Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

popcorn 20:48, 26 sty 2013

Hej Alinko!
Małej ogrodniczce upolowałam ostatnio małe ogrodowe rękawiczki, wreszcie będzie mogła pomagać bez upaprania się

Planuję sobie po cichu; niedługo wyjmę nasiona jednorocznych (niewiele) i warzyw (sporo) i będę układać, przekładać i planować gdzie co posieję i kiedy Nie mogę się doczekać
Ostatnio miałam sporo pracy, potem Młodej urodzinki (i 3x goście przy okazji, potem przeziębieni byliśmy... czekam na wiosnę

pozdrawiam Cię serdecznie!
Karola
vita 20:51, 26 sty 2013

Też czekam aż wyjmę wreszcie nasiona, jeszcze nie, jeszcze nie teraz!
Pozdrawiam i zdrowia wszystkim życzę
an_tre 21:08, 26 sty 2013

Śliczne te twoje gwiazdeczki a ty juz żyjesz wiosną gdzie n ie zajrzę słyszę ruch nasionkowy, może i moje czas wyjąć i zobaczyć, które w lutym wysiać pozdrawiam
Rajski Ogród Ani + Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... http://www.ogrodowisko.pl/watek/2691-maj-2012-duszniki-zdroj-park-zdrojowy-i-okolice http://www.ogrodowisko.pl/watek/1966-ogrod-w-lubiechowie-kolo-ksiaza
Magda70 21:18, 26 sty 2013

Oj Karola...jak ciężko jest być u Ciebie na bieżąco....
Ale dobrnęłam...
Gratulacje dla mlodej!!
Też sobie wyciągnę nasionka....i popatrzę chociaż
popcorn 21:52, 26 sty 2013

Vita - też odkładam tę zabawę z nasionkami, bo jeszcze przynajmniej 3-4 tygodnie... końcem lutego dopiero... ale zleci, luty krótki, a luty już za parę dni

Aniu - moja to ta najbardziej z prawej, ale koleżanki ma słodkie i udane - podobne do siebie są te przewie/dopiero co 6latki

Magdo - w zimie na pewno łatwiej niż w sezonie, kiedy to ciągle coś zmieniam, dosadzam i przesadzam Zapraszam! Młoda jeszcze dzisiaj dostała prezent od wujka i cioci, zadowolona, śpi Zaraz do niej dołączam, bo się nie wyspałam dzisiaj. A w końcu weekend mamy!

pozdrawiam Was, miłego wieczoru!
Bogdzia 21:57, 26 sty 2013

To miłych snów Karolinko. Pozdrawiam.
popcorn 10:41, 27 sty 2013

Bożenko dziękuję!

Miałam poczekać z nasionami, ale... posortowane, na wierzch wyjęte te do siewów w marcu. Osobno spięte gumką te do siewu na parapecie - pomidorki, papryka, rodzynek brazylijski Brakuje mi grochu i bobu do marcowych siewów do gruntu
Wyłuskałam też z Młodą fasolkę szparagową - karłową i pnącą z- łupinek. Oczywiście wcale nie jestem pewna czy nie pomieszałam obu rodzajów, bo trzeba je opisywać zaraz po zbiorze... a nie teraz zastanawiać się która jest która Mam też jakieś nasiona kwiatów nie opisane i nie mam pojęcia co za cudo potem wrzucę fotkę, może ktoś będzie wiedział?

Minus 10 na dworze, brr siedzimy w domku
miłej niedzieli!
Urszulla 11:58, 27 sty 2013

Co to rodzynek brazylijski?

A gdzie kupiłaś rękawiczki ogrodowe dla dzieci?
popcorn 12:40, 27 sty 2013

Hej Ula!
Rodzynek brazylijski to mój tegoroczny eksperyment, razem z miechunką pomidorową. Moja Babcia hodowała jedno albo drugie jak byłam mała, po wysuszeniu było całkiem niezłe w smaku

Tu info:
co to
jak uprawiać

Rękawiczki małe ogrodowe upolowałam w ciuchlandzie, za 2 zł...

Młoda dostała nowy regał do pokoiku, oczywiście całe miejsce już zajęte, skrzynia na zabawki opróżniona

Juzia 13:20, 27 sty 2013

Widzę kucyki na topie
Moja krzyczała, że chce Pinkie Pie i tydzień się może nią bawiła.....ech