Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

majkel0326 10:26, 08 lis 2012

Ja też,uwielbiam ich zapach Są skromne,ale mają coś w sobie.
anipla 10:27, 08 lis 2012

hej , wysłałm Ci namiary na morze na pw
popcorn 10:38, 08 lis 2012

Maju - mam je przy garażu, ładnie wyglądają nawet bez kwiatków - fajne niebieskie liście - takie ostre poduszki

Anito dzięki, fajna miejscówka! Szkoda że nie ma terminów i cen, ale wysłałam maila - w końcu jest jeszcze sporo przed terminem
renatamama3 11:46, 08 lis 2012

Karola dla mnie Egipt odpada za mało zieleni ,ja racze wakacje traktuje jako zwiedzanie 2 lata temu byliśmy w Międzyzdrojach dość tłoczno z tym ,że my raczej w drodze Świnoujście , Trzęsacz itp na plaży chyba 2 pełne dni a reszta z 2 godziny dziennie.W tamtym roku Rogowu i tu polecam cisza spokój bez kramów ,kawiarenek pyszne gofry w Mrzeżynie plażą ok 1,5 km oraz liczne atrakcje .Byliśmy w ośrodku z własną plażą.A do Juraty bym chciała bo 3 miasto i fokarium,a Międzyzdroje bo w Świnoujściu i okolicach Międzyzdrojów liczne poniemieckie forty z super eksponatami które już 2 lata temu zachwyciły mojego synka teraz 4 klasa na Mikołaja zażyczył sobie Bitwę pod Grunwaldem ,Historię Polski ewentualnie Rozbiory ,u nas wakacje muszą być urozmaicone siedzenie na 4 literach nas męczy.
popcorn 12:10, 08 lis 2012

Hej Renatko!!!

Wiesz... wakacje w Polsce to dzikie tłumy zwykle i niepewna pogoda dlatego do tej pory jednak jeździliśmy za granicę. Mam ochotę na Bałtyk, ale jakieś "pierdziszewo" - o które coraz trudniej... Trójmiasto, Międzyzdroje, Trzęsacz, Świnoujście - wszędzie byłam, jeszcze w okresie liceum i studiów, super, ale nie na wakacje dla mnie - za dużo ludzi, zgiełk, tłumy na plaży i w knajpach, drożyzna... a jak leje to już w ogóle masakra...
Mimo to może w te wakacje na tydzień się wybierzemy - Łazów, tam gdzie poleca Anita (dzięki).

Egipt jest fajny; byliśmy parę lat temu z M 2 tygodnie na objazdówce, wszystkie ważniejsze zabytki obejrzeliśmy, tak że zwiedzanie mamy za sobą; zresztą z Młodą jazda autokarem kilka godzin dziennie odpada...
Ostatnio z premedytacją byliśmy 2 tyg "siedzieć na d..." ale hotel Hilton - pierwsza klasa, zamknięta plaża więc bezpiecznie, żadnych obcych (tam co chwilę jest nieciekawie i niespokojnie...), podgrzewane baseny więc nie musiałam Młodej wyciągać z wody - siedziała ile chciała, plac zabaw - i w budynku i na dworze - z opieką, więc można ją było zostawić - trenowała angielski -a raczej rozmowę na migi, opiekunki- Włoszki było bardzo fajnie. All inclusive, lody na życzenie, wszystko do oporu - 2 tygodnie w lutym 2012, dla nas trójki 5.400 zł - uważam niedrogo jak na 2 tygodnie i full wypas.

W tym roku w zimę jedziemy do Murzasichla i potem może w ferie weźmiemy Młodej kuzyna (chrześniaka M) i wyskoczymy na parę dni - jeśli będzie śnieg i znajdziemy coś wolnego - wolę wcześniej nie rezerwować, bo nie wiadomo jaka będzie pogoda...W poprzednią i wcześniejszą zimę byliśmy w Egipcie - napalałam się na narty, a potem wszystko topniało, więc namawiałam M na Egipt Zawsze można jechać w Alpy żeby na 100% był śnieg, ale 2 tygodnie zimnicy to ja nie wytrzymam Zdecydowanie wolę jak jest mi zbyt gorąco niż zbyt zimno
renatamama3 12:20, 08 lis 2012

No to polecam Rogowo cisza spokój ,korty tenisowe plac zabaw ochrona itp ośrodek WdW Rogowa .Ewentualnie w Bieszczadach do cywilizacji z ośrodka chyba 7 km WdW Jawor.Korty ,basen ,rowerki wodne ,rejs statkiem po Solinie byłam 3 lata temu http://wzwjawor.pl/
a u masz Rogowo http://www.dwwam.pl/89/WDW_Rogowo_O-NAS
Dorka 12:39, 08 lis 2012

Hej, ja się przyłączę do rozmowy i polecę tak jak Renata Solinę w Bieszczadach. Mam przyjaciół w Berezce do których jeżdże od 15 lat i cały czas Bieszczdy mnie urzekają http://pensjonatkarino.pl/
Zwierdzam samochodem i motorem i zawsze znajduję coś nowego. Jeśli ktoś chciałby więcej info o Bieszczadach to służę Tam na prawdę jest pięknie
popcorn 13:08, 08 lis 2012

Renatko dzięki za namiary!!! Dorka - to samo!!!
Najpierw nad Morze, Bieszczady może za rok!
anipla 14:14, 08 lis 2012

Pewnie jeszcze się nie ogarnęli po sezonie i dlatego nie ma nowego cennika i terminów - oni jak dobrze pamiętam to jeszcze w październiku wynajmowali . Jak maila nie odbierze to zadzwoń , bo ja czekałam na cennik i jak już wstawili to na majówkę na ten rok wszystko było zajęte w mig ,poza tym można się z nim dogadać cenowo....ja już M powiedziałam że jak nad może to tylko tam...no chyba że ktoś lubi jak nie ma gdzie ręcznika na plaży położyć to odradzam
popcorn 14:17, 08 lis 2012

właśnie o coś takiego mi chodzi, Anito, dzięki wielkie!!! Cisza, spokój, no i jezioro i morze 2w1!
Nocowaliście w domkach czy w pokojach/pawilonach? Ceny ca ile/noc?

pozdro