Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

popcorn 20:33, 12 lut 2013

Dzięki za link, poczytam jutro
gusiarz 20:35, 12 lut 2013

To ja dziękuję za zdjęcia w ekspresowym tempie . Pozdrawiam Karolinko
I chyba rzeczywiście podpytam Danusi .
popcorn 21:33, 12 lut 2013

No pewnie! To najlepsze źródło
Otwierają mi się te szpalery - oby nie było po francusku, ni w ząb
alinak 23:05, 12 lut 2013

Karola doczytałam o twoich przebojach z sprzedawczynią z internetu . mój siostrzeniec dostał nie dawno kawałek ładnie przyciętej cegły zamiast telefonu...jakaś masakra . ale zgłosił w ciągu godz. i policja wstrzymała na poczcie przelew za paczkę . kasę odzyskał .

obwódki z blachy wytrzymają tyle samo co drewniane . ale w sumie chyba bardziej stylowe i oryginalne
monteverde 23:26, 12 lut 2013

Ech mamy problemy z tymi złodziejami podziwiam Karola za zimną krew i wytrwałość drzewko szpalerowe bardzo mi się podoba, kiedyś widziałam przy murze gruszę tak prowadzoną
popcorn 07:59, 13 lut 2013

Alinko - gość od cięcia blach się nie odzywa, więc chyba M mi zrobi drewniane - i tyle... cóż...
Dobrze że z Twoim siostrzeńcem tak się stało - ale chyba przy dostawie płacił, skoro tak się udało? Cegła? nieźle

Aniu - zawzięłam się. Udało się, więc może wezmę się jeszcze za ubiegłoroczną utratę 300 zł. Nie wpadłam wtedy na to że policja może zadziałać! Chciałam gościa oddać do windykacji, ale żadna firma nie chciała się zająć tak małą wartością Wiosną kupię jeszcze 1-2 jabłonki i zasadzę w donicach, zobaczymy co z nich wyprowadzę

Miłego dnia!!
Gabriela 08:24, 13 lut 2013

Skoro się nie odezwał gość od cięcia blach, to możesz się uzbroić w cierpliwość i czekać tak jak ja rok na placyk z cegły i schody. Jak się bardzo czegoś chce...
popcorn 08:30, 13 lut 2013

Hej Gabrysiu!! Ale ja nie jestem cierpliwa, wcale a wcale! Mam wielką baterię nasion i nie mam miejsca żeby je wysiać Jak się gość nie odezwie jadę do tartaku (niedaleko) po deski impregnowane i stękam 2 tygodnie M żeby mi je pozbijał W marcu chcę siać

Placyk z cegły, schody to jednak grubsze przedsięwzięcia, moje skrzynki uda się zrobić w kilka godzin myślę

pozdrawiam!!
Gabriela 08:37, 13 lut 2013

Ja moje mam zrobione ze zwykłych desek do szalunku, pobejcowanych od zewnątrz. One nie muszą być wieczne, moje już będą czwarty sezon i nic się nie dzieje z drewnem.
popcorn 08:40, 13 lut 2013

Hej Gabrielo!

dzięki! A czytałam gdzieś że po 3-4 latach jest coraz gorzej, drewno próchnieje... drewno więc?? Jakich wymiarów są Twoje skrzynie? Czy siatkę p/nornicom masz metalową czy plastikową? Nie mogę lokalnie namierzyć metalowej, a plastikowe podobno się kruszą i nornice je przegryzają??

pozdrawiam!