Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

Pszczelarnia 13:24, 04 lut 2013

Morwa ma piękne liście - to w niej lubię najbardziej. I z tym warzywnikiem, to świetnie, że piszesz, że publikują, że sprawia radość. O to chodzi przecież!

Ogrzać ziemię - chyba tego nie zrobiłam. A tak trzeba. Nie pomyślałam.
popcorn 13:29, 04 lut 2013

Hej Ewo!

pomyślałam że nasionkom nie będzie specjalnie fajnie w takiej lodowatej ziemi - wilgotna była i nie rozmarzła jeszcze, skrobałam po trochu... brr

Morwa jest super, liście są ulubionym pożywieniem jedwabników podobno

Fajnie że ktoś to publikuje, jeszcze parę złotych wpada - dla mnie super Muszę się zebrać i może coś jeszcze napiszę?

Stella d'oro, sadzonka od Bożenki
Anabell 19:11, 04 lut 2013

Buk to pospolity zwisający czerwony , ale nazwy nie mam zapisanej. wiem chciałam pedulę to mi polecili ten .Sadziłam w 2005 r. a był dwa razy przesadzany, wszędzie jest cienisto i nie mam gdzie ulokować. drugi mam w słońcu " mMargaret Swet" czerw. nie wiem czy gdzieś widać na zdjeciu. przejrzę , jak nie ma , to wstawię jest też ciekawy smukły. dam Ci znać , to zobaczysz.
Anabell 19:31, 04 lut 2013

już zobaczyłam , ten co widać przy tujach i świerkach to Mrgaret Swet. dugi jest przy RH ale go nie widać .
popcorn 19:53, 04 lut 2013

Dzięki, Haniu! Widziałam w sprzedaży purpurea pendula i purple fountain, skłaniam się ku pierwszemu, ma ładniejszy pokrój. Myślałam że to ten u Ciebie. Tego Margaret muszę poszukać, pierwsze słyszę

pozdrawiam!
Urszulla 21:56, 04 lut 2013

Karola-gratulacje że redakcja wydrukowała Twoje teksty...
tym że zmienili się nie przejmuj.....ja współpracowałam z wydawnictwem w innej branży i wiem jak to wygląda.....oni mają swoje tematyki i cele redakcyjne oraz wizje wydźwięku artykułów .....więc zmieniają i dostosowują do swoich potrzeb...zatrudniają sztab ludzi do tego

widać że warzywa Cię pochłaniają...bo rosną u Ciebie wszędzie
ja to bardzo przepisowa jestem.....mało twórcza w tej dziedzinie, ale pewnie to przychodzi z praktyką
Pozdrawiam
emka 22:31, 04 lut 2013

Cześć Karolinka
możesz podać jakieś namiary na tanią korę w ok . Łodzi (gdzieś pisałaś, ze udało Ci się za fajne pieniądze dostać, a też będe troche potrzebowała

pozdrawiam
popcorn 13:37, 05 lut 2013

Hej Ula!
ostatnio nie dostaję powiadomień, więc odpowiadam z opóźnieniem - dużym :/
wiele nie zmienili, ale jak już zmienią to mi się to nie podoba... cóż, trudno Warzywek mam sporo i rzeczywiście wszędzie Wymieszane z ozdobnymi, czemu nie, trzeba wykorzystywać miejsce - nie mam go zbyt dużo, niestety...

Emka
- witaj! Gdzie mieszkasz? Korę ściągałam ze Zgierza, tam przy głównej trasie jest skład, widać, po lewej stronie drogi jadąc od Łodzi, na wylotówce... nie mam namiarów, na allegro wystawiają się - ale to wiosną - 5 zł za worek 60 litrów.

pozdrawiam!!

Papryczki ubiegłoroczne
emka 13:42, 05 lut 2013

o to nie moje strony, ja raczej na wschód od Łodzi mieszkam; no nic trzeba będzie przejrzeć Allegro
dzięki
popcorn 13:43, 05 lut 2013

To jest Was więcej na wschodzie od Łodzi! anipla - Anitka, Bogdzia - Bożenka...
zazdroszczę!

powodzenia w szukaniu
myślę że taniej nie znajdziesz, a gość 30-40 worków mi przywiózł za 20 złotych chyba, nie opłaca się samemu jechać bo do osobówki tyle nie wciśniesz..

pozdrawiam!