Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

renatamama3 10:44, 09 lis 2012

Hej Karola, ja właśnie siedzę przeglądam google szukam torta boisko z piłkarzami weszłam sobie na ambicję ,że zrobię synkowi fanowi piłki nożnej niespodziankę synuś ma ur 6,12 a córa 16,12.

Ula Rogowo polecam dla tych co lubią ciszę ,tam lasy, lasy ,morze ,jezioro ,kiosk ruchu i 2 sklepy spożywcze kilka bloków 2 ośrodki wczasowe i kilka domów prywatnych.
popcorn 11:08, 09 lis 2012

Hej Renatko!
mam marne zdolności cukiernicze, Młodej tort zamawiałam - nawet w tym roku nie w cukierni, tylko od prytanej osoby - przysłał mi pan do wyboru ilestam opłatków z nadrukami, wybrałyśmy z Młodą, plus smak, wielkość i było ok Podziwiam - a już figurki ludzików z masy cukrowej to w ogóle obłęd! Ale cuda można zrobić!
Wczoraj (mamy TV!) oglądałam program o firmie cukierniczej, robili tort w kształcie sedesu, a działającą spłuczką! Odjazd

pozdrawiam, powodzenia!! Fajnie że masz dzieci urodzone blisko - możesz jedną imprę zrobić i z głowy

Rogowo też fajna miejscówka, choć na razie położenie Łazów między jeziorem Jamno a morzem wygrywa (no i prosta droga od nas na Koszalin)- ale zobaczymy, do wakacji daleko, niestety!
renatamama3 11:29, 09 lis 2012

Karola no razem to odpada bo córa 12 lat same małe kobietki syn 9 same chłopaki więc 2 soboty pełne dzieci.
Byliśmy 3 razy w Unieściu miejscowość koło Łazów blisko do Gąsek do latarni do urokliwego Sarbinowa ,no i sławnych ogrodów w Dobrzycy .Jeździliśmy też do Darłowa oglądać statki.Łazy są bardziej skomercjalizowane niż Rogowo bo tam kramy ,flipery i wesołe miasteczko.
renatamama3 11:33, 09 lis 2012

A i jezioro zarośnięte tylko wodne atrakcje rowerki,statkiem rejsy .Mieszkaliśmy w ośrodku z wyjściem na jezioro ,karmienie kaczek po śniadaniu i kolacji.
popcorn 13:51, 09 lis 2012

Renato położenie tego ośrodka Anity mi się podoba w Łazach - nie w miasteczku, tylko na uboczu, nad jeziorem, z pomostem i kąpieliskiem, a 300m od morza
Zobaczymy, do lata daleko. Ale na razie to miejsce nr jeden...

jak fajnie że dzisiaj piątek! Szef na urlopie i więcej roboty, żadnych luzów; do tego osoby decyzyjnej brak

pozdrawiam!!
ewalm 14:03, 09 lis 2012

Karolino, z takich mało skomercjalizowanych miejscowości nadmorskich to jeszcze Piaski są (a za nimi to już Obwód Kaliningradzki, który wspominałaś). Nie mam tam namiarów na żaden ośrodek, bo tylko tam bywałam często ale bez noclegów, mieszkałam gdzie indziej (miałam kiedyś rodzinę w Krynicy Morskiej. Krynicę lubię ale nie polecam, to szczyt komercji). A wszystkie inne wcześniej wspomniane miejscowości, jak Łazy, Unieście, Rogowo znam z dawnych czasów i bardzo dobrze wspominam. Wtedy było tam super. mam nadzieję, że nadal jest, tak jak dziewczyny pisały.
popcorn 14:07, 09 lis 2012

Hej Ewo!
dzięki! Zobaczę jeszcze te Piaski - wakacje tam moglibyśmy połączyć z wyjazdem pod Augustów, to już nie tak daleko jak pod Koszalin... a w przyszłe wakacje Młodej muszę ponad miesiąc zagospodarować, chyba że ją wyślę do dyżurującego przedszkola... zobaczymy, może babcie ją zabiorą ze sobą??
Agacia 08:02, 10 lis 2012

Heeeej Karola, tydzień mnie na O nie było, ale nadrobiłam wszystko!
Fajnie powiązałaś trawy, a nad turzycami też się zastanawiam - jakoś próbować wiązać czy nie..?
Mam też głupie pytanie, ale kto pyta nie błądzi: jak zdobyć gałązki świerkowe? Jedzie się do lasu i tak po prostu ciach-ciach sekatorem? To nie zaszkodzi świerkom? Jak to robić? W zeszłym roku po prostu takowe znalazłam, ktoś je wyrzucił pod ogródkami działkowymi... A i jeszcze poproszę, jak można, namiar na Łazy
Trzymam kciuki za samochód i gratuluję szóstej setki, życząc aby ilość stron Twojego wątku odpowiadała ilości pięknych i zdrowych roślin w Twoim ogródku hihi
popcorn 08:11, 10 lis 2012

Hej Agatko!
Myślę że 600 roślin jest, spokojnie Może nie wszystkie piękne, ale wiosną się znów za ogródek zabiorę. Teraz zimno i nie bardzo jest co robić... na przesadzanie zbyt późno

Turzyce chyba zostawię, wiatr zbytnio nimi nie wywija... gałązek świerkowych nie mam; moja Mama ma, bo własnego dużego świerka na tę okoliczność podkrzesała. A z lasu - myślę że nie można...
Mam parę gałązek z cisów które ciachnęłam nieco od góry - mało... myślę na targu będą gałązki do kupienia, odnośnie stroików świątecznych... no i non-stop u nas pod największym cmentarzem sprzedają...

Łazy: www.przystan.pl

Auto jeszcze tydzień minimum się naprawia, ja jeżdżę tym fordem - nawet nieźle się jeździ, gorzej z parkowaniem

pozdrawiam, miłego dnia!!!
Agacia 09:07, 10 lis 2012

Pytanie czy te sprzedawane pod cmentarzem to właśnie nie wyciachane na nielegalu z lasu... Ech, może znów jakieś znajdę...

Za Łazy dziękuję