popcorn
08:49, 25 wrz 2012

Hej Ewo,
właśnie odwierty pionowe to najmniejszy ból i ograniczenia. Dużo większy to studnie chłonne - musisz mieć głęboką studnię chłonną i drugą zrzutową, oddalone od siebie dość daleko, i cały terez-pasek między studniami a przyłączem w domu wolny od większych nasadzeń... a najgorzej jest przy odwiertach poziomych - wtedy rury z glikolem kładzione są poziomo, w rowach głębokości ponad 1,5 metra... dla naszego domu taka instalacja musiałaby zająć 600m2, czyli nie wystarczyłoby nam działki i zero drzew mogłabym posadzić... masakra
Pionowe są ok, mamy je zrobione pod podjazdem, więc nawet gdybym chciała tam coś posadzić to technicznie się nie da
nie, nie odczuwamy tego w żaden sposób. Ale były technicznie najdroższe do zrobienia z drugiej strony - trzeba specjalnego samochodu z wiertnicą techniczną, która jest w stanie wywiercić otwór na 50m wgłąb ziemi, nie zważając na skały, kamienie itp.
pozdrawiam!!!
Dzisiaj kolejny piękny dzień, moje urodziny
Nie zepsuje mi tego dnia nawet fakt, że zapisałam się na 8.20 do ortopedy (publicznego, przychodnia przyszpitalna). Poinformowałam szefa że będę w "pracy" ok 9tej. Przyjeżdżam o 8mej a tam 5 osób przede mną (okazuje się że nie ma zapisów na godziny, tylko zapisy do kolejki...szkoda że przy zapisaniu nie powiedziano mi że to MOCNO orientacyjna godzina... pożegnałam się i wyszłam... lekarz nawet nie zaczął przyjmować, a 5 osób przede mną oznaczało że zaczęłabym pracę bliżej 11tej, odbierając w poczekalni telefony...brr 
miłego dnia!!
właśnie odwierty pionowe to najmniejszy ból i ograniczenia. Dużo większy to studnie chłonne - musisz mieć głęboką studnię chłonną i drugą zrzutową, oddalone od siebie dość daleko, i cały terez-pasek między studniami a przyłączem w domu wolny od większych nasadzeń... a najgorzej jest przy odwiertach poziomych - wtedy rury z glikolem kładzione są poziomo, w rowach głębokości ponad 1,5 metra... dla naszego domu taka instalacja musiałaby zająć 600m2, czyli nie wystarczyłoby nam działki i zero drzew mogłabym posadzić... masakra

Pionowe są ok, mamy je zrobione pod podjazdem, więc nawet gdybym chciała tam coś posadzić to technicznie się nie da

pozdrawiam!!!
Dzisiaj kolejny piękny dzień, moje urodziny

miłego dnia!!