment to teraz go sprzedaję A Ty co robisz Gabi? Jeden dzień to zawsze coś!
popcorn 09:52, 27 paź 2011

Wygląda na to że może byłoby i 15 osób do Centrum Nauki Kopernik.
Co powiesz Gabi na sobotę 5-go listopada?

Kupiłam dzisiaj rano na targu 6 bukszpaników na dokończenie zawijaska wokół morwy. Wczoraj posadziłam ostatnie 2 żurawki - jak dosadzę bukszpaniki, pokażę fotkę.

Czekam na paczkę - kuriera z roślinkami, pewnie dzisiaj będzie! - ten prezent który sobie zrobiłam na allegro.
Wygrałam też niechcący zestaw ok. 120 cebul na allegro, więc jeszcze będę dosadzać, m.in. 20 hiacyntów
Resztę cebulowych w donice i do garażu. Poradzą sobie przez zimę w nieogrzewanym garażu?

Pozdrawiam!!
Sebek 09:54, 27 paź 2011

Poradzą - tylko podlewaj