Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

popcorn 09:16, 06 lut 2013

Hej,
na pewno nie od tego użytkownika kupowałam, nie pamiętam swojego... ale na pewno wrzucałam tu namiary... sadzonki wyglądały bardzo podobnie i też po 1 zł były. Na Twoim miejscu pojechałabym do tych Łopatek, niedługo gość będzie się znów wystawiał, na pewno! Dam znać jak go namierzę!

pozdrawiam!

emka 09:43, 06 lut 2013

ok, dziękuję bardzo
popcorn 09:56, 06 lut 2013

Moje ubiegłoroczne ciemierniki - muszę wyjść zobaczyć czy zamierzają kwitnąć??

emka 10:07, 06 lut 2013

nieziemski widok śliczne te kwiaty, muszę je dopisać do swojej listy; a sadzi się je jesienią?
popcorn 10:09, 06 lut 2013

Wyszłam i zmarzłam trochę, 1 stopnień na plusie...
obecnie ciemiernikowe miejsce wygląda tak - niestety gorzej...:

Ale będą kwiatki!

Róże dobrze chyba przezimowały i się przyjęły - większość ma pąki!

Za to trawnik wygląda gorzej
popcorn 10:11, 06 lut 2013

emka napisał(a)
nieziemski widok śliczne te kwiaty, muszę je dopisać do swojej listy; a sadzi się je jesienią?

Sadzi się je kiedykolwiek chyba, jeśli doniczkowane, te ze zdjęć sadziłam wiosną ubiegłego roku. Myślę że jesienią trudno je kupić, bo piękne będą teraz - na przedwiośniu... Niechętnie u mnie rosną, ale powoli, powoli... nie znoszą przesadzania, więc jeśli posadzisz, to "tu i na wieki"
Kupiłam sobie wczoraj jednego, pędzonego, wrzucę fotkę zaraz Jak zrobi się ciepło posadzę obok pozostałych na tę rabatę
emka 10:15, 06 lut 2013

a to muszę teraz na nie zapolować, dzięki
popcorn 10:18, 06 lut 2013

Wczorajszy nabytek:

Wrzośce zabierają się do kwitnienia:

A wrzosy wyglądają jak jesienią prawie

Ale na końcach jakby nowe przyrosty??

Konwaliki chyba dobrze przezimowały - pod grubym jutowym workiem
popcorn 10:19, 06 lut 2013

emka napisał(a)
a to muszę teraz na nie zapolować, dzięki

Na razie kupiłam jednego - powyżej fotka - i poczekam aż zrobią się takie "zmęczone" w sklepie, przecenią je i wykupię resztę u nas w szkółkach ciężko o ciemierniki... zamówiłam kiedyś na allegro, ale takie ledwo ledwo patyczki z 1 kwiatkiem dostałam, a niespecjalnie taniej
oj, miałam już tych ciemierników trochę... one zasadową glebę lubią, a moja kwaśna...
agniecha973 10:33, 06 lut 2013

Karolina, kupowałyśmy te ciemierniki "razem" w netto na wyprzedaży, ale u mnie 1 z 3 kupionych będzie kwitł. Jeden zaginął zupełnie już na koniec lata, chyba mają tam za sucho. Twoje łądniej wyglądają. Ten z biedrony całkiem ładny. Muszę i ja zapolować w tym roku, bo mam dla nich lepsze miejsce. Wiesz, że dolomitem (tak jak lawendę) wystarczy podsypać i będzie zasadowo