Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

Agacia 10:46, 11 paź 2012

popcorn 11:07, 11 paź 2012

Agatko to pochwalę się jeszcze moimi dzisiejszymi zakupami - Młoda się obudziła przed 6tą, więc miałam więcej czasu niż zwykle na bazarek

Od lewej - kosz 10 zł, kosz na zabawki dla Młodej 20 zł, świecznik - ozdoba świąteczna 20 zł. Dobrze że zwykle mam tylko góra 15 minut, bo byśmy w rupieciach zginęli Ale duży kosz potrzebowałam na plony Młoda coś na zabawki, a ozdoba - na święta się przyda
popcorn 12:10, 11 paź 2012

Ani p. Marciniak ani p. Kryszak nie mają róż które chcę; p. Marciniak miał, ale zmarzły; oboje zaorali plantację, odnawiają ją, za 2 lata będą mieli z powrotem
Zostaje mi zamawianie w necie (i nadzieja że przyjdą te odmiany które chcę). I ew. zakupy u p. Piechulskiego z Łopatek, ale on ma tylko Schneewittchen, Graham Th. i Szekspira... i mnostwo innych, ale same wielkokwiatowe a tych nie chce
Agacia 13:48, 11 paź 2012

Zobacz, mam podobny!

A ten szary...hmm....miooodzio
popcorn 13:50, 11 paź 2012

Super! Ładniejszy od mojego! Ale wsio ryba, byle mocny był, na różności do przenoszenia jak znalazł

Szary fajny, myślę zostanie w salonie w rogu, żeby Młoda miała gdzie swoje graty powrzucać - kolorystycznie się wpisuje
AniaDS 19:21, 11 paź 2012

popcarol napisał(a)
Ja na zamku w Kliczkowie - ktoś mi zrobił zdjęcie! Ja robiłam, ale zamkowi i okolicy
Nawet w tarczę trafiałam

Ja się wcale nie dziwię, że zrobiono Ci zdjęcia, jedna kobieta wśród tylu mężczyzn i do tego zgrabniutka i trafiająca do celu .
popcorn 19:28, 11 paź 2012

Hej Aniu! To prawda, taki fach, sami mężczyźni - inżynierowie, kobiet jak na lekarstwo Dziękuję za komplement Trafiałam do celu bo byłam przeziębiona i na paracetamolu, a poprzedniej nocy była impreza z alkoholem

Pokrzątałam się dzisiaj trochę po ogródku; wyrwałam chwasty wzdłuż podjazdu - spomiędzy bukszpanów. Pomiędzy nie będę sadzić cebule tulipanów w koszyczkach - ale do tego oczywiście nie doszłam Posadziłam trochę cebul jak do tej pory tylko pomiędzy trawy a poziomki i tawuły na rabacie jesiennej, przy domu. Wykopałam 3 dziury pod róże, ziemię wrzuciłam do kompostownika - czytałam że przed zimą powinno się kompost przykryć wartewką ziemi. Dobrze się złożyło Podlałam i zrosiłam cisy.

Worki z obornikiem czekają przy dziurach pod róże Tylko róż brak W przyszłym tyg będę zamawiać, może się też jednak wybiorę do pana Piechulskiego - Grahama Th, Schneewittchen mogłabym wybrać na żywo.... zobaczymy
eliza3 22:58, 11 paź 2012

Faceci czują się nieco zagrożeni miny mają nietęgie, ciekawe co myśleli...
popcorn 07:55, 12 paź 2012

Hehe Elu - może że ustrzelę któregoś z nich? Strzały były dość ostre, wolałabym taką nie oberwać

Dzisiaj w nocy był przymrozek! Brr... ogrzewanie nam się włączyło już parę dni temu, ale dzisiaj musiało porządniej popracować... wszystko oszronione, nawet teraz!! Brr... dobrze że marchew i buraczki zebrałam, ale fasolka zmarzła!
Dzisiaj mam urlop, Młoda miała gorączkę w nocy - teraz ok, ale do przedszkola jej nie puszczę... miłego dnia!!
sylllwia 08:09, 12 paź 2012

U mnie też dzisiaj mroźny poranek, zatem pozdrawiam cieplutko.
Jutro pewnie będzie dużo roślin do wyrzucenia i zrobi się pusto.